ΣΚ 
Κεντρική σελίδα

 

 

Τελευταία ενημέρωση 06/06/2024

 

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:00-19:00 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ.  ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:00-19:00 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ.  ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:00-19:00 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ.  ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:00-19:00 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ.  ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:00-19:00 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ.
 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Πέμπτη 06-06-2024
Ώρα: 22:00

Τα γραφεία του Συνδέσμου μας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο θα ανοίγουν μόνο κάθε Τρίτη 17:00-19:00. Τον μήνα Αύγουστο, τα γραφεία του Συνδέσμου μας θα παραμένουν κλειστά.

Το Δ.Σ.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τρίτη 04-06-2024
Ώρα: 21:50

Η Επιτροπή Αξιολόγησης συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, στις 18:00 στα γραφεία του Συνδέσμου προκειμένου να κάνει τις αξιολογήσεις των κριτών - μελών μας, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να δώσουν εξετάσεις από την κατηγορία ΕΟΚ1 για την κατηγορία ΚΡΙΤΩΝ Α1 οι παρακάτω κριτές:

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Από την κατηγορία ΕΣΚΑ1 για την κατηγορία ΚΡΙΤΩΝ ΕΟΚ2 οι παρακάτω κριτές:

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΥΑΓΓ.

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ ΕΛΠΙΔΑ

ΜΠΟΥΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΞΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΣΔΟΥΓΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ ΓΑΒΡΙΕΛΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΣΙΡΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

Οι εξετάσεις θα γίνουν την Τετάρτη 19/06/24, στις 19:00, στα γραφεία του Συνδέσμου μας.

Η απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας που συνεδρίασε αμέσως μετά.

 

Το Δ.Σ.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ

Παρασκευή 12/04/2024
Ώρα: 20:10

Παρακάτω τα αποτελέσματα της Σχολής Κριτών Απρίλιος 2024,

κατά σειρά επιτυχίας:


1 ΒΛΑΧΟΥ ΗΛΙΑΝΑ

2 ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

3 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

4 ΓΙΑΚΟΥΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5 ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

6 ΛΑΔΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

7 ΦΟΥΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

9 ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

10 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

11 ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

12 ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

13 ΚΟΛΟΒΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

14 ΡΟΥΝΤΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ

15 ΜΠΑΜΠΑΛΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Το Δ.Σ.


ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ!

Κυριακή 7/1/2024
Ώρα: 23:45

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλη Λιόλιου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Σταύρου Δουβή, σύσσωμης της διοίκησης της ΕΣΚΑ με τους  Φώτη Τσώνη, Βούλα Βάσσου, Καίτη Θεϊακού, Δημήτρη Ευαγγέλου, καθώς και του συμβούλου Κώστα Κώτση, του προέδρου της ΚΕΔ-ΕΣΚΑ Στάθη Μωϋσιάδη και του μέλους Θανάση Κυρτάτα, των προέδρων των Συνδέσμων Κριτών Κρήτης Νίκης Μαραγκάκη, Βόλου Μπάμπη Μαντούδη, Λάρισας Χρήστου Πετρόπουλου και Κικής Ιωάννου, Δωδεκανήσου Κώστα Κουνελέ, Μυτιλήνης Γρηγόρη Κλειδαρά και αντιπροσωπεία κριτών από τη Μυτιλήνη και τον Βόλο, τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΕΚΑ και μεγάλου αριθμού κριτών παρ’ ότι υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις και βέβαια με την παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου, υποδεχθήκαμε τη Νέα Χρονιά.

Ο απολογισμός της χρονιάς που έφυγε από την πρόεδρο του Συνδέσμου μας κυρία Τάνια Μερίκα:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
 

Μια χρόνια ακόμα ολοκληρώθηκε και μόνο ευχαριστίες έχω για όλους εσάς τους συναδέλφους κριτές, που έχετε ανεβάσει ψηλά τον πήχη της παρουσίας σας στους ευαίσθητους χώρους των γηπέδων.

Θέλω να γνωρίζετε ότι οι θετικές αναφορές σε εσάς για τις γνώσεις και την άσκηση των καθηκόντων σας, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, FIBA, EUROLEAGUE, ΕΟΚ, ΕΣΚΑ, ΟΔΚΕ, ΣΕΔΚΑ, δίνουν το στίγμα της προσπάθειας, του ήθους, της ευγενούς άμιλλας και της σωστής αντιμετώπισης του λόγου υπάρξεώς μας.

Είναι σημαντικό για μια διοίκηση να διαπιστώνει ότι τα μέλη της, εφαρμόζουν τις κανονιστικές διατάξεις που διέπουν τον χώρο που κινούμεθα, ανεβάζοντας έτσι το επίπεδο της παροχής των υπηρεσιών τους.

Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από την από μέρους σας αποδοχή μιας υγιούς αμφίπλευρης συνεργασίας και επικοινωνίας που στόχο έχει, την καταξίωση και την ανάδειξη τόσο του ρόλου μας, όσο και του έργου μας.

Ειλικρινά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε περισσότερα σήμερα για τη χρονιά που έφυγε.

Ένας απολογισμός ευχαριστιών και μόνο για την προσφορά σας είναι ο σημερινός!

Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στο μέλλον και με ενότητα, σεβασμό, αλληλεγγύη, αγάπη και συνεχή επιμόρφωση θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον αέρα της κορυφής.

Θέλω να κλείσω αυτόν τον μικρό απολογισμό, μεταφέροντάς σας όσα μου είπε πριν από λίγες ημέρες ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος γνωρίζετε ότι είναι ο πλέον καταξιωμένος κομισάριος της FIBA, μετά από έναν αγώνα BCL στο γήπεδο της ΑΕΚ:

«Τάνια, ήθελα να σε συγχαρώ γιατί σήμερα ένιωσα ασφάλεια και σιγουριά με τα παιδιά σου στο τραπέζι της Γραμματείας. Την ηρεμία και τη σιγουριά που αισθάνομαι μαζί σας δεν τη έχω νοιώσει πουθενά στην Ευρώπη αλλά, ούτε στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που όπως ξέρεις είμαι παρών, το είπα και στους ίδιους και σε όποιον ήταν εκεί!».

Ήταν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια που μου κάνετε την τιμή να με επιλέγετε για την διοίκηση του Συνδέσμου μας.

Κάντε κτήμα σας τα λόγια του Αντρέα και με μοναδικό στόχο το καλύτερο, συνεχίστε την ανοδική σας πορεία!

Κρατήστε τον Σύνδεσμο ψηλά, στη θέση που εσείς τον τοποθετήσατε και μη σταματήσετε να δουλεύετε για αυτό!

Να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τη χαρά της επιτυχίας που μόνοι σας κερδίζετε βήμα–βήμα, στιγμή τη στιγμή, χρόνο με τον χρόνο!

Εύχομαι μια ακόμα καλύτερη αγωνιστική χρονιά με υγεία, δύναμη και αγάπη για όλους!

Η φετινή μας γιορτή ήταν αφιερωμένη για ακόμα μια χρονιά στην τέχνη και τον αθλητισμό, τους δύο πυλώνες του πολιτισμού. Φέτος ο εκπρόσωπος της τέχνης ήταν, ο κ. Λάκης Λαζόπουλος.

 

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Έγινα ηθοποιός γιατί δεν είχα εκτίμηση στον εαυτό μου, πίστευα ότι οποιοσδήποτε άλλος και αν ήμουν, θα ήμουν πιο σημαντικός από μένα και έτσι αγάπησα τους άλλους!

Έμπαινα σε έναν χαρακτήρα και ταξίδευα αλλού, ένοιωθα ότι οι άλλοι ήταν τα καράβια μου που θα με ταξίδευαν..»
 

Σε ένα από αυτά τα καράβια συναντηθήκαμε πριν χρόνια και από τότε ταξιδεύουμε μαζί σας σε ήρεμες αλλά και φουρτουνιασμένες θάλασσες.

Φίλες και φίλοι, μας έκανε την τιμή και είναι σήμερα μαζί μας ο κύριος Λάκης Λαζόπουλος.

«Από τη Λάρισα δεν έφυγα με ταχύτητα απομάκρυνσης, έφυγα με ταχύτητα κατεύθυνσης. Τη Λάρισα την κουβαλάω μέσα μου.» λέει.

Είναι αλήθεια ότι την εικόνα αυτή μας την έχετε περάσει μέσα από το έργο σας και έχουμε γίνει πολλές φορές θεατές αυτής της νοσταλγικότητας που κάθε φορά εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο. Είναι στιγμές που νιώθουμε σαν να θέλετε να κρύψετε την αγάπη, την αλήθεια, το νοιάξιμο και ταυτόχρονα να τα αναδείξετε όλα αυτά με μοναδικό τρόπο!

Ξέρετε κύριε Λαζόπουλε, όταν άκουσα να λέτε ότι δεν έχετε αυτοεκτίμηση, ήρθε στον νου μου ο χαρακτηρισμός «σεμνός» που σας απέδωσαν η Βούλα και η Δήμητρα, οι ξαδέλφες σας.

Όμως εσείς με πήγατε πολλά βήματα μπροστά όταν αιτιολογήσατε την αναφορά σας στον χαρακτηρισμό αυτοεκτίμηση λέγοντας… «Αν περάσω και αυτό το κομμάτι, νομίζω ότι δεν θα έχω άλλο σκαλί να ανέβω..».

Αυτή η αιτιολόγηση, μου ακούστηκε κάτι σαν την ελπίδα, που όπως χαρακτηριστικά εσείς λέτε, την περιμένουμε να έρθει και αν έρθει, τότε, δεν θα έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Ψάχνοντας τη ζωή σας, την πορεία σας εν γένει και διαβάζοντας για εσάς, θα μπορούσα εύκολα να σας χαρακτηρίσω ταυτόχρονα: ασυμβίβαστο και ονειροπόλο, εμβληματικό και επαναστάτη, μοναχικό και ακατανίκητο, ρεαλιστή και ιδεολόγο, απόμακρο και προσιτό, οραματιστή και ευαίσθητο.
Θα προτιμήσω όμως να πω απλά ότι είστε ανεπιτήδευτα γήινος, τελειομανής και ιδιαίτερα συναισθηματικός στην καθημερινότητα σας!

Είναι αναπόφευκτο λοιπόν, να θελήσεις να μάθεις περισσότερα για εκείνον που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπήκε στη ζωή σου και ταυτόχρονα χαρακτήρισε μια γενιά.

Είναι απολύτως λογικό να ψηλαφίζεις κάθε ηλικία της ζωής του και κάθε του συνήθεια για να βεβαιωθείς ότι δεν έκανες λάθος στην επιλογή σου για αυτόν.
Έτσι, προσπαθώντας να σας γνωρίσω καλύτερα σε όλα τα στάδια της ζωής σας, έμαθα για τον Λάκη που έφαγε ένα ολόκληρο κουτί ζάχαρη, τότε που ήταν παιδί και τον βρήκαν να κοιμάται κάτω από το τραπέζι του σπιτιού του, αφού τον έψαχναν για ώρες.

Έμαθα για τον Λάκη που του αρέσουν τα γλυκά, τόσο, που όταν έμπαινε γλυκό στο σπίτι, δεν προλάβαινε ο Κώστας, ο αδελφός του, να φάει ούτε ένα.

Έμαθα για τον Λάκη που μοιάζει στη θεία Θάλεια, την αδελφή της μητέρας του, αφού έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης, έχει υιοθετήσει τις προλήψεις της, ακόμα και τις κινήσεις των χεριών της.

Όπως λένε εκείνοι που σας γνωρίζουν καλά, έχετε πολλά στοιχεία σκέψης και λόγου που παραπέμπουν στην οικογένεια της μητέρας σας.

Πιστεύω μου είναι ότι δεν είναι αποτρεπτικό να αναδεικνύουμε αυτά τα μικρά καθημερινά ανέκδοτα της ζωής μας. Άλλωστε νομίζω ότι αυτά είναι εκείνα, που πολλές φορές δίνουν το στίγμα της προσωπικότητας, της κουλτούρας, της ευρηματικότητας και της προσωπικής μας ταυτότητας.

Διαβάζοντας και ακούγοντας σε συνεντεύξεις τη διαδρομή της ζωής σας, την αναφορά σας σε μεγάλες θεατρικές επιτυχίες, από το Θεσσαλικό θέατρο μέχρι την Ελεύθερη σκηνή και από την Κυριακή των παπουτσιών μέχρι το Βιοπαλαιστή στη στέγη, από το έργο του Γιάννη Σμαραγδή Ελ Γκρέκο μέχρι τους 10 Μικρούς Μήτσους και το Αλ Τσαντίρι, εύκολα καταλαβαίνεις πόσο στοιχισμένες είναι οι επιθυμίες, πόσο οριοθετημένα είναι τα θέλω και πόσο σημαντικά και αναπόφευκτα τα πρέπει, τα γιατί και τα διότι.

Αν τα συγκεντρώσουμε όλα τούτα σε μια εικόνα, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε τη φράση σας, … «Δεν με νοιάζει πόσα διόδια θα πληρώσω αλλά, μη μου κλείνεις το δρόμο».

Είναι αλήθεια ότι δεν κατάφερα να βρω, να μετρήσω, πόσους δρόμους χρειάστηκε να κρατήσει ανοικτούς ο Λάκης Λαζόπουλος πληρώνοντας τα διόδια της σάτιρας και της ελεύθερης έκφρασης...

Όπως και να έχει, πεποίθησή μας είναι ότι άξιζε τον κόπο.

Τίποτα δεν είναι συγκρίσιμο με την ελευθερία της σκέψης, γιατί, η ανεξαρτησία της σκέψης εξακολουθεί να είναι η πιο αριστοκρατική υπερηφάνεια.

Είναι αλήθεια ότι μαζί σας γελάσαμε, κλάψαμε, επαναστατήσαμε, προβληματιστήκαμε, αντιδράσαμε, βάλαμε φωτιά στα φρένα, πατήσαμε γκάζι- πολλές φορές κολλήσαμε το πόδι μας σε αυτό- και αυτός είναι ίσως ο βασικός λόγος που εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η σάτιρα, με την παρουσία σας γίνεται πιο δυνατή.

Η σάτιρα, λέτε, έχει την αθωότητα του παιδιού που δεν υπολογίζει τις συνέπειες. Αν αρχίσω να κάνω σκόντο σ' αυτή την αθωότητα, δεν θα κάνω σάτιρα αλλά δελτίο ειδήσεων.

Πόσο ταυτιζόμαστε με αυτό αλήθεια…

Πεποίθησή μας είναι ότι ο Λάκης Λαζόπουλος σήμερα, κέρδισε το δικαίωμα να μπορεί να διεκδικεί τα θέλω του και να υπερασπίζεται την άρνησή του σε ό,τι δεν του επιτρέπει να δρασκελίσει ελεύθερους δρόμους.

Άλλωστε, η Τεχνών 100, η Σχολή Θεάτρου που δημιούργησε πριν 3 περίπου χρόνια και η οποία σήμερα λειτουργεί σε σύμπραξη με το ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Ο ίδιος λέει για αυτό, ότι η τέχνη, είναι μορφή αθανασίας!!

Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν δείχνει να αγαπά τα μικρά και τα μίζερα, δεν του ταιριάζει το λίγο, δεν δείχνει να το μπορεί το δήθεν. Όσο για την ευαισθησία του, ε… αυτήν δεν μπορεί να την κρύψει.

Ψάχνει την τελειότητα, θέλει την εξέλιξη, επιθυμεί την ανάπτυξη, υπηρετεί με πάθος ότι είναι αυθεντικό και γνήσιο. Όπως λέει ο ίδιος, το μυαλό είναι το μόνο μαγαζί που δεν κάνει εκπτώσεις.

Αλήθεια, μήπως αυτός είναι τελικά ο λόγος που δεν θέλετε το μπέντζαμιν στη ζωή σας; Μήπως το γεγονός ότι δεν αναπτύσσεται, δεν εξελίσσεται είναι τελικά ο λόγος της απόρριψης αυτού του φυτού από τη ζωή σας; Είναι μια σκέψη…

Αγαπητέ κύριε Λαζόπουλε, εμείς σήμερα εδώ, με καθαρά ερασιτεχνική διάθεση αλλά με απόλυτα επαγγελματική συνείδηση, προσπαθήσαμε να ανιχνεύσουμε στοιχεία από τη διαδρομή της ζωής σας, καλλιτεχνικής και μη και να τα παρουσιάσουμε σε ένα αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αγάπη για εσάς και σεβασμό στο έργο σας.

Είναι το δικό μας ευχαριστώ για τη διαχρονική προσφορά σας στον πολιτισμό και όχι μόνο.

Ας το δούμε μαζί σας.
 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ


Δε συνηθίζουμε βραβεύσεις σαν αυτή, όμως ο σημερινός μας «καλεσμένος», αν μπορείς να αποκαλέσεις καλεσμένο ένα τόσο κοντινό σου συνεργάτη επί σειρά ετών, είναι για μας ξεχωριστός!

Με τον Μιχάλη πορευτήκαμε 10ετίες. Εμείς οι κριτές όταν λέμε Μιχάλη, εννοούμε τον Μιχάλη Ανδριόπουλο της ΕΣΚΑ!

Είχαμε πολλές καλές και ελάχιστες λιγότερο καλές στιγμές μαζί του.

Υπήρχε όμως πάντα σεβασμός και αναγνώριση του έργου μας ένθεν κακείθεν και υψηλό επίπεδο συνεργασίας!

Ο Μιχάλης ήταν πάντα κοντά στον χώρο, είχε καταφέρει να κερδίσει την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή μας.

Για όλους εμάς ο Μιχάλης Ανδριόπουλος θα είναι πάντα κομμάτι των συζητήσεων και των σκέψεών μας, θα είναι πάντα ένας από εμάς!

Με δεδομένη λοιπόν, τη δική του προσφορά στο δικό μας έργο, τη δική του διαχρονικά θετική πρωτοβουλία στη μεταξύ μας συνεργασία, τη διάφανη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και βέβαια την κρυστάλλινη διαφάνεια των πράξεων και των ενεργειών του, το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας αποφάσισε ομόφωνα να τον ευχαριστήσει για αυτή την αψεγάδιαστη μεταξύ μας συνεργασία!

… Και έτσι, να αναδείξουμε με έμφαση ότι οι υγιείς και οι ειλικρινείς συνεργασίες, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να δώσουν!! ...

Μιχάλη σε ευχαριστούμε για όλα!!
 Τέλος δόθηκαν τα πτυχία στους νέους κριτές.

Τυχερός της χρονιάς ήταν ο κριτής Χρήστος Χατζηχρήστος που κέρδισε το φλουρί!
 

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον καθιερωμένο μπουφέ και με μπόλικο κρασί, ενώ οι μικροί μας φίλοι πήραν τα δώρα τους!

 

Το Δ.Σ.


"ΣΦΥΡΙΞΕ ΛΗΞΗ" ΣΤΟ 32ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Παρασκευή 11-08-2023
Ώρα: 9:30

 

  Μετά το τέλος του 32ου Διεθνούς Τουρνουά Ακρόπολις ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Βαγγέλης Λιόλιος, ευχαρίστησε τους κριτές και με χαρά δέχθηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αυτή τη συνάντηση!

 

Το Δ.Σ.


 

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟ 2023

Κυριακή 8-1-2023
Ώρα: 23:50

 

Όλα σήμερα ήταν υπέροχα. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» στην Αγία Παρασκευή, με συντροφιά τον μοναδικό Διονύση Σαββόπουλο, υποδεχθήκαμε το 2023!


Μαζί μας ήταν: ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, ο κ.  Δημήτρης Τούτουζας δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού, σύσσωμη η ΕΣΚΑ με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Αλεξόπουλο, τον Γεν. Γραμματέα κ. Άγγελο Τάσκο, τους αντιπροέδρους κ. Φώτη Τσώνη και κ. Παρασκευή Βάσσου, την ταμία κ. Ελισάβετ  Φάσουρα, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚΑ κ. Κατερίνα Σπίνου, κ. Νίκο Βαρελά, κ. Δημήτρη Ευαγγέλου. Η ΟΔΚΕ, με την παρουσία του Προέδρου κ. Παντελή Ελευθεριάδη, του Γεν. Γραμματέα κ. Παναγιώτη Ντάβαρη και του ταμία κ. Αδριανού Παυλόπουλου. Εκπρόσωποι των Συνδέσμων Κριτών, ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Γιώργος Γουζούασης, η πρόεδρος της Κρήτης κ. Νίκη Μαραγκάκη, η πρόεδρος της Λάρισας κ. Κική  Ιωάννου, ο πρόεδρος του Πειραιά κ. Βασίλης Καραγκιουλές, ο Γεν. Γραμματέας του ΣΥΚΚΑΒΔΕ κ. Λάζαρος Καλδάνης. Οι κ. Σταύρος Δουβής, Λώρης  Σαλάχας και Γιώργος Τριανταφύλλου, οι εκπρόσωποι του ΣΕΔΚΑ κ. Λεωνίδας Σκούτας, Βασίλης Γερός, φίλοι και βέβαια οι συνάδελφοι  κριτές.

Μετά τις ευχαριστίες σε εκείνους που βοήθησαν να γίνει αυτή η γιορτή, η πρόεδρος του ΣΚΚΑ κ. Τάνια Μερίκα έκανε τον απολογισμό της χρονιάς.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ένας χρόνος ακόμα λοιπόν, δύσκολος, αντιφατικός, με εναλλαγές θέσεων, καταστάσεων και δομών.

Ένας χρόνος που στο πέρασμά του, άφησε απομεινάρια αισιοδοξίας, θλίψης, γεύσεις πικρές, συνθήκες επαναλαμβανόμενες, έντονους προβληματισμούς, αλλά και θετικές διαπιστώσεις για το σήμερα και γιατί όχι και το αύριο.

Ένας χρόνος που δίδαξε σε όλους, τι θα πει παρέα, τι θα πει μεράκι για αυτό που κάνουμε, τι θα πει  σχέση αγάπης με τον χώρο που υπηρετούμε και τέλος τι μπορεί να σημαίνουν όλα τούτα στη δική μας κοινωνία!

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής συνάδελφοι κριτές, γιατί μαζί σας έζησα δυνατές στιγμές και έντονες συγκινήσεις.  Πορευόμαστε 30 χρόνια με συνέπεια, με ανιδιοτέλεια, με ήθος, με σεβασμό στον χώρο, με  απόλυτη διαφάνεια και με πολύ μεράκι.

Με βοηθήσατε να αξιοποιήσω, μαζί με τους συνεργάτες μου, όλα τα επίπεδα αξιοκρατίας,  ευγένειας, προσαρμοστικότητας, δυναμικής αξιολόγησης του λόγου υπάρξεως μας.

Μου δώσατε τη δυνατότητα να σταθώ με παρρησία απέναντι από καθετί παράτυπο και διαφορετικό.

Με στηρίξατε στα δύσκολα και όλοι μαζί ζήσαμε με ένταση τη δημιουργία της επόμενης μέρας, όλοι μαζί βάλαμε γερά θεμέλια για να μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε την καταξίωση του χώρου μας, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Μέσα και έξω από τα γήπεδα, στις αλάνες και στα παρκέ.

Σταθήκατε αρωγοί σε όλες μας τις προσπάθειες βελτίωσης και καλύτερης λειτουργίας του Συνδέσμου μας, ακόμα και όταν χρειάστηκε να γίνουν θυσίες, ακόμα και όταν πιεστήκατε!

Και αυτή η χρονιά απολογισμού λοιπόν, σας ανήκει εξ ολοκλήρου!

Είναι αποκλείστικα και μόνο δική σας, αγαπητοί συνάδελφοι κριτές!

Δε θα μπορούσαμε άλλωστε να πετύχουμε τίποτα μόνοι μας, τίποτα χωρίς εσάς, όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα, από το βήμα αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για αυτή την προσφορά αγάπης, την προσφορά αλληλεγγύης, αυτή τη δοτικότητα που σας κάνει ξεχωριστούς και αειθαλείς!

Θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί με την παρουσία σας στους ευαίσθητους χώρους των γηπέδων, το επίπεδο των γνώσεών σας, την ευγένεια και το ήθος σας, την αγωνιστική σας συμπεριφορά, την αγάπη και την αυταπάρνηση που επιδεικνύετε σε ο,τιδήποτε συμβεί εντός και εκτός γηπέδων, δίνετε το στίγμα της ενότητας, της αλληλεγγύης, της γνώσης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. 

Θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμα, γιατί καθημερινά δίνετε μαθήματα αγωνιστικής παρουσίας και συμπεριφοράς.

Θέλω όμως να ζητήσω από εσάς κάτι ακόμα, κάτι γνώριμο σε σας, αλλά καθόλου απλό.

Θέλω να συνεχίσετε έτσι, με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αγάπη, την ίδια δύναμη, την ίδια αποφασιστικότητα, το ίδιο πάθος, το ίδιο μεράκι.

Μόνον έτσι θα μπορέσει να  συνεχίσει ο Σύνδεσμός μας να βρίσκεται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στέλνοντας  μηνύματα συνεργασίας, ενότητας, γνώσης και δημιουργίας.

Όλοι αναγνωρίζουν την αξία σας, τις γνώσεις σας, την προσφορά και τη δύναμη της ψυχής σας και πιστέψτε με ότι το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο. Ακόμα και όταν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το φωνάξουν, το ψιθυρίζουν!

Με έντονα όλα αυτά τα συναισθήματα και με δεδομένη τη συνεχώς αυξανόμενη καλή μας διάθεση… Προτείνω να ξεκινήσει και αυτή η Χρονιά, με πάθος, με μεράκι, με αγάπη, με προσφορά και δημιουργία, έτσι όπως μάθαμε να κάνουμε χρόνια!!

Εύχομαι σε όλους, Καλή και δημιουργική Χρονιά με υγεία, δύναμη και πολλή αγάπη!

 

Ακολούθησε η παρουσίαση του Διονύση Σαββόπουλου από την πρόεδρο του ΣΚΚΑ.

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Μόλις στα 19 του χρόνια, κάνοντας παρέα στον Τζώρτζη, έτσι έλεγαν τον οδηγό του κόκκινου φορτηγού (μάρκας Βόλβο), ήρθε στην Αθήνα από τη  Θεσσαλονίκη, και  έτσι, μετά από ένα ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι ζωής, είναι σήμερα μαζί μας, αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, ο κύριος  Διονύσης Σαββόπουλος!

Είναι αλήθεια ότι χρωστάμε πολλά στον Τζώρτζη και στο φορτηγό του κύριε Σαββόπουλε!

Ο σημερινός μας καλεσμένος φίλες και φίλοι, ο καλλιτέχνης που επιλέξαμε να του αφιερώσουμε τη γιορτή μας και με τον τρόπο αυτό, να τον ευχαριστήσουμε για τη διαχρονική  προσφορά του στον πολιτισμό, έχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συγγενέψει μαζί μας, μέσα από τις μουσικές του διαδρομές!

Ίσως και να είναι κάπως περίεργο για εσάς κύριε Σαββόπουλε, το γεγονός ότι βρίσκεστε σήμερα εδώ ανάμεσά μας και αυτό, επειδή στα μαθητικά σας χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι ανήκετε στη σοφιστικέ κουλτούρα, τους σπασίκλες της τάξης και όχι στο άλλο στρατόπεδο της άθλησης και της γυμναστικής.

Βέβαια η ερμηνεία που δώσατε εσείς αργότερα σε αυτόν τον διαχωρισμό, είναι ότι θέλατε κάτι που να βγαίνει από μέσα σας και όχι ότι ήταν στη μόδα.

Αυτή η ερμηνεία βέβαια, δικαιώνει στο ακέραιο  και τον τρόπο που ζείτε αλλά  και  τον τρόπο που δημιουργείτε!

Εμείς, ακριβώς αυτό θαυμάζουμε σε εσάς. Τη δημιουργική διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει κάθε τραγούδι σας και κάθε στίχο!

Έτσι σήμερα, ενώσαμε για ακόμα μια χρονιά, τα δυο βασικά κομμάτια του πολιτισμού, την τέχνη που διαγράφεται με ευκρίνεια στο δικό σας πρόσωπο και τον αθλητισμό που εμείς εκπροσωπούμε, σε μια ειρηνική συναρπαστική, επιτρέψτε μας την έκφραση, συνύπαρξη!

Ο Διονύσης Σαββόπουλος φίλες και φίλοι, είναι από τους πρώτους στην ελληνική δισκογραφία που χρησιμοποίησε «ραπ» απαγγελία. Είχε κάνει «ραπ» πριν από το «ραπ».

Είναι ο πρώτος που καθιέρωσε  μέσα από το έργο του, τον χαρακτηρισμό «τραγουδοποιός».

Τον γοητεύει το αφηγηματικό τραγούδι γιατί είναι πολύ κοντά με την ανθρώπινη ομιλία, όπως λέει ο ίδιος.

Η  μουσική είχε πάντα ξεχωριστή θέση στη ζωή του, από τα σχολικά κιόλας χρόνια.

Από τότε που αντί να κρατά τη σφεντόνα στο χέρι, όπως οι φίλοι του, εκείνος είχε στα χέρια του ένα βιολί…

Αυτό το βιολί που τους έκανε να του  φωνάζουν «Νιονιό ψώνιο», εκείνα τα ίδια χρόνια, της εφηβείας.

 Αργότερα, όταν ήρθε στην Αθήνα δεν άλλαξε, είχε  και εδώ το ίδιο ψώνιο.

Συνήθιζε δε, να συχνάζει στου Φλόκα, ήταν στέκι τότε. Εκεί  καθόταν της προσκολλήσεως στην παρέα Χατζηδάκη, Γκάτσου, του άρεσε να ακούει ιστορίες, να ρουφά μουσική και γνώση!

 «… Θαυμάζω λέει τον Θεοδωράκη αλλά εγώ είμαι πιο κοντά στον Χατζηδάκη, πάντα ήμουν»!

 

Αγαπητέ κύριε Σαββόπουλε,

Διαβάζοντας και ακούγοντας τις γλαφυρές σας αφηγήσεις και συνεντεύξεις έχω σταθεί σε μια φράση που επέχει και θέση  διαπίστωσης…

«Η γενιά μας, λέτε, είναι αριστερής συμπεριφοράς και συντηρητικής ψυχοσύνθεσης»!

Με αφορμή αυτά τα λόγια θέλησα να σκεφτώ φωναχτά…

Πόσο καιρό αλήθεια, χρειάζεται ο καθένας από εμάς για να καταλάβει πως μεγάλωσε; Πόσο χρειάζεται να περιμένει  κάποιος, για να αυτοπροσδιοριστεί; Για να ταξινομήσει τα πρέπει και τα θέλω του; Για να δώσει το στίγμα της παραπέρα ζωής του;

Σε μια έμμεση  δε αυτοκριτική, σας άκουσα να λέτε: «η αριστερά της δικής μου καρδιάς, είχε σχέση με το χθες και το αύριο, ποτέ με το τώρα».

Πολύ γρήγορα ταυτίστηκα με αυτό…

Αναρωτιέμαι αλήθεια, πόση μελάνη έχει χυθεί για να αποτυπωθούν αυτά τα τερτίπια της καρδιάς;

Ξέρετε κύριε Σαββόπουλε, επειδή μας μάθατε τον τρόπο να μπορούμε να τραγουδάμε για χρόνια τα κάθε λογής σκιρτήματα  αυτής της καρδιάς, επειδή μας δείξατε και τα ήρεμα μελωδικά μονοπάτια, επειδή μας ταξιδέψατε σε μέρη δύσβατα, επειδή το εφηβικό μας δωμάτιο της δεκαετίας του 60-70, μάζευε μικρές παρέες γύρο από το πικάπ με ένα ποτήρι βερμούτ στο χέρι και ακούγαμε το αφηγηματικό σας τραγούδι, επειδή και εμείς μαζί με εσάς, θέλαμε να είμαστε ελεύθεροι στο πνεύμα και την καρδιά, σήμερα νοιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι, γιατί τα χρόνια της αθωότητας τα περάσαμε μαζί σας!

Και ναι, τώρα ίσως και να είναι πιο εύκολο, ίσως και να  μπορούμε όλοι μαζί να ξυπνήσουμε τις δημιουργικές τάσεις της κοινωνίας και γιατί όχι, να γίνει το κλικ που χρειάζεστε για να γράψετε ξανά!

Για να δημιουργήσετε νέα νοσταλγική παρακαταθήκη καρδιάς και στις επόμενες γενιές, για να συγκινήσετε και να συγκινηθείτε από όλους εκείνους που θα ακολουθήσουν τούτα τα χνάρια…. αυτή την ίδια περπατησιά!

Εμείς αυτό, είναι κάτι που το ελπίζουμε, το περιμένουμε και βέβαια, το αποζητάμε!

Και ας είναι αυτό μια ιστορία, σαν αυτές που σας αρέσει να μας διηγείστε, με αρχή, μέση και τέλος. Να ταυτιστούμε ξανά με τον ήρωα, να ελευθερώσουμε μαζί τη βασιλοπούλα, να νικήσουμε ξανά τον δράκο. Γιατί όπως λέτε και εσείς, αυτό είναι πιο αληθινό από ένα μποτιλιάρισμα σε μια λεωφόρο!

Σήμερα εμείς εδώ, ετοιμάσαμε για σας με πολύ σεβασμό και αγάπη στη μουσική σας διαδρομή, ένα μικρό αφιέρωμα για την πολυετή παρουσία σας στην πολιτιστική μας ζωή.

Είναι το δικό μας ευχαριστώ για όλα όσα μας έχετε χαρίσει, για όλα όσα μας κάνατε να νοιώσουμε μέσα από αυτή την υπέροχη μουσική σας διαδρομή.

Είναι ένα βίντεο φτιαγμένο με πολλή αγάπη από εμάς τους ερασιτέχνες, που όμως,  το δουλέψαμε με επαγγελματική συνείδηση.

Ας το δούμε όλοι μαζί και ας ξαναζήσουμε το τότε στο σήμερα σε ένα ταξίδι ζωής, της δικής σας ζωής, μέσα από τη δική μας ματιά! 

 

Μετά το βίντεο - αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο, τον ευχαριστήσαμε για την προσφορά του στον πολιτισμό με ένα μοναδικό έργο που δημιούργησε το ΦΛΥΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ στον Χαλάνδρι.

 

Αυτό είναι:

Το φορτηγό, ο Τζώρτζης, ο Νιόνιος, ο δρόμος με τις νότες από την παρτιτούρα «Τι έπαιξα στο Λαύριο», χαραγμένα πάνω σε μπρούτζο.

Ο τυχερός της χρονιάς είναι ο Χρήστος Αποστολόπουλος που κέρδισε το φλουρί!

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση:

Η γιορτή έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση και τα δώρα στα παιδιά.Το Δ.Σ.


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή  9-09-2022
Ώρα: 23:
15


Με εξαιρετικά θετική διάθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ σε μια απόφαση που μπορεί να  χαρακτηριστεί  και ως υπέρβαση σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα  οικονομικά δεδομένα, δέχθηκε τις εισηγήσεις ΣΚΚΑ & ΣΕΔΚΑ και αποφάσισε ομόφωνα, τις  παρακάτω  αμοιβές αγώνων, όπως επίσης την αύξηση του αριθμού των γηπέδων και των οδοιπορικών στους εκτός έδρας αγώνες :

                                                        ΑΜΟΙΒΕΣΟΙΒΕΣ

Στην κατηγορία:  Α’ Ανδρών & Α’ Γυναικών, η αμοιβή αγώνα θα είναι 14 ευρώ (από 10)

Στις κατηγορίες:  Β’/Γ’/Δ’ Ανδρών και Β’/Γ’ Γυναικών και Κύπελλο, η αμοιβή αγώνα θα είναι  12 ευρώ (από 8)

 

ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

ΓΗΠΕΔΑ & ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

ΓΗΠΕΔΑ

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 6€
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 6€
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ 6€
ΒΙΚΕΛΑ 6€
ΕΡΥΘΡΑΙΑ 6€
ΠΑΙΑΝΙΑ 6€
ΑΝΟΙΞΗ 6€
ΔΙΟΝΥΣΟΣ 6€
ΔΡΟΣΙΑ 6€
ΕΚΑΛΗ 6€
EUROHOOPS 6€
ΡΟΔΟΠΟΛΗ 7€
ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 7€
ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 8€
ΣΠΑΤΑ 8€
ΠΙΚΕΡΜΙ 8€
ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ 8€
ΛΟΥΤΣΑ 8€
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ 8€
ΚΟΡΩΠΙ 8€
ΡΑΦΗΝΑ 12€
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 12€
ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗ (ΛΑΓ.) 12€
ΚΑΛΥΒΙΑ 12€
Ν. ΜΑΚΡΗ 12€
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 12€
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 12€
ΩΡΩΠΟΣ 15€
ΚΕΡΑΤΕΑ 15€
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ 15€
ΛΑΥΡΙΟ 15€

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε, με έμφαση, τη διάθεση της διοίκησης της ΕΣΚΑ, να κατανοήσει τους προβληματισμούς μας που αφορούν στην παρουσία των μελών μας στους αγώνες των πρωταθλημάτων της, σε σχέση με την επί πολλά χρόνια λιμνάζουσα οικονομική κατάσταση, η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε είχε μετατραπεί σε βάλτο και να την βελτιώσει προσφέροντάς μας αισθητά καλύτερες οικονομικές συνθήκες!

 

Το Δ.Σ.


 

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!!

Σάββατο 16-04-2022
Ώρα: 22:00

 

Όταν υπάρχουν αυτές οι αδιάψευστες εικόνες, τότε εμείς  δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα!

Νοιώθουμε όμως την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε εκείνους που βοήθησαν, εκείνους που ενδιαφέρθηκαν, εκείνους που αναγνωρίζουν την προσφορά μας, εκείνους τους λιγοστούς, που παραμένουν άνθρωποι!

Το Δ.Σ.  

 


ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

Δευτέρα 21-03-2022
Ώρα: 21:00

Τα λόγια γίνονται φτωχά όταν βλέπουμε στο βίντεο αυτή τη φάση στα 24"!

Σωστή η ανανέωση μετά το χτύπημα της μπάλας στη στεφάνη, δύσκολη φάση, πολύ καλή δουλειά στο τραπέζι .

Εξαιρετική και όχι τόσο συνηθισμένη η κίνηση του διαιτητή να μιλήσει απευθείας με τον κριτή των 24" για την συγκεκριμένη φάση και να δεχθεί τη θέση του!

Εδώ τελειώνει ο δικός μας σχολιασμός.

Το Δ.Σ.

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ

Δευτέρα 10-01-2022
Ώρα: 19:00

Παρακάτω η ευχαριστήρια επιστολή της Οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη προς τον Συνδεσμό μας, με αφορμή το αφιέρωμα στον Λουκιανό στη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας μας!


ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟ 2022!

Κυριακή 09-01-2022
Ώρα: 23:45

 

Με την παρουσία της οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη της συζύγου του κ. Άννας Βαγενά και της κ. Γιασεμής Κηλαηδόνη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, του μέλους του Δ.Σ και υπευθύνου Εθνικών ομάδων της  ΕΟΚ κ. Δήμου Ντικούδη, του προέδρου της ΟΣΕΚΑ κ. Χάρη Περδίκη, του προέδρου της ΕΣΚΑ κ. Γιάννη Αλεξόπουλου και των αντιπροέδρων κ.κ. Φώτη Τσώνη και Παρασκευής Βάσσου, του μέλους του Δ.Σ. κ. Κατερίνας Σπίνου, του μέλους της ΟΔΚΕ κ. Παναγιώτη Ντάβαρη, του Προέδρου του ΣΕΔΚΑ κ. Μάνου Τσολάκου και του μέλους του Δ.Σ. κ. Βασίλη Γερού, των μελών της ΚΕΔ-ΕΣΚΑ κ.κ. Στάθη Μωυσιάδη, Θανάση Κυρτάτα, Σωτήρη Διμπινούδη, του Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού κ. Δημήτρη Τούτουζα, του καθηγητή Καρδιολογίας κ. Κωνσταντίνου Τούτουζα, του προέδρου του ΕΚΑ κ. Πέτρου Κελέση και μεγάλη μερίδα κριτών και φίλων του ΣΚΚΑ, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου μας για την υποδοχή της Νέας Χρονιάς!!

 

Η πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Τάνια Μερίκα με τα παρακάτω λόγια προλόγισε την εκδήλωση:

«Σας καλωσορίζω, σε μια διαφορετική γιορτή από εκείνες που σας έχουμε συνηθίσει.

Σε μια γιορτή που  έχει στοιχεία του ψυχισμού μας των τελευταίων δυο  χρόνων και ίσως να αφήνει και το αποτύπωμα των σκέψεων  και των προβληματισμών μας.

Σήμερα επιλέξαμε να αφιερώσουμε τη γιορτή αυτή στον μοναχικό καουμπόι του καιρού μας, που δεν είναι πια κοντά  μας με τη φυσική του παρουσία. Θα είναι όμως πάντα εδώ μέσα από τις  μουσικές του διαδρομές!

Στον Λουκιανό Κηλαηδόνη και στο τραγούδι του της 10ετίας του '80 «θα κάτσω σπίτι», με αναφορά στους πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας τους δύσκολους μήνες που περάσαμε, είναι αφιερωμένη η σημερινή μας γιορτή.

Τους μήνες του «μένουμε σπίτι», τα δυο αυτά χρόνια της πανδημίας, μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, που εξακολουθεί  δυστυχώς ακόμα να μας ταλαιπωρεί!

Ανοίγοντας μια μικρή, αλλά επιβεβλημένη παρένθεση, θα ήθελα  να αναφερθώ στον χώρο μας, στο χώρο των κριτών της Αττικής και στην παρουσία όλων των συναδέλφων τον καιρό αυτό, στους ευαίσθητους χώρους των γηπέδων κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Νοιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω θερμά, γιατί αντιμετώπισαν με επαγγελματική συνείδηση και συνεχίζουν να το πράττουν, την επέλαση  του covid στους αγωνιστικούς χώρους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!

Με την ελπίδα ότι δεν θα εξαντλήσουμε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου, σε αυτή τη παράξενη σκυταλοδρομία του κορωνοϊού με την αλφάβητο, θελήσαμε με τη σημερινή μας αναφορά σε εκείνους τους δύσκολους μήνες που περάσαμε, να ενώσουμε ξανά, τα δυο βασικά κομμάτια του πολιτισμού, την τέχνη και τον αθλητισμό και να ευχαριστήσουμε αυτούς  που μας κράτησαν συντροφιά από τον Μάρτιο του 2020, τότε δηλαδή, που ο κορωνοϊός μπήκε ενεργά στη ζωή μας.

Έτσι, παντρέψαμε ξανά τα δυο βασικά κομμάτια του πολιτισμού, την τέχνη στο πρόσωπο του Λουκιανού Κηλαηδόνη και τον αθλητισμό στο πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά και μαζί τους, θα κάνουμε τον απολογισμό σε όσα ζήσαμε, όσα νοιώσαμε και όλα όσα χαράχτηκαν στο μυαλό και την καρδιά μας, τα οποία, είναι  περισσότερο από βέβαιο ότι θα μας συνοδεύουν μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής μας.

Έναν απολογισμό που θα τολμούσα να πω ότι είναι ο απολογισμός της ύπαρξης μας, της επιθυμίας μας, της δίψας μας για ζωή  τα δυο αυτά τελευταία χρόνια.

Έναν απολογισμό, για την καθημερινότητα που χάσαμε, για τους περιπάτους την άνοιξη που στερηθήκαμε, για τα ταξίδια και τις εκδρομές που ακυρώσαμε, για τις μπασκετικές μας δραστηριότητες που αναβάλαμε, αλλά πάνω από όλα, για την θαμμένη μας ελευθερία.

Σήμερα, μετά από όλα αυτά:

Τα λόγια γίνονται μικρά και ασήμαντα.

Τα ρολόγια πάγωσαν τον χρόνο στο χθες.

Η λαχτάρα της ασφάλειας για την καθημερινότητά μας ξεπερνά όποια άλλη σκέψη.

Το άγχος και η ανησυχία για την υγεία των δικών μας είναι πάνω από τα ανθρώπινα όρια.

Και παράλληλα υπάρχει και η ανάγκη, που έμελε να γίνει συνήθεια.

Γάντια, μάσκες, αντισηπτικό…..  και μέσα σε όλα αυτά τα μουντά και τα γκρι, … ένας Λουκιανός που μας ταξίδευε με τη φωνή του και μας έκανε τόσο χαλαρωτική αυτή την παραμονή μας στο σπίτι και τη συνέχειά της.

Εκείνους δε, που τον τραγούδησαν τη 10ετία του 80, τους γέμισε θύμισες, νοσταλγία και αναμνήσεις, πολλές αναμνήσεις, χιλιάδες νοσταλγικές και αγαπημένες στιγμές!!

Με σεβασμό σε όσα ζήσαμε, με αγάπη για εσάς που μας προστατέψατε και μας στηρίξατε στα δύσκολα αλλά και με έντονο το αίσθημα της νοσταλγίας στον μοναχικό καουμπόι που άλωσε με τις μελωδίες του τη σκέψη μας, αποτυπώσαμε τον φετινό απολογισμό πέρα από τα στενά μπασκετικά μας όρια, πέρα από την συνηθισμένη αναφορά στα πεπραγμένα, πατήσαμε πάνω στα δικά του βήματα, αλλάξαμε διάθεση, ευθυμήσαμε, γυρίσαμε τον χρόνο πολύ πίσω και σας τον παρουσιάζουμε».

 

Ακολούθησε το βίντεο της γιορτής, με τις απονομές στην οικογένεια Κηλαηδόνη και στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για την προσφορά τους στον πολιτισμό!

Με τις απονομές στους κριτές για τα 30, 20 και 10 χρόνια της προσφοράς τους στον Σύνδεσμό μας και την απονομή των πτυχίων στους νέους κριτές, ολοκληρώθηκε το κομμάτι αυτό.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας.

Τυχερός της φετινής χρονιάς, ο Γιάννης Κωνσταντάρας που κέρδισε το φλουρί της πίτας!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από το κανάλι της σχολής "Ευγένιος Ντελακρουά" στο You Tube. (κλικ εδώ)
 

Το Δ.Σ.


ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!

Τετάρτη 10-11-2021
Ώρα: 22:30

Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης λένε. Εμείς  απλά θα πούμε, ότι η επανάληψη της ανάγνωσης του κανονισμού στο ξεκίνημα μιας αγωνιστικής περιόδου - και όχι μόνο - είναι και αναγκαία και επιβεβλημένη!

Η θέση σας στο τραπέζι δεν είναι διακοσμητική, ορίζεται από τους επίσημους κανονισμούς πεδιάς της FIBA και έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες!

Ο ρόλος σας δε σε έναν αγώνα, είναι η από κοινού με τους διαιτητές εφαρμογή των κανονισμών, η προστασία των διαγωνιζόμενων σωματείων από τυχόν λάθη ή παραλείψεις και βέβαια  η βοήθειά σας ώστε να τελειώσει ομαλά ο αγώνας, σε όποια κατηγορία και αν συμμετέχετε!

Για τον λόγο αυτό και με αφορμή διάφορα ακούσματα για την αναγραφή του αρχηγού ως προπονητή στο Φ.Α. και τις εντολές  που παίρνετε για την ταυτόχρονη αναγραφή και βοηθού προπονητή, παρά τη ρητή απαγόρευση που  προκύπτει από το άρθρο 7 του κανονισμού πεδιάς, κρίνουμε απαραίτητο:

1.     Να αναφερθούμε και να επισημάνουμε τα άρθρα του κανονισμού πεδίας  της FIBA που είναι σε ισχύ.

 

2.   Να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, ότι η παρουσία σας στους αγωνιστικούς χώρους δεν θα πρέπει να έχει συμπεριφορές που παρεκκλίνουν από τις κανονιστικές διατάξεις, κάτω από οποιαδήποτε εντολή.

 

3.     Να σας υπενθυμίσουμε ότι έχετε την ευθύνη για την όποια λανθασμένη  αναγραφή στο Φ.Α.

 

4.      Να σας παροτρύνουμε, να υποστηρίζετε τις γνώσεις σας με παρρησία και παράλληλα, με ευγένεια και σεβασμό να ενημερώνετε τους  συνεργάτες σας!

  

Άρθρο 7ο Προπονητές: Καθήκοντα και εξουσίες

7.9 Ο αρχηγός μπορεί να ενεργεί σαν παίκτης-προπονητής, αν δεν υπάρχει προπονητής ή αυτός δεν είναι σε θέση να συνεχίσει και δεν υπάρχει βοηθός προπονητή καταχωρημένος στο φύλλο αγώνος (ή ο δεύτερος εκ των αναφερομένων δεν είναι σε θέση να συνεχίσει). Αν ο αρχηγός πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να συνεχίσει να ενεργεί σαν προπονητής. Όμως, αν πρέπει να αποχωρήσει λόγω σφάλματος αποκλεισμού ή αν δεν είναι ικανός να ενεργεί σαν προπονητής, εξ' αιτίας τραυματισμού, ο αντικαταστάτης του σαν αρχηγός μπορεί να τον αντικαταστήσει σαν προπονητή.

 

Άρθρο 45ο Διαιτητές, Κριτές και Κομισάριος

45.5 Οι διαιτητές, οι κριτές και ο κομισάριος, θα διεξάγουν τον αγώνα, σύμφωνα με τους παρόντες κανονισμούς και δεν έχουν καμία εξουσία να τους αλλάξουν.

 

Άρθρο 46ο Πρώτος διαιτητής (Crew chief) : Καθήκοντα και Εξουσίες

46.14 Έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις για οποιοδήποτε σημείο, δεν καλύπτεται ρητά από αυτούς τους κανονισμούς.

  

Β - ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

B.4 Τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού κάθε προπονητής οφείλει:

Β.4.2 Nα επιβεβαιώσει τα ονόματα του προπονητή και του βοηθού προπονητή. Αν δεν υπάρχει head προπονητής ούτε πρώτος βοηθός προπονητή, ο αρχηγός θα ενεργεί ως προπονητής και θα υποδειχθεί με την αναγραφή (CAP) μετά το όνομά του.

 

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω είναι κανονισμός που θα πρέπει όλοι όσοι καλούνται να διευθύνουν έναν αγώνα και να τα γνωρίζουν και να  τα εφαρμόζουν,  χωρίς αυτοσχεδιασμούς!

Το Δ.Σ.


 

 ...ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ...

Πέμπτη 2-09-2021
Ώρα: 19:00

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…»

Τούτοι οι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, μαζί με χιλιάδες ακόμα μελωδίες που όλοι σιγοτραγουδήσαμε, έμειναν να μας θυμίζουν πόσο τυχεροί είμαστε που τον συναντήσαμε στο διάβα της ζωής μας.

Μοναδικός, χαρισματικός, δημιουργικός, ανυποχώρητος στα θέλω του, μαχητής της ζωής.

Η κληρονομιά του, μια τεράστια παρακαταθήκη συναισθημάτων, έντονες αγωνιστικές παραστάσεις, δυνατές τραγουδιστικές συγκινήσεις, όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, όνειρα που έμειναν μισά, κάστρα που νικήθηκαν, φιλίες που άντεξαν στον χρόνο, φιλίες που χάθηκαν, νιάτα που έγραψαν ιστορία και όλα αυτά με ακούσματα όπως:

 ”….μες στις καρδιές μας αρχινάει το πανηγύρι… τακ τακ εσύ τακ τακ εγώ… ..μετρώ τους χτύπους το αίμα μετρώ…..»

«…πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή…»

«…σώπα όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες…»

Οι καμπάνες του αποχωρισμού σήμαναν για τον Μίκη των παιδικών, των εφηβικών και των χρόνων της ενηλικίωσης, για τον παγκόσμιο Μίκη, για τον Έλληνα Μίκη της καρδιάς μας.

Σε αυτό το άκουσμα, το βλέμμα έμεινε απλανές, τα χείλη βωβά, τα μάτια υγρά  και η νοσταλγία εγκαταστάθηκε στο δωμάτιο.

Μέσα από τα τραγούδια σου, μας  έμαθες ιστορία, μας αφηγήθηκες δύσκολες στιγμές για την ανθρώπινη φύση, μας έδειξες δρόμους εγρήγορσης και δημιουργίας, ήχησες το σάλπισμα της δημοκρατίας και μας άφησες ν’ αφουγκραστούμε την αλήθεια της σιωπής.

Για όλους εμάς η σύγχρονη ελληνική ιστορία περνά μέσα από το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια βαθιά υπόκλιση, στον Έλληνα, που ταξίδεψε με τα τραγούδια του τη χώρα μας, στα πέρατα της γης.

Καλό σου ταξίδι, μοναδικέ μας Μίκη!! Έλληνα Μίκη!!

Μη λησμονήσεις τη χώρα μας… Πάντα θα χρειάζεται τον δικό σου πολιτισμό…

Το Δ.Σ.

 


ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ!!

Τετάρτη 11-08-2021
Ώρα: 14:00


Είχαμε αναφερθεί στον ορισμό, του δικού μας Ανδρέα Παπαδόπουλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ως κομισάριο των αγώνων.

Η παρουσία του στους αγώνες, με κορωνίδα τον τελικό, μεταξύ των ομάδων ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς.

Στο συγχαρητήριο μήνυμα που του στείλαμε, απάντησε:

«..ευχαριστώ όλα τα παιδιά του Συνδέσμου! Μαζί τους κέρδισα τις εμπειρίες και ανέπτυξα τις ικανότητες, να μπορώ να έχω αυτήν την μοναδική τιμή και διάκριση!!»

Νιώθουμε την ανάγκη να σχολιάσουμε αυτή του την απάντηση και παράλληλα να αναφερθούμε στην εκεί συνεργασία του με τους κριτές των αγώνων.

Μας τόνισε ότι εντυπωσιάστηκε από την πειθαρχεία, την εμφάνιση, τη συμμετοχή, τη συνέπεια, τη φιλοτιμία τους και τον τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπό του.

Πεποίθησή μας είναι πως όταν σέβεσαι το τραπέζι της Γραμματείας, όταν αναγνωρίζεις τον ρόλο και το έργο τους, θα εισπράξεις και εσύ τον αντίστοιχο  σεβασμό.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ανήκει σε εκείνους που το πράττουν, αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας διαπίστωση, από την μεταξύ μας άριστη συνεργασία.

Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν, να εισπράξει από όλους μας τον ανάλογο σεβασμό και την αναγνώριση!!

Τα λόγια του τιμούν τον χώρο μας και η παρουσία του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, μας κάνει υπερήφανους για αυτόν, τον Έλληνα Κομισάριο!!

Ανδρέα Παπαδόπουλε, θερμά συγχαρητήρια για αυτή την πραγματικά μεγάλη διάκριση!!

Το Δ.Σ.


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τετάρτη 19-05-2021
Ώρα: 23:30 
 

Την Τρίτη 18/5/2021 συνεδρίασε διαδικτυακά η επιτροπή αξιολόγησης προκειμένου να συζητήσει τις εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΚΑ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, με γνώμονα πάντα το καλύτερο για τα μέλη μας και εξ’ αιτίας των ειδικών συνθηκών, έκρινε σκόπιμο να μην ακολουθήσει τον εσωτερικό κανονισμό για τις αξιολογήσεις των κριτών και να δεχθεί τις προτάσεις του Δ.Σ.

Με τη λογική αυτή, η επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε ομόφωνα:

 1.  Να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κριτές οι οποίοι έχουν ικανοποιητική ενεργό συμμετοχή και κρίνονται ικανοί από την επιτροπή, να δώσουν εξετάσεις προκειμένου να ανέβουν κατηγορία.
   

 2.  Οι εξετάσεις προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο του 2021.

 3.  Τον Ιούλιο θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης για να ανακοινώσει τους υποψήφιους κριτές, για άνοδο κατηγορίας.

 4.  Να επαναφέρει σταδιακά στην κατηγορία του (κριτής διεθνών αγώνων) τον Ανδρέα Βρεττό.

 5.  Να γίνουν αυστηρές συστάσεις για την εν γένει αγωνιστική του παρουσία και να δώσει μια τελευταία ευκαιρία, στον κριτή διεθνών αγώνων Βασίλη Βεμβέτσο μετά την τελευταία του τιμωρία, για λάθος χειρισμούς σε αγώνα του BCL, διατηρώντας τον στην κατηγορία του.

 6.  Οι κριτές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ολοκλήρωσαν την αγωνιστική τους παρουσία, πρέπει να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση στις εθνικές κατηγορίες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τους νεότερους.

 7.  Μετά την δια ζώσης συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης τον Ιούλιο του 2021, θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ., όπως άλλωστε προβλέπει το καταστατικό μας και ο εσωτερικός κανονισμός σχετικά με την ανάληψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 17/05/2021

Τρίτη 18-05-2021
Ώρα: 20:30 
 

Το απόγευμα της Δευτέρας 17/5/2021 το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:

 1.  Το άνοιγμα των γραφείων μας από τις 15/06/2021 έως τις 27/07/2021 κάθε Τρίτη 17:00-19:00. Αυτές τις ώρες θα μπορούν να προσέρχονται οι κριτές, μόνο κατόπιν ραντεβού και βέβαια με θερμομέτρηση, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους (θα ενημερωθούν όλοι με σχετικό email).
   

 2.  Να εισηγηθεί μια σειρά μέτρων στην επιτροπή αξιολόγησης, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι αξιολογήσεις όλων των μελών σε όλες τις κατηγορίες.

 3.  Την εγγραφή των νέων κριτών της σχολής του Οκτωβρίου 2020 (οι νέοι κριτές θα ενημερωθούν με σχετικό e-mail).

Παράλληλα συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα, τα οποία αποτελούν κομμάτι των υποχρεώσεων και των εργασιών της Διοίκησης του ΣΚΚΑ.

Με την ελπίδα πάντα, ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Σάββατο 20-3-2021
Ώρα: 16:45 
 

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση το Σάββατο 20/3/2021, εξέτασε τα προβλήματα που δημιούργησε στον χώρο μας και στους κριτές μέλη μας, η συνεχιζόμενη πανδημία.

Παρά το γεγονός της δυσκολίας εξοικονόμησης χρημάτων για τη λειτουργία του Συνδέσμου, έκρινε ότι προέχει η προσπάθεια οικονομικής ελάφρυνσης των μελών του.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε ομόφωνα τη μείωση της ετήσιας συνδρομής για το έτος 2021 ως ακολούθως:

 1.  50% μείωση της ετήσιας συνδρομής στους κριτές των κατηγοριών ΕΣΚΑ1 και ΕΣΚΑ2
   

 2.  40% μείωση της ετήσιας συνδρομής στους κριτές των κατηγοριών ΕΟΚ1 και ΕΟΚ2

Για τους κριτές των πρωταθλημάτων που διεξάγονται (Α1 και Διεθνείς), η ετήσια συνδρομή παραμένει ως έχει.

Με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε όλοι, να βγούμε αλώβητοι από αυτή την σαρωτική πανδημία, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε πάντα, για το καλύτερο στον χώρο μας.

Το Δ.Σ.

 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ 1ης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Τρίτη  10-11-2020
Ώρα: 19:30 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων της Σχολής Κριτών του Οκτωβρίου 2020 κατά σειρά επιτυχίας.

       

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ


1. ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΜΟΥΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΠΑΤΣΙΩΝΑ ΕΛΕΝΗ
4. ΤΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
5. ΔΙΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΤΣΟΤΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
8. ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
9. ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
11. ΚΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
13. ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
14. ΡΑΔΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
15. ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
16. ΞΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17. ΠΕΛΕΚΗ ΕΛΕΝΗ
18. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
19. ΑΓΡΑΦΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ-ΜΑΡΙΑ
20. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

      Οι νέοι κριτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μας μέσω τηλεφώνου (210.6854700) ή μέσω e-mail (skka77@hotmail.com) μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ενημερωθούν για την εγγραφή τους.

Το Δ.Σ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΕ ΑΕΚ

Δευτέρα 26/10/2020
Ώρα: 20:00


Για τη συμμετοχή των μελών μας στο Final 8 του Basketball Champions League, η ΚΑΕ ΑΕΚ μας απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή!


ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ! 

Τρίτη 13/10/2020
Ώρα: 17:40

Για μια ακόμη φορά χτυπήθηκαν τα γραφεία μας στο ΟΑΚΑ.

Άγνωστοι έσπασαν το διπλό τζάμι του παράθυρου και αφαίρεσαν μαζί  όλο το αλουμινένιο πλαίσιο, προκειμένου να  μπορέσουν να βγάλουν από τα γραφεία μας  και να πάρουν την  μεγάλη τηλεόραση μαζί  με άλλα πράγματα.

Παράλληλα υπήρξαν ίχνη παραβίασης στην κεντρική πόρτα των γραφείων, την οποία ευτυχώς, δεν κατάφεραν να ανοίξουν.

Όλα δείχνουν, ότι  η διάρρηξη έγινε από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 10/10/2020 (διότι τα γραφεία ήταν ανοικτά  μέχρι εκείνη την ώρα), μέχρι το πρωί της Δευτέρας12/10/2020, που το διαπιστώσαμε.

Αξίζει να σημειωθεί , ότι αμέσως  κινητοποιήθηκαν  όλες οι υπηρεσίες  και η αστυνομία  του ΟΑΚΑ, με τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Χαλιόρη να δίνει άμεσα ουσιαστικές λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και όχι μόνο.

Ας θεωρήσουμε ότι είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας, διότι θα μπορούσαν να είχαν εισβάλει στα γραφεία όταν είμαστε εκεί (αφού το απόγευμα του Σαββάτου δεν υπήρχε κόσμος στο κτήριο), ή να είχαμε περισσότερες απώλειες.

Κοιτάμε  μπροστά και συνεχίζουμε!!

Το Δ.Σ.


ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!

Τρίτη 05/10/2020
Ώρα: 19:
00

"ΥΠ ΟΨΗ ΔΣ

Αγαπητή Τάνια

Αγαπητοί φίλοι κ φίλες,

Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του F8 του BCL θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τόσο τις δικές μου όσο κ των υπόλοιπων μελών (διαιτητών, κομισάριου αλλά κ του υπεύθυνου διαιτησίας της FIBA ΚΟΥ D NAKIC) για τον ΑΨΟΓΟ επαγγελματισμό αλλά κ την τέλεια γνώση των κανονισμών που είχατε σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης καθώς επίσης κ της πολύ καλής συνεργασίας που είχαμε!! Χαρακτηριστικά σας αναφέρω οτι ο κος NAKIC μετά την λήξη του μικρού τελικού μου είπε ότι οι ενέργειες που έγιναν, ( κατά την χορήγηση του time out που δεν αντιλήφθηκαν οι διαιτητές ) από τα μέλη της γραμματείας είναι παράδειγμα για όλους κ μάλιστα θα το βάλει σε video clip στην πλατφόρμα της FIBA!
Εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία κ μακριά από τον COVID19!!!

Με εκτίμηση κ αγάπη

ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΛΑΝΟΣ"

 

Οι κριτές της Αττικής σε ευχαριστούν πολύ, αγαπητέ φίλε, Νίκο Ζαβλανέ!

 


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ!

Τρίτη 22/09/2020
Ώρα: 18:
30

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπενθυμίζουμε, ότι είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα εντός του γηπέδου ΟΛΟΙ οι παρευρισκόμενοι, ΕΚΤΟΣ από τους διαιτητές, τους δύο προπονητές και τους παίκτες των ομάδων (οι οποίοι είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος).

Το Δ.Σ.