Κεντρική σελίδα
 

 
 

τελευταία ενημέρωση 25-04-2017 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ...


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΑΣΙΛΗ
 

Τρίτη 25-04-2017
ώρα: 12
.45

Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν φεύγει ένα 18χρονο παιδί.

Είναι από τις στιγμές εκείνες που τα λόγια είναι φτωχά, το χαμόγελο παγωμένο στα χείλη και τα μάτια μας υγρά για το παλικάρι που έφυγε παίζοντας μπάσκετ.

Βαρύ πένθος στη μπασκετική οικογένεια για τον Αθλητή του Αίολου Ταύρου, απέραντη θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑΡΟΥ.

Καλό ταξίδι Βασίλη, η γειτονιά των αγγέλων άνοιξε για σένα τις πόρτες της.

Οι κριτές της Αττικής.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τετάρτη 12-04-2017
ώρα:
09.45

Το παρακάτω εξώδικο είναι μια πρώτη κοινή αντίδραση, απέναντι σε εκείνους που αντιποιούνται την ιδιότητα του διαιτητή και του κριτή παρανόμως, για ίδιον όφελος.


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ι.ΜΑΥΡOY & Συνεργατών
ΠΑΡΑΣΧΟΥ 84, ΑΘΗΝΑ
Τ.Κ. 114-74, ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 2103806653-2103830357
FAX:2106420665
E-Mail: mavrosl@ otenet.gr          ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
                ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ1. Του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΣΕΔΚΑ), που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Κηφισίας αριθ. 37 (ανοιχτό Κολυμβητήριο) και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής (Σ.Κ.Κ.Α), που εδρεύει στο Μαρούσι, Λεωφόρος Κηφισίας αριθ. 37 (Ανοιχτό Κολυμβητήριο) και εκπροσωπείται νόμιμα.
                                                   ΚΑΤΑ
Τσεκούρα Παναγιώτη, κατοίκου Αχαρνών Αττικής, κλειστό γήπεδο Νικολακάκη, Λεωφόρος Κ. Καραμανλή αριθ. 117.
___________________________

Όπως έχουμε πληροφορηθεί και είναι απολύτως αποδεδειγμένο, ασχολείσθε επαγγελματικά με την διοργάνωση, με σκοπό το κέρδος, αγώνων καλαθοσφαιρίσεως πλήθους ανεξαρτήτων ομάδων, στο κλειστό γήπεδο με την επωνυμία «Νικολακάκη», χρησιμοποιώντας μάλιστα για την διεξαγωγή των παραπάνω αγώνων Διαιτητές και Κριτές οι οποίοι είναι είτε διαγραμμένα μέλη, είτε μη εν ενεργεία μέλη του πρώτου και δεύτερου από εμάς, ή τέλος δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την παραπάνω ιδιότητα, δηλαδή του επίσημου Διαιτητή ή Κριτή Καλαθοσφαίρισης.
Ειδικότερα, διοργανώνετε πρωταθλήματα (τουρνουά), στα οποία χρησιμοποιείτε τους επίσημους Κανονισμούς και το Πειθαρχικό Δίκαιο της, Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισηςς και επίσης χρησιμοποιείτε για την διεξαγωγή των παραπάνω αγώνων ως αμειβόμενους Διαιτητές και Κριτές άτομα που δεν διαθέτουν την παραπάνω επίσημη αθλητική ιδιότητα και όπως προαναφέρθηκε λειτουργούν αυτοβούλως και χωρίς την έγκριση μας.
Επειδή σύμφωνα με τις κείμενες σχετικές διατάξεις και ειδικότερα αυτές του αθλητικού Νόμου 2725/99, οι οποίες είναι διατάξεις αναγκαστικού Δικαίου, δεδομένου ότι η άσκηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Επειδή εξάλλου εν γνώση σας χρησιμοποιείτε ως Διαιτητές και Κριτές άτομα που δήθεν έχουν την επίσημη αυτή αθλητική ιδιότητα, ενώ η αλήθεια είναι ότι αντιποιούνται την παραπάνω ιδιότητα παρανόμως και σε βάρος των υπολοίπων νομίμων εν ενεργεία μελών μας, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος σε εξετάσεις και έχουν αξιολογηθεί νόμιμα ώστε να ασκούν τα παραπάνω καθήκοντα.
Επειδή ορισμένα από τα παραπάνω άτομα φέρουν επίσης παράνομα τις επίσημες στολές των Συνδέσμων μας, τις οποίες μόνον τα μέλη μας δικαιούνται να φέρουν, (δηλαδή αυτές των διαιτητών και κριτών και μάλιστα με τα σχετικά σήματα), θέλοντας να προσδώσουν κύρος στην απολύτως παράνομη δραστηριότητά τους.
Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον ως οι μόνοι νόμιμα επιφορτισμένοι από το Κράτος και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης φορείς των παραπάνω δραστηριοτήτων να ζητήσουμε την άμεση εφαρμογή του νόμου.
Επειδή όλα τα παραπάνω είναι νόμιμα, βάσιμα και αληθινά και αποδεικνύονται πλήρως.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Με την ρητή επιφύλαξη όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για όλες τις ανωτέρω απολύτως παράνομες ενέργειες σας που μας προκαλούν σοβαρότατη ηθική βλάβη αλλά και σημαντικότατη οικονομική ζημιά.
Σας ΚΑΛΟΥΜΕ άμεσα, εντός δέκα ημερών, όπως έχετε υποχρέωση να εφαρμόσετε την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία. με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση ως Διαιτητών και Κριτών μόνον εκείνων που φέρουν νομίμως την παραπάνω ιδιότητα και αποτελούν ενεργά μέλη του ΣΕΔΚΑ και ΣΚΚΑ αντίστοιχα γεγονός που άλλωστε θα προσδώσει κύρος και αντικειμενικότητα στην διοργάνωσή σας.
Διαφορετικά σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προσφύγουμε άμεσα στα αρμόδια, ποινικά και πολιτικά δικαστήρια για την ικανοποίηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως.

Αθήνα 27-03-2017
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
 ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
!!
 

Δευτέρα 27-02-2017
ώρα: 23.00

Το καλοκαιράκι όπου νάναι φτάνει και εμείς σταθεροί στο πρώτο  μας μπάνιο, λέμε να αποδράσουμε.

Για το φετινό χαλαρωτικό μας 3ήμερο διαλέξαμε το AKS HINITSA BAY HOTEL στο Πόρτο Χέλι.

 

Φεύγουμε από το ΟΑΚΑ το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου και επιστρέφουμε  αργά το απόγευμα της Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, πάλι στο ΟΑΚΑ

Αν θέλετε να γίνεται και εσείς κομμάτι αυτής της παρέας, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στον Τάσο Αναστασόπουλο ή στον Τάσο Σαμοΐλη μέχρι την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Ο αριθμός συμμετοχής  είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ρίξτε εδώ την ματιά σας και μετά αποφασίστε !!!


 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τρίτη 10-01-2017
ώρα: 23.00

Η επιτροπή αξιολόγησης στην συνεδρίαση της, 10 Ιανουαρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή από τους πίνακες αξιολόγησης όλων των διεθνών και εθνικών πρωταθλημάτων του κριτή διεθνών αγώνων Βασίλη Σταυρόπουλου μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Ο κριτής επέδειξε συμπεριφορά αντίθετη με τους ισχύοντες κανονισμούς και την συναδελφική δεοντολογία, αφού, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αρνήθηκε να υπακούσει στην υπόδειξη του διαιτητή για ανανέωση της επίθεσης του χρόνου των 24’’στον αγώνα μεταξύ των ομάδων PANATHINAIKOS ATHENS - BASKONIA στις 23 /12/2016 για το πρωτάθλημα της Euroleague.

Η ενέργεια αυτή του κριτή προκάλεσε την έντονη και απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση του διαιτητή, ο οποίος δεν άφησε ασχολίαστη την συγκεκριμένη συμπεριφορά στο ημίχρονο του αγώνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην συνέχεια, επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης με την επισήμανση ότι, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές παρόμοιες συμπεριφορές από όπου και αν αυτές προέρχονται.


ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΑΡΟ & ΧΡΗΣΤΟ ΖΟΥΠΑ

Κυριακή 08-01-2017
ώρα:
20.00

Για ακόμη μια χρονιά ο ΣΚΚΑ υποδέχτηκε τον νέο χρόνο, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά στην Αγιά Παρασκευή.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου και βέβαια παρόν έδωσε και πάλι όλο το Αθηναϊκό Μπάσκετ καθώς και Σύνδεσμοι Κριτών από την περιφέρεια.


Φέτος οι κριτές της Αττικής αποφάσισαν να τιμήσουν  - και το έκαναν - τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό και έναν θρύλο της ελληνικής Καλαθοσφαίρισης και κορυφαίο επιστήμονα της ιατρικής τον Χρήστο Ζούπα.


Για ακόμη μια χρονιά αναδεικνύουμε ότι η τέχνη, ο αθλητισμός και η επιστήμη  είναι κομμάτια του πολιτισμού μας και μπορούν να συνυπάρχουν.

Αφού προβλήθηκαν δύο αφιερώματα ένα για κάθε τιμώμενο πρόσωπο, η πρόεδρος του Συνδέσμου απένειμε στον Γιώργο Κατσαρό ένα σαξόφωνο σκαλισμένο σε ορείχαλκο πάνω σε νότες ενώ την απονομή ενός Ιπποκράτη από ασήμι στον Χρήστο Ζούπα έκανε ο Σταυρός  Δουβής.


Ο Γιώργος Κατσαρός στον χαιρετισμό του εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τον Σύνδεσμο Κριτών, δηλώνοντας πως αυτό το αφιέρωμα με το πολύ υψηλό επίπεδό του, τον παρακίνησε να ξεκινήσει να γράφει ένα βιβλίο για την μέχρι τώρα πορεία του.
 


Ο Χρήστος Ζούπας το ίδιο συγκινημένος, απένειμε εύσημα στους κριτές καλαθοσφαίρισης τονίζοντας πως η κίνηση να ανατρέξουν στο παρελθόν προβάλλοντάς το, αποτελεί την σοφότερη επιλογή γιατί λαός χωρίς παρελθόν δεν έχει μέλλον.

Ακολούθησαν, οι απονομές των τιμητικών διπλωμάτων στους κριτές που είχαν κλείσει 20 και 10 χρόνια προσφοράς στον Σύνδεσμό ενώ στην συνέχεια έγινε η απονομή των διπλωμάτων στους νέους κριτές της Σχολής Κριτών του 2016.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, οι κύριοι, Σωτήρης Κουλοσούσας, Γιώργος  Κομπορόζος Σταυρος Δουβής, Σπύρος Γκόντας, Παναγιώτης Ντάβαρης, Μιχάλης Κυρίτσης, Λώρη Σαλάχας πρόεδρος της Ένωσης Κυκλάδων,  Ορέστης Σμυρνάκης πρόεδρος κριτών Κρήτης, Νίκος Ζαβλανός και ο Μιχάλης Δούκας.

Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό, από την μεριά της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά τον  οποίο απεύθυνε ο Διευθυντής του Γυμνασίου της Σχολής κύριος Κώστας Μπουμπούκης.

Τυχερός της χρονιάς για φέτος ήταν ο Γιάννης Καναρίδης αφού σε αυτόν έπεσε το φλουρί της πίτας. Ο συνάδελφος σε ένα ολιγόλεπτο χαιρετισμό ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο και πρόσθεσε πως είναι υπερήφανος που ανήκει σε αυτόν τον χώρο.


Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση ενώ μοιραστήκαν δώρα στα παιδιά όλων των καλεσμένων.
                                


ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΚΑ

Τρίτη 27-12-2016
ώρα: 21.45

Όταν παίρνεις αυτή την επιστολή, έχεις μια και μόνη επιλογή, να ευχαριστήσεις τον επί σειρά ετών συνεργάτη σου για την αναγνώριση του ρόλου και του έργου σου.

Μια αναγνώριση που εκφράζεται με σαφήνεια και παρρησία σε αυτήν την επιστολή.

Δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι, είναι πράγματι σπάνιο, θα λέγαμε μοναδικό, αυτό το μήνυμα που ήρθε από την Πάτρα.

Η ευχαριστήρια αυτή επιστολή, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Διότι προέρχεται από εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ιδιαιτερότητες των γηπέδων.

Διότι προέρχεται από ένα συνεργάτη που ολοκληρώνει την αγωνιστική του πορεία.

Αλλά κυρίως διότι προέρχεται από ένα διαιτητή που δεν έχει κανένα απολύτως λόγο, κανένα απολύτως περίεργο κίνητρο, καμία απολύτως υποχρέωση, να πει αυτά που λέει αν δεν τα πιστεύει.

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, σε ευχαριστούμε Κωνσταντίνε Μπούσια.

Δική σας η επιστολή  συνάδελφοι.

Προς: Σύνδεσμο Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής
Πάτρα 19-12-2016

                                          ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κυρία Πρόεδρε

Μετά από σχεδόν 25 χρόνια ενεργής Διαιτησίας και αποχωρώντας από την ενεργή δράση θα ήθελα στο πρόσωπο σας να ευχαριστήσω για την συνεργασία όλων αυτών των ετών τα Μέλη σας.

Είτε σαν αξιολογημένος Διαιτητής είτε στα χρόνια που φιλοξενήθηκα από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής η εκτέλεση καθηκόντων των Μελών σας για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων ήταν πάντα άριστη.

Οι γνώσεις των Μελών σας είναι πάντα πολύτιμες για εμάς όλους τους Διαιτητές και πραγματικά ένιωθα μεγάλη χαρά και ασφάλεια στους αγώνες γιατί ήξερα ότι οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή θα έχω την αμέριστη βοήθεια των Μελών σας.

Σας εύχομαι καλές γιορτές ευτυχισμένο το νέο έτος και να διατηρείται πάντα το υψηλό επίπεδο το οποίο βρίσκεστε.


Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΠΟΥΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πέμπτη 15-12-2016
ώρα: 15.45

Και μετά τι ;; θα μπορούσε εύκολα να διερωτηθεί κάποιος.

 Μετά λοιπόν, γυρίζουμε ξανά από εκεί ακριβώς από όπου ξεκινήσαμε. Δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ευρύ πνεύμα και απόλυτη εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας.

Μετά από την 19/5.12.2016 απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΚ γίνεται περισσότερο κατανοητό ότι κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια εντυπωσιασμού.

Διαβάστε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Στην συνέχεια κρίναμε ότι είναι επιβεβλημένη μια  δική μας επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ.

Διαβάστε:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 83/14-12/2016

ΠΡΟΣ: ΕΣΑΚΕ

Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας για οφειλές των αποζημιώσεων στους αγώνες του πρωταθλήματός σας και για τον τρόπο καταβολής της αποζημίωσης των μελών της γραμματείας στους αγώνες αυτούς και μετά την από 19/5-12-16 απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΚ, η οποία σας γνωστοποιήθηκε, είναι ανάγκη να προβείτε άμεσα στην ενημέρωση όλων των ΚΑΕ- μελών σας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τα προβλήματα του παρελθόντος.
Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε , το δικαίωμα αυτό, του τρόπου δηλαδή, καταβολής της αποζημίωσης των μελών της γραμματείας, ορίζεται με σαφήνεια από την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία την οποία είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εφαρμόζουμε (N. 2725/1999 αρ.44 παρ.2θ).
Μετά τα παραπάνω, σας ζητάμε για μια ακόμη φορά, να καταβάλετε άμεσα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις των μελών μας, οι οποίες προήλθαν από αγώνες του πρωταθλήματός σας.

                                               Για το Δ.Σ
                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ

Θεωρούμε όμως, ότι επιβάλλεται να γνωρίζετε τι ακριβώς αναφέρει ο αθλητικός νόμος, στην επίμαχη διάταξη, που ηθελημένα παρερμηνεύουν ή αν θέλετε προσπαθούν να διαστρεβλώσουν, ανεπιτυχώς!!!

Θέμα: Αθλητικός νόμος 2725/99 με τροπ. το 2002

’ρθρο 44

Όργανα διαιτησίας κωλύ΅ατα

1. Κάθε αθλητική ομοσπονδία που καλλιεργεί ο΅αδικό άθλη΅α καταρτίζει
κανονισ΅ό διαιτησίας, ο οποίος θεσπίζεται και ελέγχεται ως προς τη
νο΅ι΅ότητά
του σύ΅φωνα ΅ε τις διατάξεις του άρθρου 27 του παρόντος νό΅ου. Ο κανονισ΅ός
αυτός οφείλει να κατοχυρώνει τις αρχές της διαφάνειας των διαδικασιών και
της
ισονο΅ίας ΅εταξύ των διαγωνιζό΅ενων και να διασφαλίζει το ανεπηρέαστο έργο
των οργάνων διαιτησίας και γενικά των διαιτητών.

2. Ειδικότερα ο κανονισ΅ός διαιτησίας οφείλει να προβλέπει τουλάχιστον ότι:

θ) Το ύψος και ο τρόπος καταβολής της αποζη΅ίωσης και των εξόδων κίνησης των διαιτητών, των παρατηρητών και των βοηθητικών οργάνωσης διαιτησίας καθορίζονται από το ∆.Σ. της οικείας αθλητικής ο΅οσπονδίας, ύστερα από γνώ΅η της Κ.Ε.∆. και της οικείας ο΅οσπονδίας διαιτητών πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Από όλα τα παραπάνω μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό ότι, δεν χρειάζεται να δείχνουμε τις φωτογραφίες μας για να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ελέφαντες.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τρίτη 13-12-2016
ώρα: 20.00

Η επιτροπή αξιολόγησης στην συνεδρίαση της Πέμπτης 8/12/2016 αποφάσισα ομόφωνα :

1. Την αναστολή της δήλωσης ενεργείας για 3 μήνες του κριτή διεθνών αγώνων Βασιλά Σπύρου .

2. Την αναστολή από τους πίνακες αξιολόγησης όλων των εθνικών κατηγοριών για 3 μήνες των κριτών, Γεωργακοπούλου Θεοδώρας και Λογιάκη Μιχάλη.

3. Την αναστολή από τους πίνακες αξιολόγησης για 1 μήνα όλων των διεθνών και εθνικών κατηγοριών του κριτή διεθνών αγώνων Διονυσιάδη Δημήτρη .

Όλοι οι παραπάνω κριτές, δεν επέδειξαν την αγωνιστική συμπεριφορά, που απορρέει από τις αποφάσεις και τις εντολές του ΣΚΚΑ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ο κάθε ένας από την θέση που είχε ορισθεί για την διεξαγωγή του αγώνα Γ.Σ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο για το πρωτάθλημα της Α1.

Την Τρίτη 13/12/2016 το Δ.Σ του ΣΚΚΑ με ομόφωνη απόφασή του, επικύρωσε την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης.


    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ;;;
 

Παρασκευή 02-12-2016
ώρα: 21.00

Ίσως θα ήταν καλύτερα να πούμε, τι είναι αυτό που τους υποχρεώνει να προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν. Τι ακριβώς είναι αυτό, που τους οδηγεί σε διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση.

 Εμείς βέβαια δεν έχουμε μάθει να ακούμε τις Σειρήνες, για αυτό και συνεχίζουμε την δική σας ενημέρωση.

                                              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με μια εξαιρετική επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ, που υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Τάκη Τσαγκρώνη ,η ΕΟΚ οριοθετεί οριστικά και αμετάκλητα τα όρια δικαιοδοσίας όλων των φορέων του Αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης.
Δηλώνει δε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την συμμετοχή της σε ΟΛΑ τα Εθνικά Πρωταθλήματα στα οποία βεβαίως συμπεριλαμβάνεται και αυτό της Α1(ΕΣΑΚΕ).
Τα δικά μας λόγια είναι φτωχά διαβάστε:

Μαρούσι 14 Νοεμβρίου 2016
 
Πάγια θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι ότι τα μέλη της γραμματείας των αγώνων καλαθοσφαίρισης δεν υπάγονται στη υποχρέωση του εργόσημου του ν. 383/2010 και η θέση αυτή έχει γνωστοποιηθεί τόσο προς το Υπουργείο Εργασίας όσο και προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ως ανώτατη διοικητική αρχή του αθλήματος, έχει το δικαίωμα να προβαίνει στο χαρακτηρισμό της ιδιότητας, των καθηκόντων και των υποχρεώσεων των διαιτητών και των μελών της γραμματείας των αγώνων, κριτών και χρονομέτρων, όπως άλλωστε αυτό αναγνωρίζεται σαφώς και από την ίδια την πολιτεία, η οποία θεωρεί ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν εμπίπτει σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Αποδέχεται κατά συνέπεια η πολιτεία ότι τον ειδικό αυτό χαρακτηρισμό της ιδιότητας των μελών της γραμματείας, μόνο η υπεύθυνη Αθλητική Ομοσπονδία έχει δικαίωμα και δυνατότητα να θεσπίσει.

Ο χαρακτηρισμός της ιδιότητας των μελών της γραμματείας των αγώνων έχει τεθεί στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας, ο οποίος έχοντας μάλιστα εγκριθεί ως προς την νομιμότητά του από την Γ.Γ.Α. αποτελεί δεσμευτικό κανόνα δικαίου για όλα τα πρόσωπα, φυσικά, νομικά, όπως και για τις Κ.Α.Ε. που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Σας επισημαίνουμε δε ότι τα μέλη της γραμματεία, δηλαδή οι κριτές και χρονομέτρες συμμετέχουν με την άσκηση του δικού τους έργου στη διεύθυνση των αγώνων, έργο το οποίο είναι βοηθητικό και συμπληρωματικό του έργου των διαιτητών, με τους οποίους η συνεργασία στη διάρκεια του αγώνα είναι καθοριστική για την σωστή διεξαγωγή κάθε αγώνα.

Η Ε.Ο.Κ. επιμένει στην νομιμότητα και την ισχύ της θέσης της αυτής, του χαρακτηρισμού δηλαδή των μελών της γραμματείας των αγώνων ως βοηθών των διαιτητών, θέση την οποία επιβάλλεται να σεβασθούν και να τηρήσουν όλα τα αθλητικά σωματεία και οι Κ.Α.Ε. όλων των Εθνικών Κατηγοριών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Κ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ

Ότι άλλο και αν επιχειρήσουν να πουν , οι όποιοι, είναι αμπελοφιλοσοφίες για την δημιουργία εντυπώσεων και ΜΟΝΟ!!!!!

Παράλληλα, δίνουμε για την δική σας έγκυρη ενημέρωση τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ, για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 & 2016-2017) και την επιστολή που στείλαμε στον Αθλητικό Δικαστή προκειμένου να μας δώσει ο ΕΣΑΚΕ τα οφειλόμενα των μελών μας. Διαβάστε:

’ρθρο 36ο

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΣΑΚΕ ΕΞΟΔΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ, ΚΡΙΤΩΝ κλπ.)

1. Σε περίπτωση κατά την οποία Κ.Α.Ε κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού πρωταθλημάτων αρμοδιότητος Ε.Σ.Α.Κ.Ε ή της οικείας Προκηρύξεως αγώνων, δεν καταβάλει νόμιμα και εμπρόθεσμα στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε τα χρηματικά ποσά που αφορούν τα έξοδα διοργάνωσης και διεξαγωγής εντός έδρα αγώνα της (αμοιβές και έξοδα διαιτητών, κριτών/σημειωτών, τεχνικών παρατηρητών, παρατηρητών διαιτησίας, εκκαθαριστών, θυρωρών κλπ.), επιβάλλεται από το Δικαιοδοτικό Όργανο, μετά από σχετική έκθεση αναφορά του Τεχνικού Παρατηρητή του αγώνα, ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται παρουσία των φιλάθλων της για μία (1) αγωνιστική ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

2. Σε κάθε περίπτωση επανάληψης / υποτροπής στην υπαίτια Κ.Α.Ε, οι ανωτέρω πειθαρχική ποινή, διπλασιάζεται.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ
ΟΡΓΑΝΟ (Αθλητικό Δικαστή)

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

Του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (ΟΑΚΑ) και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή εξόδων αγώνων στα μέλη μας (γραμματεία αγώνων)»

Δια του παρόντος απευθυνόμεθα προς εσάς, το αρμόδιο Δικαιοδοτικό όργανο προκειμένου να επιληφθείτε του θέματος που έχει δημιουργηθεί από τη μη καταβολή προς τα μέλη μας των εξόδων από τη διεξαγωγή αγώνων του επίσημου πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ και συγκεκριμένα:

Καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τα μέλη μας δεν έλαβαν τα χρήματα που προβλέπονται να καταβληθούν στη γραμματεία των αγώνων της Α1 Εθνικής κατηγορίας, αυτό δε συνέβη σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, δηλαδή στους αγώνες που ως γηπεδούχος η ανωτέρω ομάδα υποχρεούτο να καλύπτει τα έξοδα αυτά .

Η συγκεκριμένη ΚΑΕ ήθελε να καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά για τα μέλη μας με εργόσημο ( όπως αυτό αναφέρεται σε όλα τα Φύλλα Αγώνος των εντός έδρας αγώνων), κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία.(Γνωστοποίηση διατάξεων άρθρου 6 του ν 4225/2014 Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.), με τον κανονισμό διαιτησίας τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ και τις αλλεπάλληλες γραπτές ενημερώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς τον ΕΣΑΚΕ.

Επειδή από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 οφείλεται στα μέλη μας το συνολικό ποσό των Ευρώ 2.800,00.

Επειδή έως σήμερα το ανωτέρω ποσό δεν έχει καταβληθεί στα μέλη μας από τον ΕΣΑΚΕ ή την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως προβλέπεται από το άρθρο 36 (κεφ.Γ΄) του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2015-2016.

Επειδή η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η μοναδική ΚΑΕ του πρωταθλήματος η οποία ήθελε να χρησιμοποιήσει ως τρόπο πληρωμής των ανωτέρω εξόδων το εργόσημο και μη αποδεχόμενου του τρόπου αυτού από εμάς δεν κατεβλήθησαν τα προβλεπόμενα ποσά προς την Γραμματεία των αγώνων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Να υποχρεωθεί ο ΕΣΑΚΕ ως εκ των ειδικών ως άνω διατάξεων υπόχρεος για την ως άνω καταβολή άλλως η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, να καταβάλει άμεσα στα μέλη μας το συνολικό ποσό των Ευρώ 2.800,00 (δύο χιλιάδες οχτακόσια ευρώ), άλλως να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 36 (κεφ.Γ΄) του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2015-2016 κυρώσεις.

Στην διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική διευκρίνιση.

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ


Συνημμένα:
1. ’ρθρο 6 ν. 4225/2014 & «Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 6»
2. Κανονισμός Διαιτησίας (εγκεκριμένος από την ΓΓΑ)
3. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς ΕΣΑΚΕ(8. Μαΐου 2014)
4. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς ΕΣΑΚΕ(9.Οκτωβρίου 2015)
5. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς τον ΕΣΑΚΕ με κοινοποίηση σε όλες τις Ενώσεις και
Τοπικές Επιτροπές της χώρας(12. Οκτωβρίου 2015)
6. Πίνακας οφειλών ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ προς τα μέλη μας.
 

Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2016, ο Αθλητικός δικαστής έγκρινε το αίτημά μας απαράδεκτο και το απέρριψε.

Θεωρείται  αυτονόητο ότι η διεκδίκηση των οφειλών  προς τα μέλη μας  δεν σταματά εδώ.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τετάρτη 16-11-2016
ώρα: 19.05

Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης ο κριτής διεθνών αγώνων Βούρος Ευστάθιος θα μείνει εκτός των πινάκων αξιολόγησης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016.
Η ποινή επιβλήθηκε στον παραπάνω κριτή διότι δεν ήταν συνεπής στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις .

Επίσης, αυστηρή επίπληξη της επιτροπής αξιολόγησης, στους κριτές Αμαντσέα Χριστίνα, Παπαγιοβάννη Νικόλαο και Σκιαδά Ηρακλή για έλλειψη προσοχής και συνεργασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι κριτές Μαρκεσίνη Βασιλική και Τριανταφύλλου Παναγιώτης απασχόλησαν την επιτροπή για καθυστερημένη προσέλευση σε αγώνα του Τοπικού Πρωταθλήματος, ενώ η κριτής Παναγιωτοπούλου Ιουλία- Ελένη για μη προσέλευση σε αγώνα Τοπικού Πρωταθλήματος.
Παρά το γεγονός ότι έγιναν οι αγώνες, στους 3 νέους κριτές έγιναν αυστηρές συστάσεις και επισημάνθηκε ότι δεν θα γίνει δεκτή στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά.
 
Όλες οι παραπάνω ποινές εγκριθήκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. του ΣΚΚΑ.
 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 

Δευτέρα 14-11-2016
ώρα: 18.30

Όπως είχαμε προαναγγείλει ο δρόμος που καλούμεθα να βαδίσουμε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό όμως δεν μας φοβίζει, έχουμε δοκιμαστεί στα δύσκολα.

Από σήμερα το πρωί, με Αριθ.Πρωτ.186/14.11.2016 είναι στα εισερχόμενα του Δικαιοδοτικού Οργάνου του ΕΣΑΚΕ η αναφορά μας για την μη καταβολή εξόδων αγώνων στα μέλη μας την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Ποσό που ανέρχεται σε 2.800 ευρώ.

Με επιστολή μας προς τον νέο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Μιχάλη Μελή στις 26 Ιουλίου 2016, ζητήσαμε να καταβάλει ως όφειλε (Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός Πρωταθλήματος 2015-2016 ΕΣΑΚΕ) την αμοιβή αγώνων στα μέλη μας, εξ αιτίας της άρνησης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ να αναγνωρίσει ότι, τα μέλη της Γραμματείας ανήκουν στο χώρο της διαιτησίας και έχουν τις αυτές υποχρεώσεις και τα ίδια ασυμβίβαστα και κωλύματα με τους διαιτητές όπως αυτά καθορίζονται στον κανονισμό διαιτησίας, τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ και βέβαια δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 6 του ν.4225/2014 περί εργοσήμου.

Σε συνέχεια αυτής της πρώτης επικοινωνίας , η πρόεδρος του Συνδέσμου μας, κυρία Τάνια Μερίκα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, αμέσως μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 και εκεί αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις παραμέτρους που αφορούν το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την καταβολή της αμοιβής αγώνα με την διαδικασία του εργοσήμου από την συγκεκριμένη ΚΑΕ.
 
Θεωρούμε ότι, πέντε μήνες για να εφαρμοστεί μια ειλημμένη απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ είναι αρκετός χρόνος αναμονής, αν προσθέσουμε και ολόκληρη την περσινή αγωνιστική.

Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από αυτά που μας ανήκουν. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο, από την εφαρμογή των νόμων και των κανονιστικών διατάξεων.
 
Η θεσμοθέτηση του ρόλου και του έργου μας απορρέει από τους διεθνείς κανονισμούς και αποτυπώνεται με ευκρίνεια και σαφήνεια στον κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ (τον οποίο ενέκρινε η ΓΓΑ), η οποία άλλωστε (ΕΟΚ) έχει και την ευθύνη διεξαγωγής ΟΛΩΝ ανεξαρτήτως των αγώνων.

Για τον λόγο αυτό και δεν είμαστε διαθετημένοι να επιτρέψουμε άλλο αυτόν τον διασυρμό από όπου και αν προέρχεται.
 
Οι επιστολές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από τις 4 Μαΐου 2014 μέχρι σήμερα και η θέση του αρμόδιου Υπουργείου για το θέμα του εργοσήμου, θα έπρεπε να είχαν γίνει απόλυτα σεβαστές από όλους και να μη αναμασάμε σαν μηρυκαστικά τα ίδια και τα ίδια για την δημιουργία εντυπώσεων.

Είμαστε όλοι εργάτες στην υπηρεσία του ίδιου αθλήματος και θα πρέπει να μην υπάρχουν άγνωστες λέξεις μεταξύ μας.

Παρόλα αυτά «ο σεβασμός» στο χώρο μας, δυστυχώς, από ορισμένους είναι άγνωστη λέξη και αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΚΚΑ
 

Δευτέρα 24-10-2016
ώρα: 17.50

Με αφορμή τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αγώνων της ΕΣΚΑ, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, το Δ.Σ του ΣΚΚΑ αποφάσισε ομόφωνα να χρησιμοποιηθούν κριτές της κατηγορίας ΕΣΚΑ-3 μαζί με κριτές μεγαλυτέρων κατηγοριών και σε αγώνες Δ και Γ ανδρών προκειμένου να καλυφθούν αγωνιστικά οι ομάδες αυτών των κατηγοριών.

Είναι αυτονόητο ότι οι συμμετοχή των κριτών της κατηγορίας ΕΣΚΑ-3 θα γίνεται πάντα με κριτήριο το βαθμό αξιολόγησης του κριτή την συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο και την εν γένει συμπεριφορά του στους αγωνιστικούς χώρους.


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΚΚΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ
 

Τετάρτη 12-10-2016
ώρα: 15.30

Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ, ανάκοινωσε την συγκρότησή του σε σώμα, που έγινε στην πρώτη συνεδρίασή του την Τρίτη 11-10-16.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΝΙΑ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΤΡΙΧΑΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ : ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ : ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΧΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ
ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Κυριακή 09-10-2016
ώρα: 23.30

ΕΚΛΟΓΕΣ – 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σήμερα την 09 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία του Συνδέσμου , έγιναν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής για την εκλογή οργάνων της Διοίκησης. Κατά τις αρχαιρεσίες :

ΨΗΦΙΣΑΝ : 146
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 143
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 3
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 0

Η τελική κατάταξη των υποψηφίων που εκλέγονται και των αναπληρωματικών είναι η παρακάτω:

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Μερίκα Αναστασία (Τάνια)  

121

Θεοδοσάκης Σταμάτιος  

121

Αναστασόπουλος Αναστάσιος

115

Διονυσιάδης Δημήτριος  

96

Δημητρακόπουλος Αντώνιος  

96

Σαμοίλης Αναστάσιος  

91

Καλκάνη Μαρία  

83

Τρίχας Απόστολος

74

Χιώτης Ανδρέας

58

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Χούντας Γεώργιος

41

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Πίττας Σταμάτιος

104

Τριανταφύλλου Μαρία

90

Σκιαδάς Ηρακλής  

89

Φουντουκίδου Ελένη  

79

Πατακός Γεώργιος 

75

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μπούκας Γεώργιος  

99

Ιατρού Δημήτριος  

89

Αναγνώστου Γεώργιος

82

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μπαλτάσης Θεόδωρος 80
Σπυρλιδάκη Γεωργία 75
Βάγγερ Πωλίνα 71
Αποστολόπουλος Χρήστος 64
Καλιαρντάς Παναγιώτης 64
Παπαϊωάννου Βίκυ 64

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Δαλιάνη Παναϊτσα 55
Παπαδόπουλος Μίλτος 46

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Α' ΜΕΛΟΣ                                      Β' ΜΕΛΟΣ
      ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ             ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Πέμπτη 29-09-2016
ώρα: 20.30

Το Δ.Σ στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016, αποφάσισε σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου (Κεφάλαιο Β άρθρο 7 παράγραφος 3) 

                        ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ

Την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17.00 στα γραφεία του Συνδέσμου, Τακτική Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απολογισμός Διοικητικών και Οικονομικών Πεπραγμένων του Δ.Σ
2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής 
3. Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου, Διοικητικού Συμβουλίου – Εξελεγκτικής Επιτροπής - Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξη (6) μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης.


Σε περίπτωση μη απαρτίας, η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα επαναληφθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 09 Οκτωβρίου 2016 στις 10.30 το πρωί στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Στην Τακτική Γ. Συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής
ΟΛΑ τα ταμειακώς εντάξει μέλη του ΣΚΚΑ.

(Μετά την Συνέλευση η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως την δύση του ηλίου που για την συγκεκριμένη μέρα είναι στις 18.57)

•Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα του ΣΚΚΑ, αποκτούν τα μέλη μετά πάροδο ενός έτους από την εγγραφή τους (άρθρο 4 παρ. 6 του Καταστατικού).


ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΡΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
2016-17

Κυριακή 31-07-2016
ώρα: 12.50

Δημοσιεύουμε σήμερα τους τελικούς πίνακες αξιολόγησης των κριτών, για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 όπως αυτοί διαμορφώθηκαν μετά τις εξετάσεις των κριτών για την κατάταξή τους σε ανώτερη κατηγορία.
                                                                
                                                                     ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ


ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ
ΣΤΑ ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Δευτέρα 04-07-2016
ώρα: 21.50

Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων στα τεστ αξιολόγησης:

Για την άνοδο στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1.

ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΥΡΙΑΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΠΑΡΙΣ

 Για την άνοδο στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ1

ΑΠΙΤΙΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Για την άνοδο στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ2

ΧΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΟΥΛΟΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Στις κατηγορίες της Α1 και της ΕΟΚ2, επειδή προέκυψε απόλυτη ισοβαθμία μεταξύ των δύο τελευταίων υποψηφίων της κάθε κατηγορίας, το Δ.Σ  αποφάσισε ομόφωνα πως  δικαιότερη λύση, αντί της κλήρωσης, είναι η αύξηση των θέσεων σε κάθε κατηγορία κατά ένα άτομο.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6-6-16

Τετάρτη 08-06-2016
ώρα: 18.30

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΚΚΑ, μετά την συνεδρίασή του, που έγινε την Δευτέρα 6-6-2016, εξέδωσε την παρακάτω απόφαση, που αφορά τους κριτές Ιωάννη Φεστερίδη και Γεώργιο Γουζούαση, την οποία και δημοσιεύουμε.

Οι παραπάνω κριτές είχαν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

                    ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Δια της παρούσης  γνωστοποιούμε την από 6-6-2016 ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΚΚΑ, ληφθείσα κατά τη συνεδρίασή του, της 6ης Ιουνίου 2016, σύμφωνα με την οποία  επεβλήθη, στους κριτές Ιωάννη Φεστερίδη και Γεώργιο Γουζούαση, η ποινή του πρόσκαιρου αποκλεισμού από τις δραστηριότητες του Συνδέσμου για χρονικό διάστημα 6 μηνών, αρχής γενομένης από την επόμενη της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, λόγω τέλεσης εκ μέρους τους, του πειθαρχικού παραπτώματος που προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ.4 περ.β, γ του Καταστατικού του Συνδέσμου.

ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ (ΜΑΙΟΣ 2016) ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Πέμπτη 02-06-2016
ώρα: 19.15

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων της Σχολής Κριτών που έγινε το Μάιο του 2016. Το ονόματα των νέων κριτών που δημοσιεύονται με σειρά επιτυχίας, είναι τα παρακάτω:

1 ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
3 ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
4 ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
5 ΦΑΚΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6 ΒΕΡΒΕΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ
7 ΤΣΟΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
8 ΤΡΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10 ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
11 ΔΕΡΜΟΣΙΝΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
12 ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
13 ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
14 ΜΟΥΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
15 ΚΟΡΟΜΠΟΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
17 ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
18 ΤΖΙΒΑΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΝΑΠΟΛΕΩΝ
19 ΣΠΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
20 ΤΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
21 ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
22 ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
23 ΜΠΡΟΥΜΑ ΔΟΜΝΑ
24 ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Το Δ.Σ του Συνδέσμου, καλωσορίζει τους νέους κριτές στον Σύνδεσμό και τους παρακαλεί, μέχρι τέλος Ιουνίου να προσέλθουν στα γραφεία του Συνδέσμου (κάθε Τρίτη & Πέμπτη 17.00-19.00) και να κάνουν την εγγραφή τους και την Δήλωση Ενέργειας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Για την εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί, αντίγραφο του απολυτηρίου λυκείου, την ταυτότητα τους και μια φωτογραφία μεγέθους αστυνομικής ταυτότητας.


ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Τρίτη 22-03-2016
ώρα: 20.50

Ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, ευχαριστεί τα μέλη του για την ανταπόκριση τους στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τα ενημερώνει πως τα είδη που έχουν συλλεχτεί  παραδόθηκαν στο Σωματείο Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ που με την σειρά του θα τα παραδώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στην φωτογραφία μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου παραδίδουν τα είδη στον εκπρόσωπο του Σωματείου εργαζομένων.
l.


ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Τρίτη 15-03-2016
ώρα: 19.50

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στα μέλη του, απεδέχθη την πρόταση-προσφορά του διαγνωστικού κέντρου medimall.

H πρόταση περιλαμβάνει την κάλυψη των μελών μας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ένα βασικό πακέτο εξετάσεων κοινό για άνδρες και γυναίκες καθώς και επί πλέον εξετάσεις οι οποίες μπορούν να προστεθούν ανάλογα με το φύλλο και την ηλικία.

Οι παροχές αυτές ισχύουν και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών σας.

Θα σταλεί σε όλους τους συναδέλφους τιμοκατάλογος εξετάσεων και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με το medimall.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κυριακή 31-01-2016
ώρα: 17.55

Με ομόφωνη απόφαση, της επιτροπής αξιολόγησης για τους κριτές :

Σιφναίο Θεόδωρο
                  Λουλόπουλο Αλέξιο
                  Χατζηχρήστου Κατερίνα

Ανακαλείται  από την 1 Φεβρουαρίου 2016 και  μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016, η δήλωση ενέργειάς των. Επίσης δεν επιτρέπεται η  συμμετοχή τους στα ανεξάρτητα πρωταθλήματα ή τουρνουά, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016.

Οι παραπάνω κριτές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε αγώνες ανεξαρτήτων πρωταθλημάτων, αγνόησαν κατ' επανάληψη τις οδηγίες του Συνδέσμου και επέδειξαν συμπεριφορά αντίθετη με τα συμφέροντα και την φήμη του.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής ήταν, να προκληθούν προβλήματα τόσο στους συναδέλφους τους όσο και στον Σύνδεσμο.

Η απόφαση αυτή της επιτροπής αξιολόγησης επικυρώθηκε με ομοφωνία από το Διοικητικό Συμβούλιο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
 ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 ΤΗΣ Α1(ΕΣΑΚΕ)

Πέμπτη 15-10-2015
ώρα: 15.30

Μετά την από 12/10/2015 απαντητική επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς τον ΕΣΑΚΕ για το θέμα του εργοσήμου σας ενημερώνουμε ότι:
Η συμμετοχή μας στους αγώνες της Α1 θα γίνεται ΜΟΝΟ υπό την προϋπόθεση της μη καταβολής εργοσήμου. 


ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ
 ΤΗΝ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ!!!

Δευτέρα 12-10-2015
ώρα: 17.15

Είχαμε υποσχεθεί να σας ενημερώσουμε για τις όποιες εξελίξει γύρω από το θέμα του εργοσήμου.
Δημοσιεύουμε τις επιστολές της ΕΟΚ προς τον ΕΣΑΚΕ και τις Ενώσεις της, που με την σειρά τους καλούνται να τις κοινοποιήσουν σε όλους τους Συνδέσμους Κριτών.

Από την πλευρά μας, εμείς οι κριτές της Αττικής, ευχαριστούμε θερμά την ΕΟΚ για την άμεση παρέμβασή της στο συγκεκριμένο θέμα.


ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

Δευτέρα 12-10-2015
ώρα: 14.15

Συναδέλφισσες/οι,
Μετά την αιφνίδια και αναίτια απόφαση του ΕΣΑΚΕ να εντάξει τα μέλη της Γραμματείας (κριτές, κομισάριους) στις περί εργοσήμου διατάξεις του άρθρου 6 του νόμου 4225/2014, ένα χρόνο μετά την από 29/4/2014 απαντητική σε αυτούς επιστολή του υπουργείου εργασίας, με την οποία δηλώνουν αναρμόδιοι να μας κατατάξουν ή όχι στο εργόσημο, κρίνουμε ότι είναι ανάγκη να καταγράψουμε πράξεις και γεγονότα, προκειμένου να έχετε μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα. 

Όπως καλά γνωρίζετε, υπερασπιζόμενοι τον ρόλο και το έργο μας - που απορρέουν από τους διεθνείς κανονισμούς, τον αθλητικό νόμο και βέβαια τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ - από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε σε αυτή την απίστευτη λογική της ασφάλισης των μελών μας από τις ΚΑΕ με την «μέθοδο του εργοσήμου».

Η αντίδρασή μας αυτή είχε θετικά για εμάς αποτελέσματα, αφού με την βοήθεια της Ομοσπονδίας του αθλήματος καταφέραμε από τον Μάιο του 2014, να υποχρεωθούν να «δεχθούν», αυτό που θα έπρεπε να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι στην περίπτωση του εργοσήμου. Αυτοί δηλαδή, που έσπευσαν να ξεσηκώσουν , λαθεμένα, τα σωματεία και να τους υποδείξουν να μας εντάξουν στο εργόσημο. Αλλάζοντας ετσιθελικά την διαχρονική μας ταύτιση με την διαιτησία. Τα μέλη της Γραμματείας είναι βοηθοί των διαιτητών και « έχουν τις αυτές υποχρεώσεις και τα ίδια ασυμβίβαστα και κωλύματα με τους διαιτητές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κεφάλαιο Δ του κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ. (επαναλαμβάνουμε τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ).

Εύκολα γίνεται αντιληπτό από όσους δεν εξυπηρετούν κάποια σκοπιμότητα ή δεν έχουν συμφέρον από την προάσπιση αυτής της θέσης ότι, τα μέλη της Γραμματείας, αφού δεν επιλέγονται από τις ΚΑΕ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά ορίζονται από την ΕΟΚ, δεν μπορούν να έχουν εργασιακή σχέση με τις ΚΑΕ και βέβαια δεν μπορούν να ενταχθούν στην ασφάλιση με το εργόσημο.

Να πούμε ακόμη, (για τους βραδύνους), ότι το εργόσημο δεν έχει σχέση με την εφορία. Τα όποια χρήματα παίρνουν οι κριτές ως αμοιβή ( με τίτλο κτήσης ) για τις προσφερόμενες από αυτούς υπηρεσίες, φορολογικά δηλώνονται κάθε χρόνο από το λογιστήριο του ΕΣΑΚΕ στον κάθε ένα από εμάς και είναι αποτυπωμένα στην φορολογική μας δήλωση όπως καλά γνωρίζετε.

Τον ισχυρισμό δε του ΕΣΑΚΕ ότι, όλο αυτό γίνεται , «γιατί ανησυχούν οι ομάδες για την ασφάλεια των μελών μας σε περίπτωση ατυχήματος αφενός και αφετέρου σκέπτονται μήπως κατά την διάρκεια ενός αγώνα έρθει το ΙΚΑ και διαπιστώσει ότι τα μέλη της Γραμματείας είναι ανασφάλιστα και υποχρεώσει τα σωματεία σε πρόστιμο», μάλλον δεν μπορούμε να τον πάρουμε στα σοβαρά όσο καλή διάθεση και αν έχουμε. ’σε που θα αρχίζουν να προβληματίζονται και όσοι βλέπουν τηλεόραση.

Στην συνέχεια, επικοινώνησε μαζί μας ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Χαλβατζάκης, αφού πρώτα μας διαβεβαίωσε για τις καλές του προθέσεις, μας πρότεινε να επισκεφτούμε τον υπουργό αθλητισμού μαζί προκειμένου να λυθεί το θέμα και να μας πει ο υπουργός αν πράγματι είμαστε βοηθοί διαιτητών ή εν πάση περιπτώσει τι είμαστε και που ανήκουμε, αφού όπως είπε υπάρχει διάσταση απόψεων.
 
Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι ακριβώς εδώ είναι το θέμα συνάδελφοι. Αμφισβητούν την ιδιότητά μας. Διότι, ο νόμος είναι σαφέστατος: Ν .4225/2014 άρθρο 6 παράγραφος 11β, εξαιρούνται του εργοσήμου «….. οι διαιτητές, οι βοηθοί διαιτητές………» και θέλουν, αφού δεν το κατάλαβαν από την αρχή και παρέσυραν τα σωματεία στην λογική της επαγγελματικής σχέσης με τους κριτές, να μπούμε τώρα στην λογική της αμφισβήτησης του ρόλου και του έργου μας και να αναρωτηθούμε αν «είμαστε ή όχι ελέφαντες». Να βρούμε δε, και κάποιον (κατά κανόνα ευρισκόμενο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων), αφού δε μας έκατσε η απάντηση του εργασίας, να το σφραγίσει.
 
Εξηγήσαμε στον κύριο πρόεδρο, ότι αυτός που δικαιούται να προσδιορίσει την ιδιότητα που έχουμε στον χώρο είναι, η FIBA και η Ομοσπονδία του Αθλήματος κάτι που και οι δύο το έχουν πράξει. Η μεν πρώτη με την αποτύπωση του ρόλου και του έργου μας στους διεθνείς κανονισμούς, η δε δεύτερη, τόσο με την αναφορά στον κανονισμό διαιτησίας όσο και με τις από 8 Μαΐου 2014 και 9 Οκτωβρίου 2015 επιστολές της προς τον ΕΣΑΚΕ.

Δεν έχουν παρά να το εφαρμόσουν αν πράγματι επιζητούν την επίλυση του θέματος.

’λλωστε εμείς δεν χρειαζόμαστε παρέα για να πάμε στο υπουργείο. Ίσως να είναι και για εμάς ανοιχτές οι πόρτες του, ποτέ δεν ξέρεις….. αν χρειαστεί. Κρίνουμε όμως ότι δεν χρειάζεται. Τουλάχιστον όχι τώρα. Αν συνεχιστεί αυτή η αυθαιρεσία όλα θα γίνουν και θα καταγγελθούν με ονοματεπώνυμο ( όχι πως δεν τα γνωρίζουν), όλα στην ώρα τους.
 
Δυστυχώς όμως εκτός όλων των άλλων, εδώ υπάρχουν εύλογα ερωτήματα, όχι υποχρεωτικά αναπάντητα. Σας παραθέτουμε κάποια από αυτά.

Γιατί αμφισβητούν την FIBA και τον κανονισμό της;
Γιατί δεν δέχονται την γνωμοδότηση της ΕΟΚ για τον ρόλο και το έργο των μελών της Γραμματείας, αμφισβητώντας στην πράξη το ρόλο της Ομοσπονδίας;
Ποιος και γιατί επιμελώς παραπληροφορεί τα σωματεία;
Ποιος και γιατί αποφασίζει για τον διαχωρισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητών σε αντίθεση με την αθλητική νομοθεσία;

Συνάδελφοι, ο δικός μας ο χώρος έχει αποδείξει ότι μπορεί με την ίδια ευκολία που συγκρούεται με την ίδια και να συνεργαστεί . Δεν κρατάμε κάβα αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες.

Δεν προσφέρουμε όμως και σε κανένα το δικαίωμα του σχολιασμού και της παραπληροφόρησης με βάση την λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Εμείς δεν θα αλλάξουμε την λογική μας, εφ’ όσον πιστεύουμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του χώρου μας, θα το κάνουμε με όποιο κόστος και αυτό το γνωρίζετε καλά. ’λλωστε, αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα.

Θέλουμε ακόμα να σας ενημερώσουμε ότι, με τους Συνδέσμους της Πάτρας ,της Κρήτης ,της Ρόδου και της Καβάλας , έχουμε τις ίδιες θέσεις .

Είναι βασική για όλους εμάς η διεκδίκηση της εφαρμογής της νομιμότητας. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτό που μας ανήκει για το σύνολο των μελών μας και όχι μεμονωμένα, όχι επιλεκτικά.

Οι κριτές στο σύνολό τους δεν είναι ανεπάγγελτοι για να ψάχνουν εργοδότη να τους ασφαλίσει. Προσφέρουν μια υπηρεσία κατά την διάρκεια του αγώνα , όπως και οι διαιτητές, υπηρεσία που προσδιορίζεται επακριβώς στους κανονισμούς διαιτησίας του αθλήματος και γι’ αυτό αμείβονται και φορολογούνται κανονικά.

Κατανοούμε τις πολλαπλές ανάγκες κάποιων που χρησιμοποιούν τον τίτλο του «κριτή», για εξεύρεση εργασίας (προς το παρόν το λέμε κομψά) και για το λόγο αυτό την ταύτιση τους με τους ηλεκτρολόγους, τους ηλεκτρονικούς, τους παρκαδόρους, και όλους όσους εργάζονται υπό τις οδηγίες των ΚΑΕ στην διάρκεια ενός αγώνα και πληρώνονται με εργόσημο . 

Σε όλους αυτούς δηλώνουμε ότι ο κριτής δεν είναι επάγγελμα!!!. ’ρα δεν προσφέρει εργασία, άρα δεν μπορεί να συνάψει σύμβαση έργου, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί με εργόσημο.

Αυτό είναι αποτυπωμένο σε νόμους, και διεθνείς κανονισμούς χρόνια τώρα και δεν μπορεί κανείς ηθελημένα ή μη να το αγνοήσει και να το ανατρέψει. Η αναγνώριση του αιτήματός μας από την Ομοσπονδία του Αθλήματος και όχι μόνο, είναι ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα είτε αρέσει είτε δεν αρέσει.

Οι εξελίξεις τρέχουν και θα έχετε συνεχή και βέβαια έγκυρη ενημέρωση.
                                                                                    ΤΟ Δ.Σ


ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΡΙΤΩΝ

Τετάρτη 09-09-2015
ώρα: 17.10

Ενημερώνουμε τους κριτές ότι, οι ορισμοί φαίνονται ανά ημέρα μπαίνοντας πρώτα στο eska.gr, στην συνέχεια αφού επιλέξουμε την σελίδα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2015  -2016 διαλέγουμε την επιλογή  ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΡΙΤΩΝ.


ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 14-08-2015
ώρα: 18.28

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ και ταμίας της ΕΟΚ κ. Δημήτρης Μπασούρης μετά από την ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση της υγείας του είναι και πάλι μαζί μας υγιής.
Οι κριτές της Αττικής και όχι μόνο, από την πρώτη στιγμή αυτής της περιπέτειας ήταν δίπλα του ευχόμενοι το καλύτερο.
Σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, σε επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο του ΣΚΚΑ κ. Τάνια Μερίκα , ζήτησε να μεταφέρουμε στους κριτές, την αγάπη του και τις θερμές του ευχαριστίες για την στήριξη, την αγάπη και την συμπαράστασή τους σε αυτήν την δοκιμασία.


ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πέμπτη  16-04-2015
ώρα: 23.55

Παρά το γεγονός ότι δεν συνηθίζουμε να απαντάμε στα κάθε λογής δημοσιεύματα, επιλέξαμε σήμερα να θυμίσουμε σε όσους ενδεχομένως έχουν ασθενή ή επιλεκτική μνήμη δυο-τρείς βασικούς για εμάς κανόνες, που μας επιτρέπουν να ήμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τον δικό μας χώρο. Απαντώντας έτσι σε ότι μας αφορά, στο κείμενο με τίτλο «Ασυδοσία» που δημοσιεύτηκε στις 15/4 στο eBasket.gr

1.Η προάσπιση του δικαιώματος ύπαρξης του χώρου μας αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί κυρίαρχο λόγο ύπαρξης αυτής της διοίκησης και αυτό, όταν στο παρελθόν, οι σημερινοί «εθνοσωτήρες των κριτών» σφύριζαν αδιάφορα.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μέσα από την δική μας προσπάθεια, μέσα από τους δικούς μας σκληρούς, δύσκολους και μακροχρόνιους αγώνες κερδήθηκαν τα περισσότερα από τα προνόμια των κριτών τα οποία βεβαίως όλοι σήμερα καλώς απολαμβάνουμε.

Δεν θα αποκρύψουμε το γεγονός ότι σε αυτήν την πορεία υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα φίλοι που μας συμπαραστάθηκαν. Έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή με απόλυτη σαφήνεια σε κάθε ένα από αυτούς ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα εμπλακούμε στα κατά καιρούς παιχνίδια εξουσίας.

Ούτε άλλωστε θα φοβηθούμε να καταγράψουμε την αναγνώριση και την αποδοχή του ρόλου και του έργου μας από την ηγεσία του αθλήματος σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο.
 
2.Η συνεχής επιμόρφωση των μελών μας και η συστηματική δουλειά, μας καταξίωσε στην συνείδηση του Ελληνικού μπασκετικού κόσμου.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! 23 χρόνια δίνουμε δείγματα γραφής, δικαιοσύνης, ήθους, εντιμότητας με δεκάδες παραδείγματα.

Τώρα, αν με την αναγνώριση της προσφοράς μας, αρέσκονται κάποιοι να μας χαρακτηρίζουν «ημέτερους», αυτό σημαίνει ότι άρχισαν να βλέπουνε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Το βέβαιο είναι ότι εμείς εξακολουθούμε να βαδίζουμε πάνω στα ίδια αχνάρια, ακριβώς όπως ξεκινήσαμε χωρίς καμιά απολύτως παράκαμψη.

3.Σε ότι δε, έχει σχέση με την αναφορά σε άλλους χώρους κριτών, είναι ανάγκη να τονίσουμε ότι, δεν είναι κανένας τουρίστας στο χώρο των κριτών, όλοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους.

 Περισσότερο όλων, εκείνοι που ζήτησαν μεταγραφή από τον παρακείμενο Σύνδεσμο για να έρθουν στο Σύνδεσμο Κριτών Νομού Αττικής.

Εδώ, αξίζει να δηλώσουμε με έμφαση ότι ο αριθμός των κριτών που ζητούσε να μετακινηθεί σε εμάς ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κριτών που τελικά δεχθήκαμε στον δικό μας χώρο.
Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι η επιλογή για την αποδοχή τους, είχε άμεση σχέση με το επίπεδο επιμόρφωσης ενός εκάστου.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι, ακόμα και σήμερα, ο αριθμός των κριτών που ζητά να έρθει σε εμάς ,από τον ίδιο Σύνδεσμο, χωρίς ανταπόκριση από την δική μας πλευρά, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος. Αυτό λοιπόν, είτε το συνδέσεις με τα όποια ακούσματα , είτε από μόνο του κάτι λέει και βέβαια δεν είναι τυχαίο.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις σαχλές ιστορίες για δράκους και φαντάσματα.

Ο κάθε χώρος είναι ο ίδιος απόλυτα υπεύθυνος για ότι του συμβαίνει.

Όσο για τις θεωρίες περί σεμιναρίων, τις αθλιότητες που διαδίδουν, για τάχα 300 ευρώ την εβδομάδα κέρδος από αγώνες στους κριτές και άλλα πολλά, που μόνο θλίψη για τους εμπνευστές τους προκαλούν, δεν φθάνουν για να εξηγήσουν μια φθίνουσα πορεία ενός χώρου.

Ας αναζητήσουν αλλού τα εξιλαστήρια θύματα αυτής της θλιβερής για αυτούς πραγματικότητας. Κανένας δεν πείθεται με ευρηματικές ιστορίες για τον απλούστατο λόγο ότι, όλοι γνωρίζουν την αλήθεια.

Αυτή, είναι μια μικρή περίληψη για να μην ξεχνάμε που, πως και για ποιό πράγμα ακριβώς μιλάμε.

                                             Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΚΚΑ 2014 Β


Τρίτη 16-12-2014
ώρα: 21.30

Δημοσιεύουμε κατά σειρά επιτυχίας, τον πίνακα των επιτυχόντων στην Σχολή Κριτών του ΣΚΚΑ 2014 Β.

Το Δ.Σ καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους στην μπασκετική οικογένεια και ιδιαίτερα στην οικογένεια  των κριτών.

ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΕΦΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΜΑΡΗΣ
ΤΣΙΒΑΝΑΚΗ ΕΦΗ
ΜΑΡΦΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΑΡΚΑΔΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΑΡΟΥΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΛΑΛΑΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΒΕΪΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΟΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΛΙΣΑΒΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΖΙΜΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
ΤΣΙΡΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΣΚΡΕΠΕΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Οι εγγραφές για τους νέους κριτές θα αρχίσουν από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 και θα συνεχιστούν για κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 17.00 - 19.00.
Για την εγγραφή, πρέπει απαραίτητα ο κάθε κριτής να προσκομίσει, απολυτήριο λυκείου, φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας και μια φωτογραφία (κατά προτίμηση έγχρωμη) διαστάσεων αστυνομικής ταυτότητας.


ΟΔΗΓΙΑ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 

Σάββατο 13-12-2014
ώρα: 20.10

Η ΕΟΚ με οδηγία της καθορίζει τα παρακάτω:

1. Δίπλα στο όνομα του γιατρού του αγώνα στο φύλλο αγώνα, ο σημειωτής  θα αναγράφει τον αριθμό της ιατρικής του ταυτότητάς και θα απαιτεί από αυτόν να υπογράψει δίπλα στο όνομά του.

2. Ο γιατρός του αγώνα είναι υποχρεωμένος να κάθεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όχι όμως στον πάγκο οποιασδήποτε ομάδος.

Παρακαλούμε όλους τους κριτές να εφαρμόσουν πιστά την παραπάνω οδηγία της ΕΟΚ, προφανώς στο κομμάτι που τους αφορά.


ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ

Κυριακή 20-10-2014
ώρα: 19.40

Το Δ.Σ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον υπερβολικό αριθμό κωλυμάτων που δηλώνονται από τους κριτές.

Συνάδελφοι, 
Μπορούμε να κατανοήσουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στην προσωπική σας ζωή. Είναι όμως ανάγκη να γνωρίζετε ότι τα κωλύματα που φτάνουν καθημερινά τόσο στην ΕΣΚΑ όσο και στον ΣΚΚΑ περιορίζουν την δυνατότητα εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων και μας υποχρεώνουν να πάρουμε μέτρα.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να αποφεύγετε να δηλώνετε κώλυμα με ευκολία, όπως κάνατε μέχρι σήμερα.

Η τοπική Ένωση έχει αυξημένες ανάγκες και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση.


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ !!!!!

Παρασκευή 09-05-2014
ώρα: 16.30

Ένα μήνα και 8 ημέρες μετά από την πρώτη αναφορά μας στην λάθος ερμηνεία του άρθρου 6 του Ν 4225/2014, για τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα με εργόσημο στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δικαιωθήκαμε!!

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη ενέργεια η οποία ήταν σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

 Ήταν φαεινότερο του ηλίου, πως είχαμε να κάνουμε με λάθος ερμηνεία από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ, δεδομένου ότι η διαιτησία και τα όργανα της διαιτησίας εξαιρούνται από το εργόσημο (σύμφωνα πάντα με το άρθρο 6 του Ν 4225/2014).
 
Δώσαμε έναν δύσκολο, σκληρό και άνισο αγώνα για να αποδείξουμε το αυτονόητο και τα καταφέραμε!!!

Πρέπει να γνωρίζεται ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας και μαζί με τους συνεργάτες του βοήθησε στην αποκατάσταση της νομιμότητας και της εφαρμογής του επίμαχου άρθρου, που μας εντάσσει στις εξαιρέσεις (δηλαδή στην μη καταβολή της αμοιβής αγώνα με εργόσημο).

Όμως δίπλα μας με έντονη και συνεχή παρουσία ήταν και ένας πραγματικός φίλος, ένας άνθρωπος που είναι χρόνια συνεργάτης και κινείται στους ίδιους χώρους με εμάς. ’νοιξε πόρτες ερμητικά κλειστές, έδωσε την πραγματική εικόνα σε εκείνους που είχαν την ευθύνη για την αποκατάσταση της αλήθειας και κατάφερε να μπούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που μας εξασφάλισε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Κυριάκο, οι κριτές της Αττικής και όχι μόνο, σε ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθεια.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 8/5 βρίσκεται στον ΕΣΑΚΕ επιστολή της ΕΟΚ με την οποία ζητά την παύση της καταβολής της αμοιβής αγώνα με εργόσημο στα μέλη της Γραμματείας.
Ανάλογη επιστολή έφυγε και από το Υπουργείο για τον ΕΣΑΚΕ .

Τελειώνοντας, νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΟΚ που ήταν αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και βέβαια την δική μας Ελένη Φουντουκίδου που ήταν παρούσα με κάθε τρόπο, όσες φορές χρειάστηκε συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος. 
                                                        ΤΟ Δ.Σ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 07-04-2014
ώρα: 15.40

Σήμερα το πρωί η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Τάνια Μερίκα, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εργασίας  είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του γραφείου του υπουργού και κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με το θέμα του εργοσήμου.

Όπως όλα δείχνουν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, στις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει ειδική διάταξη που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο μας.

Για τον λόγο αυτό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Εργασίας που μέσω του γραφείου του, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ

Δευτέρα 31-03-2014
ώρα: 19.30

Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή που έστειλε ο Σύνδεσμος προς το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ , σχετικά με το εργόσημο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της λίγκας κ. Γ. Χαλαβατζάκη:

Κύριε Πρόεδρε,
Σας στέλνουμε τις θέσεις μας σχετικά με την πρόσφατη απόφασή σας να εντάξετε τα όργανα της διαιτησίας( σημειωτές – χρονομέτρες) στην διαδικασία του εργόσημου, αντί της μέχρι σήμερα απόδειξης επαγγελματικής δαπάνης (τίτλο κτήσης):

Με το άρθρο 6 του Νόμου 4225/2014 προστέθηκε υποπερίπτωση στην περίπτωση Δ΄ της παρ.1 του άρθρου 20 του Ν.3863/2010 δια της οποίας επεκτάθηκε η καταβολή της αμοιβής και η ασφάλιση μέσω εργοσήμου στους απασχολούμενους αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και συγκεκριμένα εντάχθηκε στην εφαρμογή του εργοσήμου, ως τρόπο καταβολής της αμοιβής και ασφάλισης και το απασχολούμενο προσωπικό από ΠΑΕ , ΚΑΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, κερδοσκοπικά ή μη, αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων στα γήπεδα παντός είδους αθλητικών αγώνων, αμειβόμενο με την ώρα , την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα. 

To άρθρο 20 του Ν.3863/2010 κατά την έναρξη της ισχύος του, αναφερόταν στο προσωπικό που απασχολείτο περιστασιακά στην οικία του εργοδότη, αμειβόμενο με την ώρα ή την ημέρα είτε σε έναν ή περισσότερους εργοδότες, ο δε σκοπός του Νόμου, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση αυτού ήταν να εντάξει στο εργόσημο του ΙΚΑ την αδήλωτη εργασία η οποία διέφευγε των ασφαλιστικών υποχρεώσεων τόσο από την πλευρά του εργοδότη όσο και από την πλευρά του εργαζόμενου. Με τροποποιήσεις του ως άνω άρθρου εντάχθηκαν στη διαδικασία του εργοσήμου και άλλα είδη εξαρτημένης εργασίας. 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η υποχρέωση ένταξης στη διαδικασία του εργοσήμου αφορά το συγκεκριμένο είδος εργασίας (εξαρτημένη) με όποια μορφή αυτή παρέχεται, περιστασιακή, ωριαία, ημερήσια σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα και βέβαια εξυπακούεται ότι θα πρέπει μεταξύ των συναλλασσόμενων να υφίσταται εργασιακή σχέση με τα στοιχεία της εξαρτημένης εργασίας (διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη για τον καθορισμό του χρόνου, τόπου και τρόπου παροχής της εργασίας, έλεγχος του εργοδότη κατά την παροχή της εργασίας κλπ).

’λλωστε και το άρθρο 6 του Ν.4225/2014 ρητά ορίζει ότι οι διατάξεις του αφορούν στο προσωπικό που απασχολείται στις ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα ως προαναφέρθηκε κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και αμοίβεται με τους ανωτέρω τρόπους.

Η ένταξη λοιπόν στη διαδικασία του εργοσήμου δεν αφορά τους παρατηρητές, τους επόπτες, τους χρονομέτρες, τους σημειωτές και κάθε άλλο όργανο που ασκεί διαιτησία ή κρίση σε ομαδικό άθλημα διότι:

- Δεν υφίσταται κανενός είδους εργασιακή σχέση μεταξύ των ομάδων με όποια νομική μορφή αυτές λειτουργούν (Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία, σωματείο κλπ) και των ανωτέρω προσώπων διότι τα πρόσωπα αυτά ασκούν έργο διαιτησίας ή κρίσης στους επίσημους αγώνες του αντίστοιχου αθλήματος, επιβλέποντας και εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και δε νοείται να υπάρχει κανενός είδους εξάρτηση (εργασιακή ή άλλου είδους) με τις ομάδες διότι αυτό θα αναιρούσε το ρόλο και τη φύση των καθηκόντων τους, ιδιαίτερα δε θα έθετε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και αμεροληψία των προσώπων και των συγκροτούμενων από αυτά οργάνων.

-Τα χρήματα που καταβάλλονται στα πρόσωπα αυτά σε επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού, με τη διαδικασία που τηρείται έως σήμερα (απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης/ήδη σήμερα τίτλος κτήσης) καλύπτουν όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές υποχρεώσεις ενώ στο επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης όπως προαναφέρθηκε δεν είναι δυνατό να ενταχθούν στη διαδικασία εργοσήμου διότι σύμφωνα με τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τον ισχύοντα Κανονισμό του ΙΚΑ, στο συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα εντάσσεται μόνο η εξαρτημένη εργασία.

 ’λλωστε αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης της απόδειξης επαγγελματικής δαπάνης η οποία από 1-1-2014 έχει μετονομαστεί σε τίτλος κτήσης, η οποία χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις για συναλλαγές με φυσικά πρόσωπα, μη υπόχρεα σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων που παρέχουν υπηρεσίες περιστασιακά χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή έργου και δεν είναι υπόχρεα σε απεικόνιση συναλλαγών. 

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι και στις διευκρινιστικές οδηγίες που αναφέρονται στην εφαρμογή του ως άνω άρθρου( άρθρο 6 του νόμου 4225/14) γίνεται λόγος για το προσωπικό των ομάδων που εντάσσεται στο εργόσημο και ορίζεται ως τέτοιο το προσωπικό υποστήριξης της Γραμματείας Αγώνων (στατιστική υπηρεσία) ενώ εξαιρείται από τη διάταξη αυτή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των αγώνων, οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας κλπ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς καλαθοσφαίρισης, τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ (κεφάλαιο Δ) και το νόμο 2725/99( άρθρο 44 παράγραφος 13), οι σημειωτές και οι χρονομέτρες των αγώνων καλαθοσφαίρισης αποτελούν όργανα διαιτησίας (βοηθούς διαιτητών). 

Με δεδομένο ότι, τα πρόσωπα που συμμετέχουν ως βοηθοί διαιτητών (οι σημειωτές και χρονομέτρες) και συγκροτούν το όργανο της Γραμματείας των αγώνων καλαθοσφαίρισης , δεν αποτελούν προσωπικό των αγωνιζόμενων ομάδων αλλά ανεξάρτητο όργανο και ως εκ τούτου είναι καταφανές ότι εξαιρούνται ευθέως από τη διαδικασία του εργοσήμου, κάτι το οποίο όπως προεκτέθηκε είναι σύμφωνο με το γράμμα, το πνεύμα και το σκοπό νομοθέτησης των συγκεκριμένων διατάξεων.

                                                  Για το Δ.Σ
                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ


ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Κυριακή 30-03-2014
ώρα: 23.20

Με μια λάθος ερμηνεία του νόμου 4225/14  άρθρο 6, ο ΕΣΑΚΕ αντικαθιστά την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης (σημερινό τίτλο κτήσης) με το εργόσημο και επιβάλει αυτόν τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα στα σωματεία μέλη του.

Επειδή η θέση αυτή του ΕΣΑΚΕ έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τον αθλητικό νόμο 2725/99 αρ.44 παράγραφο 13, όσο και με τον κανονισμό της ΕΟΚ (κανονισμός διαιτησίας κεφάλαιο Δ), είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε διεκδικώντας το αυτονόητο.

Για το λόγο αυτό, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε αφενός τον ρόλο και το έργο μας, - έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται τόσο στον κανονισμό της FIBA, όσο και στον κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης- αφετέρου το σύνολο σχεδόν των μελών μας που πλήττονται από αυτή την ερμηνεία – απόφαση .


      ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ
                               ΤΟΥ ΣΚΚΑ 

Τρίτη 19-11-2013
ώρα: 20.45

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 19-11-2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΝΙΑ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ                                   ΤΡΙΧΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ     ΠΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΗ                                      ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
                                                ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!

Παρασκευή 18-10-2013
ώρα: 20.15

Δεν θυμάμαι να διαπραγματευτήκαμε ποτέ την ενότητα του χώρου.

Δεν θυμάμαι καμία στιγμή που να χρειάστηκε να αλλοιώσουμε τους στόχους μας. 

Δεν θυμάμαι να υπήρξε καμία δύναμη που να κατάφερε να διασπάσει αυτό το συμπαγές κομμάτι που όλοι μαζί κτίσαμε λιθαράκι- λιθαράκι.

Χρόνια τώρα δίνουμε μαθήματα, εντιμότητας, ακεραιότητας και σωστής αντιμετώπισης του λόγου υπάρξεώς μας. Όλοι ξέρουν ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

Δεν φιλοδοξούμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, ούτε να αποκτήσουμε τις ιδιότητες του νάρκισσου. Υπάρχουν όμως στιγμές που νοιώθουμε περήφανοι για τις επιλογές μας και ελεύθεροι από τις πάσης λογής δεσμεύσεις  και αυτό είναι ανάγκη και να το πούμε και να το γράψουμε . Ακόμα μπορούμε και να το φωνάξουμε αν χρειαστεί. 

Γιατί πάνω από όλους και πάνω από όλα, εμείς και το μπάσκετ σε πείσμα των καιρών θα παραμείνουμε ενωμένοι!!!

Έτσι, καταφέραμε να κρατηθούμε και τώρα, με εμφανή βέβαια τα σημάδια από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα (πάνω και κάτω από την μέση).

Η Euroleague, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων και μετά από τα τόσα χρόνια λειτουργίας της, κατάλαβε ότι οι κριτές στην Αττική είναι υπεράριθμοι και υποχρέωσε ένα σημαντικό κομμάτι αυτών σε διαθεσιμότητα. Ξεχνώντας γρήγορα την προσφορά τους. 
Καταφέραμε να διατηρήσουμε την παρουσία και των 38 κριτών διεθνών αγώνων την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, αγνοώντας το αίτημα που τέθηκε κατά την διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών.
Δυστυχώς σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε μια σκληρή πραγματικότητα.

Η ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα στον δικό μας χώρο ευθύνης, αντιμετωπίζει πρόβλημα τιμωρίας αν δεν ακολουθήσει τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής.
Αν μέναμε στην αρχική μας θέση θα βάζαμε σε κίνδυνο αυτήν την ομάδα που απειλείται πλέον με πρόστιμο και μηδενισμό από το εν λόγο πρωτάθλημα.


Οι επιλογές μας περιορισμένες, ο χρόνος αντίδρασης ανύπαρκτος.
Οι στόχοι δύο. Το καλύτερο για την ομάδα, το καλύτερο για τους κριτές. Η λύση δυστυχώς μία.

 Να δεχθούμε τον περιορισμό των κριτών για τους αγώνες της Εuroleague ώστε να μην βάλουμε σε περιπέτειες την ομάδα και το άθλημα, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα των κριτών.

Σε έκτακτη συνάντηση στα γραφεία μας, αφού ενημερώθηκαν οι κριτές που επί σειρά ετών (από την ίδρυσή της έως σήμερα) προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Euroleague, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ότι δεν τους χρειάζεται όλους, συζητήσαμε τους τρόπους αντιμετώπισης της νέας τάξης πραγμάτων.

Η απόφαση ήταν δύσκολη, οι κριτές σύρθηκαν σε μια λύση που κανένας δεν ήθελε. Υποχρεώθηκαν να επιλέξουν λύσεις που δεν ήταν ευχάριστες για αυτούς. Ένοιωσαν ότι με τις επιλογές τους πιθανόν να έθεταν σε κίνδυνο την ενότητα του χώρου. 

Παρόλα αυτά πήραν μια γενναία απόφαση που δείχνει το υψηλό επίπεδο ευθύνης τους.

Με δεδομένη την μη συμμετοχή του προεδρείου στους αγώνες της Εuroleague -  όπως άλλωστε ήταν φυσικό - διαμορφώθηκε λίστα των 15 κριτών (τόσους ζήτησαν) που θα χρησιμοποιηθούν προς το παρόν στο εν λόγο πρωτάθλημα.
Είναι δε αυτονόητο ότι η συμμετοχή των 15 στα Εθνικά Πρωταθλήματα και το Πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ θα είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ και όλους τους κριτές διεθνών αγώνων για την εξαιρετική θέση που κράτησαν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον χώρο.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την στροφή της μπασκετικής μας διαδρομής και βέβαια να τονίσω ότι δεν είμαστε απροστάτευτοι.


Οι κανόνες που διέπουν τον χώρο μας δεν μπορούν ούτε να αλλάξουν, ούτε να αλλοιωθούν από ενέργειες και πράξεις που δεν πείθουν κανένα για τον λόγο ύπαρξής τους.

Για τον λόγο αυτό, οι κριτές της Αττικής δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την ιδιωτικοποίηση του αθλήματος πολύ δε περισσότερο την δική τους. 

                                                                                      Τάνια Μερίκα


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΕΣ

Παρασκευή 22-3-2013
ώρα: 20.20

Το Δ.Σ του Συνδέσμου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κριτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν με την ιδιότητα του σημειωτή συμπληρώνουν το φύλλο αγώνα καταγράφοντας τα δελτία των παικτών που τους έχουν δοθεί.
Συνιστά μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση των διαιτητών, να προβαίνουν και αυτοί στον έλεγχο των δελτίων και  ιδιαίτερα στην διαπίστωση ότι το δελτίο του παίχτη ανήκει στην ομάδα που θα λάβει μέρος στον αγώνα.
Σκοπός αυτής της οδηγίας είναι, η διαχρονική ανάγκη ως κριτές να βοηθάμε στην σωστή διεξαγωγή ενός αγώνα προλαβαίνοντας ατυχή γεγονότα και βέβαια η δική μας προστασία από ενέργειες που η αδυναμία ελέγχου των, θα μας οδηγούσε στο παράπτωμα της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων μας.


ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΣΚΑ

 Δευτέρα  10-12-2012
ώρα: 18.40

Στην προσπάθειά μας να υπάρχει όσο το δυνατό ίση κατανομή στους ορισμούς των αγώνων στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και πάντα σε συνεργασία με την τοπική Ένωση.
 Αποφασίστηκε ο αριθμός των αγώνων που θα συμμετέχει ο κάθε κριτής να μην υπερβαίνει τους 20 αγώνες τον μήνα.
Οι κριτές των Εθνικών κατηγοριών που δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων ΕΣΚΑ, για την συμμετοχή τους στις Εθνικές κατηγορίες σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Συνδέσμου μας, θα πρέπει να απευθύνονται έγκαιρα στον αρμόδιο υπάλληλο της ΕΣΚΑ κύριο Μιχάλη Ανδριόπουλο επισημαίνοντας το γεγονός.
Τέλος να σημειώσουμε ότι θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθεια που γίνεται για ισοκατανομή και διαφάνεια και σε αυτόν τον τομέα
.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΕΑ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Α1

Σάββατο  13-10-2012
ώρα: 10.50 


Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή από την πρώτη αγωνιστική της Α1, η νέα μειωμένη κατά 10% αμοιβή για την συμμετοχή των κριτών στους αγώνες.
Για την αμοιβή που θα ορισθεί για τους αγώνες των play -off και των τελικών του πρωταθλήματος θα ενημερωθείτε μόλις αυτή οριστικοποιηθεί.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ !!!!

Παρασκευή  12-10-2012
ώρα: 19.50 


Συνάδελφοι, οι ορισμοί αγώνων θα γίνονται από την Ε.Σ.Κ.Α σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο κάθε Δευτέρα και θα είναι για τις επόμενες 10 ημέρες.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε στείλει τις εξαιρέσεις σας στην ΕΣΚΑ εγκαίρως στο fax 2102932220 ή στο email info@eska.gr
Οι ορισμοί θα κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ www.eska.gr
Από την Τρίτη το πρωί θα μπορούμε να γνωρίζουμε τους ορισμούς μας και τηλεφωνώντας στη Ε.Σ.Κ.Α. στον αρμόδιο υπάλληλο κ.Μιχάλη Ανδριόπουλο στο τηλέφωνο 2102932042.     
    ^
αρχή
σελίδας
   

Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ