Κεντρική σελίδα

 

 

                                                   Τελευταία ενημέρωση 06/12/2021


 

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 5-7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ.


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δευτέρα 06-12-2021
Ώρα
: 19:00

Με πραγματική οδύνη και απέραντη θλίψη εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον απρόσμενο χαμό του Stevan Jelovac.

Το Δ.Σ.

 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

Πέμπτη 2-12-2021
Ώρα
: 20:00

 

Με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και με γνώμονα την προστασία όλων μας, ο Σ.Κ.Κ.Α. προκηρύσσει Σχολή Κριτών μόνο για εμβολιασμένους που θα διεξαχθεί στα γραφεία του Συνδέσμου μας στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στο e-mail του Σ.Κ.Κ.Α. skka77@hotmail.com μέχρι και την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 40 ετών και να πληρούν τις προϋποθέσεις που αναλυτικά αναφέρονται στην αίτηση του Σ.Κ.Κ.Α. που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.skka.gr/kritis.htm

Το Δ.Σ.

 


 

ΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Τρίτη 30-11-2021
Ώρα: 20:05

Την Τρίτη 30/11/2021 έχασε το τελευταίο του ριμπάουντ ο Δημήτρης Καρβέλας στην προσπάθεια να κερδίσει τη ζωή.

Θλίψη, πόνος, οδύνη, για τον συνεργάτη που χάθηκε τόσο νωρίς.

Οι κριτές της Αττικής τον θυμούνται ως παίκτη στο Αιγάλεω, ως προπονητή, ως μάνατζερ, μα πάνω από όλα ως φίλο από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε.

Με αφοπλιστικό χαμόγελο έβρισκε πάντα μια ατάκα για να σε πείσει και να περάσει τη θέση του.

Διεκδικητικός, οξύθυμος, αλλά πάντα αγαπημένος, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η παρουσία του θα λείψει από όλους μας.

Καλό ταξίδι φίλε Δημήτρη...

Το Δ.Σ.


 

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!

Τετάρτη 10-11-2021
Ώρα: 22:30

Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης λένε. Εμείς  απλά θα πούμε, ότι η επανάληψη της ανάγνωσης του κανονισμού στο ξεκίνημα μιας αγωνιστικής περιόδου - και όχι μόνο - είναι και αναγκαία και επιβεβλημένη!

Η θέση σας στο τραπέζι δεν είναι διακοσμητική, ορίζεται από τους επίσημους κανονισμούς πεδιάς της FIBA και έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες!

Ο ρόλος σας δε σε έναν αγώνα, είναι η από κοινού με τους διαιτητές εφαρμογή των κανονισμών, η προστασία των διαγωνιζόμενων σωματείων από τυχόν λάθη ή παραλείψεις και βέβαια  η βοήθειά σας ώστε να τελειώσει ομαλά ο αγώνας, σε όποια κατηγορία και αν συμμετέχετε!

Για τον λόγο αυτό και με αφορμή διάφορα ακούσματα για την αναγραφή του αρχηγού ως προπονητή στο Φ.Α. και τις εντολές  που παίρνετε για την ταυτόχρονη αναγραφή και βοηθού προπονητή, παρά τη ρητή απαγόρευση που  προκύπτει από το άρθρο 7 του κανονισμού πεδιάς, κρίνουμε απαραίτητο:

1.     Να αναφερθούμε και να επισημάνουμε τα άρθρα του κανονισμού πεδίας  της FIBA που είναι σε ισχύ.

 

2.   Να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, ότι η παρουσία σας στους αγωνιστικούς χώρους δεν θα πρέπει να έχει συμπεριφορές που παρεκκλίνουν από τις κανονιστικές διατάξεις, κάτω από οποιαδήποτε εντολή.

 

3.     Να σας υπενθυμίσουμε ότι έχετε την ευθύνη για την όποια λανθασμένη  αναγραφή στο Φ.Α.

 

4.      Να σας παροτρύνουμε, να υποστηρίζετε τις γνώσεις σας με παρρησία και παράλληλα, με ευγένεια και σεβασμό να ενημερώνετε τους  συνεργάτες σας!

  

Άρθρο 7ο Προπονητές: Καθήκοντα και εξουσίες

7.9 Ο αρχηγός μπορεί να ενεργεί σαν παίκτης-προπονητής, αν δεν υπάρχει προπονητής ή αυτός δεν είναι σε θέση να συνεχίσει και δεν υπάρχει βοηθός προπονητή καταχωρημένος στο φύλλο αγώνος (ή ο δεύτερος εκ των αναφερομένων δεν είναι σε θέση να συνεχίσει). Αν ο αρχηγός πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να συνεχίσει να ενεργεί σαν προπονητής. Όμως, αν πρέπει να αποχωρήσει λόγω σφάλματος αποκλεισμού ή αν δεν είναι ικανός να ενεργεί σαν προπονητής, εξ' αιτίας τραυματισμού, ο αντικαταστάτης του σαν αρχηγός μπορεί να τον αντικαταστήσει σαν προπονητή.

 

Άρθρο 45ο Διαιτητές, Κριτές και Κομισάριος

45.5 Οι διαιτητές, οι κριτές και ο κομισάριος, θα διεξάγουν τον αγώνα, σύμφωνα με τους παρόντες κανονισμούς και δεν έχουν καμία εξουσία να τους αλλάξουν.

 

Άρθρο 46ο Πρώτος διαιτητής (Crew chief) : Καθήκοντα και Εξουσίες

46.14 Έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις για οποιοδήποτε σημείο, δεν καλύπτεται ρητά από αυτούς τους κανονισμούς.

  

Β - ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

B.4 Τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού κάθε προπονητής οφείλει:

Β.4.2 Nα επιβεβαιώσει τα ονόματα του προπονητή και του βοηθού προπονητή. Αν δεν υπάρχει head προπονητής ούτε πρώτος βοηθός προπονητή, ο αρχηγός θα ενεργεί ως προπονητής και θα υποδειχθεί με την αναγραφή (CAP) μετά το όνομά του.

 

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω είναι κανονισμός που θα πρέπει όλοι όσοι καλούνται να διευθύνουν έναν αγώνα και να τα γνωρίζουν και να  τα εφαρμόζουν,  χωρίς αυτοσχεδιασμούς!

Το Δ.Σ.

 


 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τετάρτη 10-11-2021
Ώρα: 22:30

Η επιτροπή αξιολόγησης συνεδρίασε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 19:00 στα γραφεία του ΣΚΚΑ, προκειμένου να εξετάσει εκ νέου, την περίπτωση του Σπύρου Βασιλά, ύστερα από αίτημα του ιδίου, ο οποίος και παρευρέθη.

Ο κριτής Βασιλάς, αφού παραδέχθηκε τη λάθος συμπεριφορά του, που τον οδήγησε στην αναστολή της δήλωσης  ενέργειας, ζήτησε συγγνώμη και αιτήθηκε επιείκεια.

Η επιτροπή αξιολόγησης,  μετά από εκτενή συζήτηση, κατέληξε σε ισοψηφία (6-6) με δυο προτάσεις.  

Η μία πρόταση ήταν να παραμείνει ως έχει η αξιολόγηση του κριτή, με αναστολή της δήλωσης ενέργειας  και η άλλη, να παίζει μόνο ΕΟΚ2 σε αγώνες  Α2 Γυναικών και Γ’ Ανδρών, με περιορισμένο αριθμό αγώνων.

Αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 7 υπέρ, 6 κατά και 1 λευκή, ότι «ο Σπύρος Βασιλάς θα ενταχθεί  από την 1/1/2022 και θα μείνει εκεί, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας που προβλέπει ο κανονισμός, στην κατηγορία ΕΟΚ2. Θα συμμετέχει δε μόνο σε αγώνες Α2 Γυναικών και Γ’ Ανδρών με περιορισμένο αριθμό αγώνων».

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η ευκαιρία στον παραπάνω κριτή, να ολοκληρώσει την καριέρα του με συμμετοχή στις  εθνικές κατηγορίες.

Το Δ.Σ.
 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Σάββατο 30-10-2021
Ώρα: 14:00

Ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων της νέας σχολής κριτών Οκτωβρίου 2021 κατά σειρά επιτυχίας.

 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ:

ΚΟΛΙΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΛΙΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΑΡΜΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ-ΠΑΛΙΜΕΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

Το Δ.Σ.

 


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΣ... ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ!!

Τρίτη 19-10-2021
Ώρα: 19:00

Επειδή πολλές φορές ηθελημένα ή μη ξεχνάμε βασικές αρχές της μπασκετικής μας ζωής και με δεδομένη τη θέση μας για τη δική σας συνεχή ενημέρωση, είναι ανάγκη να φρεσκάρουμε τη μνήμη
όλων!!

Τα μέλη του Συνδέσμου μας, σύμφωνα με το καταστατικό μας,  χωρίζονται σε ιδρυτικά, τακτικά και επίτιμα. Προϋπόθεση είναι βέβαια, να έχουν όλοι την ιδιότητα του κριτή, εν ενεργεία ή μη.

Υπό αυτή την αυστηρή προϋπόθεση, δε νοείται μέλος μας, όποιος δραστηριοποιείται στον χώρο του μπάσκετ αλλά, δεν ασκεί τα δικά μας καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας στον οποίο ανήκουμε, υπάρχει και για εμάς όριο ηλικίας, το οποίο ορίζει τον χρόνο που θα πρέπει να αποχωρήσουμε από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.

Παράλληλα, υπάρχει το καταστατικό και ο εσωτερικός κανονισμός του Συνδέσμου μας, που μας  επιβάλλει  τα όρια μέσα στα οποία πρέπει να κινηθούμε όλοι.

Με τα δεδομένα αυτά, δεχθήκαμε την από 29/9 και 30/9/2021 παραίτηση του Χρήστου Βακαλούδη από την ενεργό δράση και την Επιτροπή Αξιολόγησης αντίστοιχα, αφού συμπλήρωσε το όριο ηλικίας και δε θα μπορούσε να συμμετέχει σε αγώνες εθνικών κατηγοριών αλλά θα μπορούσε να έχει συμμετοχή μόνο στους αγώνες της ΕΣΚΑ.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Βακαλούδης επέλεξε να υπηρετήσει το άθλημα με διαφορετικό τρόπο έχοντας ενεργό συμμετοχή με άλλη ιδιότητα.

Είναι αυτονόητο, ότι η ενέργειά του αυτή, τον έθεσε εκτός Συνδέσμου αφού με τον τρόπο αυτό, αποποιήθηκε την ιδιότητα του κριτή.

Άλλωστε, η βούληση του καθενός μας για το πώς θα διαχειριστεί την ολοκλήρωση της παρουσίας του στον χώρο μας και ιδιαίτερα στις οικονομικά ενισχυμένες εθνικές κατηγορίες, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, να προστατεύσουμε τον ρόλο και το έργο μας και να θυμίσουμε, ότι όλοι οι κριτές–μέλη μας, έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις στον χώρο μας. Οφείλουν δε, να επιδεικνύουν σεβασμό, ειλικρινή επικοινωνία και αψεγάδιαστη συμπεριφορά, ανάλογη με αυτή που για χρόνια εισέπρατταν και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να εισπράττουν!!

Ο Σύνδεσμός μας, αριθμεί 240 μέλη που καταθέτουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στους ευαίσθητους χώρους των γηπέδων και με την παρουσία τους κοσμούν τα γήπεδα της Αττικής.

Αξίζει να αναφερθούμε εδώ και σε μια πλειάδα συναδέλφων, που παραμένουν στον χώρο μας μετά την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους στις εθνικές κατηγορίες, προσφέροντας στο τοπικό πρωτάθλημα την εμπειρία τους, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη, την αγάπη τους για το άθλημα, την αγάπη τους για τον χώρο μας και βέβαια την αγάπη τους για το φυτώριο του αθηναϊκού μπάσκετ.

Η δική μας οικογένεια έχει μεράκι για όσα κάνει και αγάπη για ό,τι προσφέρει. Θα συνεχίσει να το πράττει με το ίδιο όραμα, την αλήθεια και την ανθρωπιά!!            

Το Δ.Σ.

 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021

Τρίτη 05-10-2021
Ώρα: 19:00Ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα όλων των γραπτών εξετάσεων και την άνοδο χωρίς εξετάσεις στην ΕΟΚ 1.


ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ:

ΔΙΕΘΝΕΙΣ
(ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ)

ΖΑΒΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΕΠΠΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΛΑΪΝΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
ΤΣΙΧΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Α1
(ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ)

ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΣΙΠΛΑΚΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΟΚ2
(ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ)

ΚΑΡΑΦΑΝΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΡΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΕΪΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΟΚ1
(ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΑΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Το Δ.Σ.

 


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τρίτη 05-10-2021
Ώρα: 18:40

Μετά την απόσυρση του Χρήστου Βακαλούδη από την ιδιότητα του ενεργού κριτή και την παραίτησή του από την επιτροπή αξιολόγησης, ο Μίλτος Παπαδόπουλος καταλαμβάνει τη θέση του στην επιτροπή αξιολόγησης ως πρώτος αναπληρωματικός.
 

Το Δ.Σ.

 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

Τρίτη 09-09-2021
Ώρα: 18:15 

Η ΕΣΚΑ και ο ΣΚΚΑ προκηρύσσουν σχολή κριτών μόνο για εμβολιασμένους.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στο e-mail του ΣΚΚΑ skka77@hotmail.com μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2021.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί το 2003 έως και το 1981, δηλαδή να είναι από 18 έως 40 ετών και να πληρούν τις προϋποθέσεις που αναλυτικά αναφέρονται στην αίτηση του ΣΚΚΑ.

Το Δ.Σ.


 

 ...ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ...

Πέμπτη 2-09-2021
Ώρα: 19:00

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…»

Τούτοι οι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, μαζί με χιλιάδες ακόμα μελωδίες που όλοι σιγοτραγουδήσαμε, έμειναν να μας θυμίζουν πόσο τυχεροί είμαστε που τον συναντήσαμε στο διάβα της ζωής μας.

Μοναδικός, χαρισματικός, δημιουργικός, ανυποχώρητος στα θέλω του, μαχητής της ζωής.

Η κληρονομιά του, μια τεράστια παρακαταθήκη συναισθημάτων, έντονες αγωνιστικές παραστάσεις, δυνατές τραγουδιστικές συγκινήσεις, όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, όνειρα που έμειναν μισά, κάστρα που νικήθηκαν, φιλίες που άντεξαν στον χρόνο, φιλίες που χάθηκαν, νιάτα που έγραψαν ιστορία και όλα αυτά με ακούσματα όπως:

 ”….μες στις καρδιές μας αρχινάει το πανηγύρι… τακ τακ εσύ τακ τακ εγώ… ..μετρώ τους χτύπους το αίμα μετρώ…..»

«…πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή…»

«…σώπα όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες…»

Οι καμπάνες του αποχωρισμού σήμαναν για τον Μίκη των παιδικών, των εφηβικών και των χρόνων της ενηλικίωσης, για τον παγκόσμιο Μίκη, για τον Έλληνα Μίκη της καρδιάς μας.

Σε αυτό το άκουσμα, το βλέμμα έμεινε απλανές, τα χείλη βωβά, τα μάτια υγρά  και η νοσταλγία εγκαταστάθηκε στο δωμάτιο.

Μέσα από τα τραγούδια σου, μας  έμαθες ιστορία, μας αφηγήθηκες δύσκολες στιγμές για την ανθρώπινη φύση, μας έδειξες δρόμους εγρήγορσης και δημιουργίας, ήχησες το σάλπισμα της δημοκρατίας και μας άφησες ν’ αφουγκραστούμε την αλήθεια της σιωπής.

Για όλους εμάς η σύγχρονη ελληνική ιστορία περνά μέσα από το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια βαθιά υπόκλιση, στον Έλληνα, που ταξίδεψε με τα τραγούδια του τη χώρα μας, στα πέρατα της γης.

Καλό σου ταξίδι, μοναδικέ μας Μίκη!! Έλληνα Μίκη!!

Μη λησμονήσεις τη χώρα μας… Πάντα θα χρειάζεται τον δικό σου πολιτισμό…

Το Δ.Σ.

 


 

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ!!

Τετάρτη 11-08-2021
Ώρα: 14:00


Είχαμε αναφερθεί στον ορισμό, του δικού μας Ανδρέα Παπαδόπουλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ως κομισάριο των αγώνων.

Η παρουσία του στους αγώνες, με κορωνίδα τον τελικό, μεταξύ των ομάδων ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς.

Στο συγχαρητήριο μήνυμα που του στείλαμε, απάντησε:

«..ευχαριστώ όλα τα παιδιά του Συνδέσμου! Μαζί τους κέρδισα τις εμπειρίες και ανέπτυξα τις ικανότητες, να μπορώ να έχω αυτήν την μοναδική τιμή και διάκριση!!»

Νιώθουμε την ανάγκη να σχολιάσουμε αυτή του την απάντηση και παράλληλα να αναφερθούμε στην εκεί συνεργασία του με τους κριτές των αγώνων.

Μας τόνισε ότι εντυπωσιάστηκε από την πειθαρχεία, την εμφάνιση, τη συμμετοχή, τη συνέπεια, τη φιλοτιμία τους και τον τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπό του.

Πεποίθησή μας είναι πως όταν σέβεσαι το τραπέζι της Γραμματείας, όταν αναγνωρίζεις τον ρόλο και το έργο τους, θα εισπράξεις και εσύ τον αντίστοιχο  σεβασμό.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ανήκει σε εκείνους που το πράττουν, αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας διαπίστωση, από την μεταξύ μας άριστη συνεργασία.

Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν, να εισπράξει από όλους μας τον ανάλογο σεβασμό και την αναγνώριση!!

Τα λόγια του τιμούν τον χώρο μας και η παρουσία του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, μας κάνει υπερήφανους για αυτόν, τον Έλληνα Κομισάριο!!

Ανδρέα Παπαδόπουλε, θερμά συγχαρητήρια για αυτή την πραγματικά μεγάλη διάκριση!!

Το Δ.Σ.

 


ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

Κυριακή 8-08-2021
Ώρα: 12:00

Τὸν καιρὸ ποὺ γεννήθηκα-
κεῖνα τὰ χρόνια, μοῦ ῾χε ὁ Θεὸς
φυλάξει τὰ δέντρα. Ἦταν ἀστέρια στὸν οὐρανό(…)

Τὸν καιρὸ ποὺ γεννήθηκα-κεῖνα τὰ χρόνια,
δὲν πλανιότανε οὔτε ὑποψία κακῆς φωτιᾶς στὸν ὁρίζοντα(...)

Μὴ μοῦ σκοτώσετε τὸ νερό.
Μὴ μοῦ σκοτώσετε τὰ δέντρα(...)
Μὴ μοῦ σκοτώσετε τῆς γῆς τὸ ποίημα!…

(…)Σᾶς παρακαλοῦμε:
Ἀφῆστε μας τὰ πράγματα.
Μὴ μᾶς τὰ καῖτε.
Ἀφῆστε τὰ ἔντομα νὰ βρίσκουνε τ᾿ ἄνθη τους.
Νικηφόρος Βρεττάκος


Το Δ.Σ.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 16-07-2021
Ώρα: 19:45 

Το Δ.Σ. ανακοινώνει τους επιτυχόντες στις εξετάσεις του ΣΚΚΑ για την κατηγορία "κριτές Διεθνών Αγώνων" με σειρά επιτυχίας:
 

 

                    ΖΑΒΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

                    ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

                    ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

                    ΖΕΠΠΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

                    ΛΑΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ

                    ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ

                    ΤΣΙΧΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤο Δ.Σ.

 


 

ΣΥΝΔΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Παρασκευή 16-07-2021
Ώρα: 19:30 

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στα Γραφεία του ΣΚΚΑ συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης προκειμένου να αποφασίσει την αξιολόγηση των κριτών για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022.

 

Έτσι:

 

Από ΕΟΚ1 για Α1 προτείνονται οι κριτές:

ΑΜΑΝΤΣΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΥΘΑΛΕΙΑ

ΔΙΟΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΚΛΩΝΗ ΕΥΛΑΜΠΙΑ

ΛΑΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΟΥΛΟΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΣΙΠΛΑΚΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

 

Από ΕΣΚΑ1 για ΕΟΚ2 προτείνονται οι κριτές:

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

ΑΛΙΣΑΒΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΒΑΚΑΛΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΒΑΣΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΒΕΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ

ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΔΕΡΜΟΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΡΑΦΑΝΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΟΡΟΜΠΟΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΟΥΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΑΛΤΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΠΙΜΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΜΠΡΟΥΜΑ ΔΟΜΝΑ

ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΑΡΚΑΔΙΟΣ

ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΣΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΑΣΙΑ ΓΚΟΛΦΩ

ΤΡΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΣΙΡΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για την κατηγορία αυτή οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι 10, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις σε σχέση πάντα με την απόδοση των κριτών στις γραπτές εξετάσεις.

 

Οι γραπτές εξετάσεις για όλους τους παραπάνω κριτές (Α1 - ΕΟΚ2) θα γίνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2021 και οι κριτές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό e-mail για την ακριβή ημερομηνία.

 

Το Δ.Σ.

 


 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τρίτη 6-07-2021
Ώρα: 19:15 

Την Τρίτη 29/6/2021, 19:00, συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης στα γραφεία του ΣΚΚΑ και αποφάσισε, οι κριτές:


 

                                ΖΑΒΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

                                ΖΕΠΠΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

                                ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

                                ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ

                                ΛΑΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ

                                ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

                                ΤΣΙΧΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 

να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την κατηγορία "Κριτές Διεθνών Αγώνων" την Τετάρτη 14/7/2021 στις 17:00 στα γραφεία του Συνδέσμου.

Η απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ του ΣΚΚΑ.

Το Δ.Σ.

 


 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Τετάρτη 23-06-2021
Ώρα: 20:15 

Την Τρίτη 22/6/2021 στις 19:15 συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας προκειμένου να συζητήσει για την αγωνιστική συμπεριφορά των μελών την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να διαμορφώσει τις προτάσεις του στην επιτροπή αξιολόγησης που θα συνεδριάσει την 14η Ιουλίου στα γραφεία του ΣΚΚΑ.

Μετά από ενδελεχή παρατήρηση της φετινής αγωνιστικής διαδρομής, αποφασίστηκε  ομόφωνα να υπάρξουν οι παρακάτω προτάσεις ανά κατηγορία στους πίνακες αξιολόγησης:

   1.   Αναστολή επ’ αόριστον από τους πίνακες των διεθνών και των εθνικών κατηγοριών για τον κριτή Βασιλά Σπυρίδωνα.

         2.   Αναστολή από τους πίνακες  των διεθνών αγώνων και των εθνικών κατηγοριών μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 για τον κριτή Ιατρού Δημήτριο.

         3.   Αναστολή από τους πίνακες της Α1 (ΕΣΑΚΕ) ολόκληρης της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 και μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 για τις εθνικές κατηγορίες, επίσης τη μη  συμμετοχή  της στις εξετάσεις  για την κατηγορία Διεθνών αγώνων, για την κριτή Απιτιαγοπούλου Αγγελική.

         4.   Αναστολή από τους πίνακες όλων των εθνικών κατηγοριών μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 για τον κριτή Λάππα Φανούριο.

         5.   Αναστολή από τους πίνακες όλων των εθνικών κατηγοριών μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 και μη συμμετοχή του στις εξετάσεις για την κατηγορία Διεθνών αγώνων , για τον κριτή Φωτή Χαράλαμπο.

Επίσης θα εισηγηθεί στην επιτροπή αξιολόγησης, να γίνει διαβάθμιση των κριτών στις κατηγορίες  τους, κυρίως στις μεγάλες, ανά αγωνιστική περίοδο, ανάλογα με την αγωνιστική παρουσία των μελών.

Το Δ.Σ.


ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021

Τετάρτη 09-06-2021
Ώρα: 19:45 
 

Άλλη μια αγωνιστική χρονιά έφθασε στο τέλος της αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την αγωνιστική συμπεριφορά των μελών μας.

Με αρχή το 1ο δια ζώσης Δ.Σ, που θα γίνει την Τρίτη στις 22 Ιουνίου 2021 στα γραφεία του Συνδέσμου μας, θα εξεταστούν λεπτομερώς όλες εκείνες οι φάσεις που εξέθεσαν αγωνιστικά τον χώρο μας.

Όπως γνωρίζετε, χρόνια τώρα, καταβάλλουμε όλοι μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους αγωνιστικούς χώρους με την παρουσία μας.

Με τη λογική αυτή και με γνώμονα πάντα, τη διαφάνεια και την αντιστοίχιση ευθυνών σε όλους, θα γίνει η αξιολόγηση της αγωνιστικής συμπεριφοράς των μελών μας.

Το Δ.Σ.


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τετάρτη 19-05-2021
Ώρα: 23:30 
 

Την Τρίτη 18/5/2021 συνεδρίασε διαδικτυακά η επιτροπή αξιολόγησης προκειμένου να συζητήσει τις εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΚΑ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, με γνώμονα πάντα το καλύτερο για τα μέλη μας και εξ’ αιτίας των ειδικών συνθηκών, έκρινε σκόπιμο να μην ακολουθήσει τον εσωτερικό κανονισμό για τις αξιολογήσεις των κριτών και να δεχθεί τις προτάσεις του Δ.Σ.

Με τη λογική αυτή, η επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε ομόφωνα:

 1.  Να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κριτές οι οποίοι έχουν ικανοποιητική ενεργό συμμετοχή και κρίνονται ικανοί από την επιτροπή, να δώσουν εξετάσεις προκειμένου να ανέβουν κατηγορία.
   

 2.  Οι εξετάσεις προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο του 2021.

 3.  Τον Ιούλιο θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης για να ανακοινώσει τους υποψήφιους κριτές, για άνοδο κατηγορίας.

 4.  Να επαναφέρει σταδιακά στην κατηγορία του (κριτής διεθνών αγώνων) τον Ανδρέα Βρεττό.

 5.  Να γίνουν αυστηρές συστάσεις για την εν γένει αγωνιστική του παρουσία και να δώσει μια τελευταία ευκαιρία, στον κριτή διεθνών αγώνων Βασίλη Βεμβέτσο μετά την τελευταία του τιμωρία, για λάθος χειρισμούς σε αγώνα του BCL, διατηρώντας τον στην κατηγορία του.

 6.  Οι κριτές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ολοκλήρωσαν την αγωνιστική τους παρουσία, πρέπει να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση στις εθνικές κατηγορίες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τους νεότερους.

 7.  Μετά την δια ζώσης συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης τον Ιούλιο του 2021, θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ., όπως άλλωστε προβλέπει το καταστατικό μας και ο εσωτερικός κανονισμός σχετικά με την ανάληψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 17/05/2021

Τρίτη 18-05-2021
Ώρα: 20:30 
 

Το απόγευμα της Δευτέρας 17/5/2021 το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:

 1.  Το άνοιγμα των γραφείων μας από τις 15/06/2021 έως τις 27/07/2021 κάθε Τρίτη 17:00-19:00. Αυτές τις ώρες θα μπορούν να προσέρχονται οι κριτές, μόνο κατόπιν ραντεβού και βέβαια με θερμομέτρηση, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους (θα ενημερωθούν όλοι με σχετικό email).
   

 2.  Να εισηγηθεί μια σειρά μέτρων στην επιτροπή αξιολόγησης, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι αξιολογήσεις όλων των μελών σε όλες τις κατηγορίες.

 3.  Την εγγραφή των νέων κριτών της σχολής του Οκτωβρίου 2020 (οι νέοι κριτές θα ενημερωθούν με σχετικό e-mail).

Παράλληλα συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα, τα οποία αποτελούν κομμάτι των υποχρεώσεων και των εργασιών της Διοίκησης του ΣΚΚΑ.

Με την ελπίδα πάντα, ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Σάββατο 20-3-2021
Ώρα: 16:45 
 

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση το Σάββατο 20/3/2021, εξέτασε τα προβλήματα που δημιούργησε στον χώρο μας και στους κριτές μέλη μας, η συνεχιζόμενη πανδημία.

Παρά το γεγονός της δυσκολίας εξοικονόμησης χρημάτων για τη λειτουργία του Συνδέσμου, έκρινε ότι προέχει η προσπάθεια οικονομικής ελάφρυνσης των μελών του.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε ομόφωνα τη μείωση της ετήσιας συνδρομής για το έτος 2021 ως ακολούθως:

 1.  50% μείωση της ετήσιας συνδρομής στους κριτές των κατηγοριών ΕΣΚΑ1 και ΕΣΚΑ2
   

 2.  40% μείωση της ετήσιας συνδρομής στους κριτές των κατηγοριών ΕΟΚ1 και ΕΟΚ2

Για τους κριτές των πρωταθλημάτων που διεξάγονται (Α1 και Διεθνείς), η ετήσια συνδρομή παραμένει ως έχει.

Με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε όλοι, να βγούμε αλώβητοι από αυτή την σαρωτική πανδημία, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε πάντα, για το καλύτερο στον χώρο μας.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Σάββατο 13-3-2021
Ώρα: 21:30 
 

Το Σάββατο 13/3/2021 σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση, το Δ.Σ του Συνδέσμου μας , εξέτασε σε βάθος την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά  από λάθος  χειρισμούς του κριτή διεθνών αγώνων Βασίλειου Βεμβέτσου  στο πρωτάθλημα του Basketball Champions League.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι η παρουσία των μελών μας σε όλους τους αγώνες ανεξαρτήτου κατηγορίας, θα πρέπει να αναδεικνύει την υπευθυνότητα, τον σεβασμό στο ρόλο και το έργο μας, τις γνώσεις μας στους κανονισμούς και παράλληλα να εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμμετέχοντες.

Δυστυχώς, παρά την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν, τα λάθη του κριτή και γενικά η διαχείριση της θέσης του, σε συνδυασμό με τα καθήκοντα του χρονομέτρη που είχε στον  αγώνα, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Ενδεικτικά:

 1.  Σε αίτημα τάιμ-άουτ, αφού έκλεισε τον χρόνο σωστά, στη συνέχεια όταν διαπίστωσε  ότι οι διαιτητές δεν άκουσαν το ηχητικό σήμα,  άνοιξε εκ νέου τον χρόνο με αποτέλεσμα, να μπει καλάθι και βέβαια στη συνέχεια να έχουμε ακύρωση και επιστροφή του χρόνου.
   

 2.  Στην ερώτηση του κομισάριου δε, ήταν κατηγορηματικός πως ο χρόνος που αρχικά  σταμάτησε το χρονόμετρο του αγώνα για το τάιμ-άουτ, ήταν  7.59 και όχι 8.01 (που ήταν ο σωστός χρόνος), κάτι που αναφέρθηκε μεταξύ των κριτών, πριν δοθεί η τελική λανθασμένη απάντηση στον κομισάριο από τον χρονομέτρη.

Το Δ.Σ. για το παραπάνω θέμα αποφάσισε ομόφωνα, την αναστολή της δήλωσης ενέργειας  του κριτή διεθνών αγώνων  Βασίλειου Βεμβέτσου για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και την επανεξέταση του θέματος και την εν γένει αγωνιστική παρουσία του, από την ολομέλεια της επιτροπής αξιολόγησης  του Συνδέσμου μας.

Το Δ.Σ.

 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ 1ης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Τρίτη  10-11-2020
Ώρα: 19:30 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων της Σχολής Κριτών του Οκτωβρίου 2020 κατά σειρά επιτυχίας.

       

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ


1. ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΜΟΥΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΠΑΤΣΙΩΝΑ ΕΛΕΝΗ
4. ΤΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
5. ΔΙΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΤΣΟΤΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
8. ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
9. ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
11. ΚΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
13. ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
14. ΡΑΔΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
15. ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
16. ΞΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17. ΠΕΛΕΚΗ ΕΛΕΝΗ
18. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
19. ΑΓΡΑΦΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ-ΜΑΡΙΑ
20. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

      Οι νέοι κριτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μας μέσω τηλεφώνου (210.6854700) ή μέσω e-mail (skka77@hotmail.com) μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ενημερωθούν για την εγγραφή τους.

Το Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΟΚ-ΕΣΚΑ

Δευτέρα 2/11/2020
Ώρα: 19:00

Την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων τους αποφάσισαν σήμερα τόσο η ΕΟΚ όσο και η ΕΣΚΑ.

Πιο αναλυτικά, η ΕΟΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 2/11 με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται στον χώρο του αθλητισμού μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Με βασικό δεδομένο την απαγόρευση εισόδου στα κλειστά γυμναστήρια και συνυπολογίζοντας τον περιορισμό των μετακινήσεων αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ομάδες, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, πρωταθλημάτων και κυπέλλων, μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών."

Ενώ και η ΕΣΚΑ ανακοίνωσε:

"Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση που ισχύουν για την Περιφέρεια Αττικής προς αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού, το ΔΣ της ΕΣΚΑ ανακοινώνει την αναστολή όλων των αγώνων της Ένωσης (Πρωταθλήματα & Τουρνουά), καθώς και των φιλικών αγώνων που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της, από Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Το ΔΣ της ΕΣΚΑ"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΕ ΑΕΚ

Δευτέρα 26/10/2020
Ώρα: 20:00


Για τη συμμετοχή των μελών μας στο Final 8 του Basketball Champions League, η ΚΑΕ ΑΕΚ μας απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σάββατο 24/10/2020
Ώρα: 13:00

Τα γραφεία του Συνδέσμου μας θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 27/10/2020.

Το Δ.Σ.ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ! 

Τρίτη 13/10/2020
Ώρα: 17:40

Για μια ακόμη φορά χτυπήθηκαν τα γραφεία μας στο ΟΑΚΑ.

Άγνωστοι έσπασαν το διπλό τζάμι του παράθυρου και αφαίρεσαν μαζί  όλο το αλουμινένιο πλαίσιο, προκειμένου να  μπορέσουν να βγάλουν από τα γραφεία μας  και να πάρουν την  μεγάλη τηλεόραση μαζί  με άλλα πράγματα.

Παράλληλα υπήρξαν ίχνη παραβίασης στην κεντρική πόρτα των γραφείων, την οποία ευτυχώς, δεν κατάφεραν να ανοίξουν.

Όλα δείχνουν, ότι  η διάρρηξη έγινε από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 10/10/2020 (διότι τα γραφεία ήταν ανοικτά  μέχρι εκείνη την ώρα), μέχρι το πρωί της Δευτέρας12/10/2020, που το διαπιστώσαμε.

Αξίζει να σημειωθεί , ότι αμέσως  κινητοποιήθηκαν  όλες οι υπηρεσίες  και η αστυνομία  του ΟΑΚΑ, με τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Χαλιόρη να δίνει άμεσα ουσιαστικές λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και όχι μόνο.

Ας θεωρήσουμε ότι είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας, διότι θα μπορούσαν να είχαν εισβάλει στα γραφεία όταν είμαστε εκεί (αφού το απόγευμα του Σαββάτου δεν υπήρχε κόσμος στο κτήριο), ή να είχαμε περισσότερες απώλειες.

Κοιτάμε  μπροστά και συνεχίζουμε!!

Το Δ.Σ.


ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!

Τρίτη 05/10/2020
Ώρα: 19:
00

"ΥΠ ΟΨΗ ΔΣ

Αγαπητή Τάνια

Αγαπητοί φίλοι κ φίλες,

Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του F8 του BCL θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τόσο τις δικές μου όσο κ των υπόλοιπων μελών (διαιτητών, κομισάριου αλλά κ του υπεύθυνου διαιτησίας της FIBA ΚΟΥ D NAKIC) για τον ΑΨΟΓΟ επαγγελματισμό αλλά κ την τέλεια γνώση των κανονισμών που είχατε σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης καθώς επίσης κ της πολύ καλής συνεργασίας που είχαμε!! Χαρακτηριστικά σας αναφέρω οτι ο κος NAKIC μετά την λήξη του μικρού τελικού μου είπε ότι οι ενέργειες που έγιναν, ( κατά την χορήγηση του time out που δεν αντιλήφθηκαν οι διαιτητές ) από τα μέλη της γραμματείας είναι παράδειγμα για όλους κ μάλιστα θα το βάλει σε video clip στην πλατφόρμα της FIBA!
Εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία κ μακριά από τον COVID19!!!

Με εκτίμηση κ αγάπη

ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΛΑΝΟΣ"

 

Οι κριτές της Αττικής σε ευχαριστούν πολύ, αγαπητέ φίλε, Νίκο Ζαβλανέ!

 


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ!

Τρίτη 22/09/2020
Ώρα: 18:
30

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπενθυμίζουμε, ότι είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα εντός του γηπέδου ΟΛΟΙ οι παρευρισκόμενοι, ΕΚΤΟΣ από τους διαιτητές, τους δύο προπονητές και τους παίκτες των ομάδων (οι οποίοι είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος).

Το Δ.Σ.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Πέμπτη 17/09/2020
Ώρα: 18:20

Διευκρινιστικές Οδηγίες για το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων & Τουρνουά ΕΣΚΑ 2020-2021


Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2020


Προς τα Σωματεία

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από την Ε.Σ.Κ.Α (Πρωταθλήματα, Κύπελλα & Τουρνουά).

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων, δικαίωμα εισόδου και παραμονής κατά την διάρκεια των αγώνων της Ένωσης θα έχουν οι κάτωθι:

1. 18 άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 4 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)

2. 3 ή 4 κριτές, ανάλογα με τα χρονόμετρα που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο

3. 2 ή 3 διαιτητές, ανάλογα τον αγώνα

4. 1 γιατρός αγώνα

5. 1 κομισάριος αγώνα (αν έχει οριστεί)

6. 1 ή 2 άτομα ως προσωπικό γηπέδου (φύλακες)

7. 2 παράγοντες από κάθε ομάδα, οι οποίοι θα κάθονται στην εξέδρα έχοντας απόσταση 2 μέτρων