Κεντρική σελίδα

 

 

                                                   Τελευταία ενημέρωση 04/05/2021


 

ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ...ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:00-19:00


ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Τρίτη 04-05-2021
Ώρα: 16:00 
 

Στο ΙΑΣΩ, λίγες ημέρες πριν, γεννήθηκε ο γιός του Θανάση Κουτσούμπα.

Ένας χαριτωμένος μικρός, που απολαμβάνει τη φροντίδα και την αγάπη τόσο της μαμάς Πέννυς , όσο και του μπαμπά του.

Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν τον ερχομό του στη ζωή.

Θανάση και Πέννυ, να σας ζήσει, να είναι γερός και δυνατός.

Να κερδίζει τη ζωή με την καρδιά και το μυαλό του και να σας χαρίζει ατέλειωτες στιγμές ευτυχίας.

Καλώς ήρθες στη ζωή μας μικρέ Κουτσούμπα!

Το Δ.Σ.


ΕΥΧΕΣ!!!

Κυριακή 25-4-2021
Ώρα: 23:35 

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου, ας  φέρει την ανάσταση στις ψυχές μας και επιτέλους την κανονικότητα στη ζωή μας.

Ευχές  σε όλους για ένα χαρούμενο Πάσχα Αγάπης!!

Το Δ.Σ.

 


ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑΚΕΙΜΗ

Τρίτη 20-4-2021
Ώρα: 21:45 


 

Με το ποίημα «ΙΘΑΚΗ», που γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1910 από τον Κωνσταντίνο Καβάφη, θέλησε να μας αποχαιρετίσει η Ειρήνη Γιακείμη, η οποία εγκαταλείπει σήμερα τον χώρο της διαιτησίας, με το αίτημα της οριστικής διαγραφής της από τα μητρώα της ΟΔΚΕ.

Η «ΙΘΑΚΗ», που δίνει μεταφορική έννοια στην αναζήτηση του αναγνώστη και ταυτόχρονα, είναι ένα ποίημα που λέει τόσο πολλά πράγματα σε τόσο λίγες λέξεις, μας μεταφέρει μεταξύ άλλων και τις ευχαριστίες της Ειρήνης για την μεταξύ μας συνεργασία.

Εμείς, δεν έχουμε παρά να την ευχαριστήσουμε και να της ευχηθούμε να εξακολουθεί «…να εύχεται να είναι μακρύς ο δρόμος…» και τότε, το δικό της ταξίδι, η δική της Ιθάκη, θα συνεχιστεί εκεί που στοχεύει, εκεί που πιστεύει, εκεί που θα νοιώθει ανεξάρτητη και ελεύθερη!!


Ειρήνη, σε αυτόν το πηγαιμό, όπως λέει και ο Καβάφης, κράτησε μακριά σου, «τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας…»


Το Δ.Σ.
 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Σάββατο 20-3-2021
Ώρα: 16:45 
 

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση το Σάββατο 20/3/2021, εξέτασε τα προβλήματα που δημιούργησε στον χώρο μας και στους κριτές μέλη μας, η συνεχιζόμενη πανδημία.

Παρά το γεγονός της δυσκολίας εξοικονόμησης χρημάτων για τη λειτουργία του Συνδέσμου, έκρινε ότι προέχει η προσπάθεια οικονομικής ελάφρυνσης των μελών του.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε ομόφωνα τη μείωση της ετήσιας συνδρομής για το έτος 2021 ως ακολούθως:

 1.  50% μείωση της ετήσιας συνδρομής στους κριτές των κατηγοριών ΕΣΚΑ1 και ΕΣΚΑ2
   

 2.  40% μείωση της ετήσιας συνδρομής στους κριτές των κατηγοριών ΕΟΚ1 και ΕΟΚ2

Για τους κριτές των πρωταθλημάτων που διεξάγονται (Α1 και Διεθνείς), η ετήσια συνδρομή παραμένει ως έχει.

Με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε όλοι, να βγούμε αλώβητοι από αυτή την σαρωτική πανδημία, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε πάντα, για το καλύτερο στον χώρο μας.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Σάββατο 13-3-2021
Ώρα: 21:30 
 

Το Σάββατο 13/3/2021 σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση, το Δ.Σ του Συνδέσμου μας , εξέτασε σε βάθος την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά  από λάθος  χειρισμούς του κριτή διεθνών αγώνων Βασίλειου Βεμβέτσου  στο πρωτάθλημα του Basketball Champions League.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι η παρουσία των μελών μας σε όλους τους αγώνες ανεξαρτήτου κατηγορίας, θα πρέπει να αναδεικνύει την υπευθυνότητα, τον σεβασμό στο ρόλο και το έργο μας, τις γνώσεις μας στους κανονισμούς και παράλληλα να εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμμετέχοντες.

Δυστυχώς, παρά την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν, τα λάθη του κριτή και γενικά η διαχείριση της θέσης του, σε συνδυασμό με τα καθήκοντα του χρονομέτρη που είχε στον  αγώνα, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Ενδεικτικά:

 1.  Σε αίτημα τάιμ-άουτ, αφού έκλεισε τον χρόνο σωστά, στη συνέχεια όταν διαπίστωσε  ότι οι διαιτητές δεν άκουσαν το ηχητικό σήμα,  άνοιξε εκ νέου τον χρόνο με αποτέλεσμα, να μπει καλάθι και βέβαια στη συνέχεια να έχουμε ακύρωση και επιστροφή του χρόνου.
   

 2.  Στην ερώτηση του κομισάριου δε, ήταν κατηγορηματικός πως ο χρόνος που αρχικά  σταμάτησε το χρονόμετρο του αγώνα για το τάιμ-άουτ, ήταν  7.59 και όχι 8.01 (που ήταν ο σωστός χρόνος), κάτι που αναφέρθηκε μεταξύ των κριτών, πριν δοθεί η τελική λανθασμένη απάντηση στον κομισάριο από τον χρονομέτρη.

Το Δ.Σ. για το παραπάνω θέμα αποφάσισε ομόφωνα, την αναστολή της δήλωσης ενέργειας  του κριτή διεθνών αγώνων  Βασίλειου Βεμβέτσου για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και την επανεξέταση του θέματος και την εν γένει αγωνιστική παρουσία του, από την ολομέλεια της επιτροπής αξιολόγησης  του Συνδέσμου μας.

Το Δ.Σ.

 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ 1ης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Τρίτη  10-11-2020
Ώρα: 19:30 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων της Σχολής Κριτών του Οκτωβρίου 2020 κατά σειρά επιτυχίας.

       

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ


1. ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΜΟΥΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΠΑΤΣΙΩΝΑ ΕΛΕΝΗ
4. ΤΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
5. ΔΙΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΤΣΟΤΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
8. ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
9. ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
11. ΚΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
13. ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
14. ΡΑΔΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
15. ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
16. ΞΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17. ΠΕΛΕΚΗ ΕΛΕΝΗ
18. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
19. ΑΓΡΑΦΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ-ΜΑΡΙΑ
20. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

      Οι νέοι κριτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μας μέσω τηλεφώνου (210.6854700) ή μέσω e-mail (skka77@hotmail.com) μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ενημερωθούν για την εγγραφή τους.

Το Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΚΑ

Πέμπτη 05/11/2020
Ώρα: 18:
40

Σε συνέχεια της κυβερνητικής ανακοίνωσης για το δεύτερο lockdown που ξεκινά το Σάββατο 7/11/2020 και σε συνδυασμό με την διακοπή των Πρωταθλημάτων ΕΟΚ-ΕΣΚΑ, σας ενημερώνουμε, ότι τα γραφεία του Συνδέσμου μας θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη 10/11/2020 και μέχρι νεοτέρας.
Διευκρινίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α1(ΕΣΑΚΕ) διεξάγεται κανονικά.

Το Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΟΚ-ΕΣΚΑ

Δευτέρα 2/11/2020
Ώρα: 19:00

Την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων τους αποφάσισαν σήμερα τόσο η ΕΟΚ όσο και η ΕΣΚΑ.

Πιο αναλυτικά, η ΕΟΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 2/11 με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται στον χώρο του αθλητισμού μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Με βασικό δεδομένο την απαγόρευση εισόδου στα κλειστά γυμναστήρια και συνυπολογίζοντας τον περιορισμό των μετακινήσεων αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ομάδες, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, πρωταθλημάτων και κυπέλλων, μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών."

Ενώ και η ΕΣΚΑ ανακοίνωσε:

"Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση που ισχύουν για την Περιφέρεια Αττικής προς αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού, το ΔΣ της ΕΣΚΑ ανακοινώνει την αναστολή όλων των αγώνων της Ένωσης (Πρωταθλήματα & Τουρνουά), καθώς και των φιλικών αγώνων που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της, από Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Το ΔΣ της ΕΣΚΑ"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΕ ΑΕΚ

Δευτέρα 26/10/2020
Ώρα: 20:00


Για τη συμμετοχή των μελών μας στο Final 8 του Basketball Champions League, η ΚΑΕ ΑΕΚ μας απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σάββατο 24/10/2020
Ώρα: 13:00

Τα γραφεία του Συνδέσμου μας θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 27/10/2020.

Το Δ.Σ.ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ! 

Τρίτη 13/10/2020
Ώρα: 17:40

Για μια ακόμη φορά χτυπήθηκαν τα γραφεία μας στο ΟΑΚΑ.

Άγνωστοι έσπασαν το διπλό τζάμι του παράθυρου και αφαίρεσαν μαζί  όλο το αλουμινένιο πλαίσιο, προκειμένου να  μπορέσουν να βγάλουν από τα γραφεία μας  και να πάρουν την  μεγάλη τηλεόραση μαζί  με άλλα πράγματα.

Παράλληλα υπήρξαν ίχνη παραβίασης στην κεντρική πόρτα των γραφείων, την οποία ευτυχώς, δεν κατάφεραν να ανοίξουν.

Όλα δείχνουν, ότι  η διάρρηξη έγινε από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 10/10/2020 (διότι τα γραφεία ήταν ανοικτά  μέχρι εκείνη την ώρα), μέχρι το πρωί της Δευτέρας12/10/2020, που το διαπιστώσαμε.

Αξίζει να σημειωθεί , ότι αμέσως  κινητοποιήθηκαν  όλες οι υπηρεσίες  και η αστυνομία  του ΟΑΚΑ, με τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Χαλιόρη να δίνει άμεσα ουσιαστικές λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και όχι μόνο.

Ας θεωρήσουμε ότι είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας, διότι θα μπορούσαν να είχαν εισβάλει στα γραφεία όταν είμαστε εκεί (αφού το απόγευμα του Σαββάτου δεν υπήρχε κόσμος στο κτήριο), ή να είχαμε περισσότερες απώλειες.

Κοιτάμε  μπροστά και συνεχίζουμε!!

Το Δ.Σ.


ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!

Τρίτη 05/10/2020
Ώρα: 19:
00

"ΥΠ ΟΨΗ ΔΣ

Αγαπητή Τάνια

Αγαπητοί φίλοι κ φίλες,

Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του F8 του BCL θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τόσο τις δικές μου όσο κ των υπόλοιπων μελών (διαιτητών, κομισάριου αλλά κ του υπεύθυνου διαιτησίας της FIBA ΚΟΥ D NAKIC) για τον ΑΨΟΓΟ επαγγελματισμό αλλά κ την τέλεια γνώση των κανονισμών που είχατε σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης καθώς επίσης κ της πολύ καλής συνεργασίας που είχαμε!! Χαρακτηριστικά σας αναφέρω οτι ο κος NAKIC μετά την λήξη του μικρού τελικού μου είπε ότι οι ενέργειες που έγιναν, ( κατά την χορήγηση του time out που δεν αντιλήφθηκαν οι διαιτητές ) από τα μέλη της γραμματείας είναι παράδειγμα για όλους κ μάλιστα θα το βάλει σε video clip στην πλατφόρμα της FIBA!
Εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία κ μακριά από τον COVID19!!!

Με εκτίμηση κ αγάπη

ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΛΑΝΟΣ"

 

Οι κριτές της Αττικής σε ευχαριστούν πολύ, αγαπητέ φίλε, Νίκο Ζαβλανέ!

 


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ!

Τρίτη 22/09/2020
Ώρα: 18:
30

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπενθυμίζουμε, ότι είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα εντός του γηπέδου ΟΛΟΙ οι παρευρισκόμενοι, ΕΚΤΟΣ από τους διαιτητές, τους δύο προπονητές και τους παίκτες των ομάδων (οι οποίοι είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος).

Το Δ.Σ.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Πέμπτη 17/09/2020
Ώρα: 18:20

Διευκρινιστικές Οδηγίες για το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων & Τουρνουά ΕΣΚΑ 2020-2021


Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2020


Προς τα Σωματεία

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από την Ε.Σ.Κ.Α (Πρωταθλήματα, Κύπελλα & Τουρνουά).

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων, δικαίωμα εισόδου και παραμονής κατά την διάρκεια των αγώνων της Ένωσης θα έχουν οι κάτωθι:

1. 18 άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 4 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)

2. 3 ή 4 κριτές, ανάλογα με τα χρονόμετρα που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο

3. 2 ή 3 διαιτητές, ανάλογα τον αγώνα

4. 1 γιατρός αγώνα

5. 1 κομισάριος αγώνα (αν έχει οριστεί)

6. 1 ή 2 άτομα ως προσωπικό γηπέδου (φύλακες)

7. 2 παράγοντες από κάθε ομάδα, οι οποίοι θα κάθονται στην εξέδρα έχοντας απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους

8. 1 παρατηρητής διαιτησίας (αν έχει οριστεί από την ΚΕΔ της ΕΣΚΑ), επιδεικνύοντας την ταυτότητα του ΣΕΔΚΑ κατά την είσοδο του στο γήπεδο

9. 1 καμεραμάν από κάθε ομάδα (αν υπάρχει) με την κάμερά του

10. 2 ή 3 άτομα τηλεοπτικού συνεργείου, εφόσον γίνεται αναμετάδοση του αγώνα μέσω live streaming.

11. 6 δημοσιογράφοι ή φωτορεπόρτερ, επιδεικνύοντας την επαγγελματική τους ταυτότητα.

12. Τα μέλη του ΔΣ και των επιτροπών της ΕΣΚΑ, επιδεικνύοντας την αντίστοιχη ταυτότητα της ΕΣΚΑ.

Εντός του αγωνιστικού χώρου μπορούν να παρευρίσκονται μόνο οι αναφερόμενοι στις παραγράφους 1,2,3,4,5 & 6. Όλοι οι υπόλοιποι αναφερόμενοι θα παρευρίσκονται υποχρεωτικά στην εξέδρα του γηπέδου, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. .

Κατά την διάρκεια του αγώνα, εξαιρουμένων μόνο των αθλητών που αγωνίζονται, των δύο προπονητών και των διαιτητών, όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

Στα γήπεδα όπου δεν υπάρχει σταθερή κόρνα, η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχει κόρνα χειρός.

Η είσοδος όλων των παρευρισκομένων ατόμων θα γίνεται υποχρεωτικά από μόνο μία πόρτα.

Όλοι οι προαναφερόμενοι θα πρέπει κατά την είσοδο τους στο γήπεδο να υπογράφουν την κατάσταση του πρωτοκόλλου αγώνων που προβλέπεται από την Γ.Γ.Α (όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων).

Οι καταστάσεις κάθε αγώνα, τις οποίες πρέπει να υπογράφουν όλοι οι εισερχόμενοι, θα φυλάσσονται υποχρεωτικά από το γηπεδούχο σωματείο για δεκαπέντε (15) ημέρες από την διεξαγωγή του αγώνα, και μετά θα καταστρέφονται.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στον αγωνιστικό χώρο, πλην των καλαθοσφαιριστριών/ων και των προπονητριών/ων, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του αγώνα, θα πρέπει να τηρούν την ελάχιστη απόσταση των 2μ. και να φορούν προστατευτικές μάσκες.

Τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα που αναφέρονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ για την διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γυμναστήρια θα τηρούνται υποχρεωτικά. Σας επισυνάπτεται και το link που αφορά το πεδίο «Αθλητισμός και Covid 19» της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Για την τήρηση όλων των παραπάνω υγειονομικών υποχρεώσεων των εισερχομένων στο γήπεδο υπεύθυνο είναι το εκάστοτε γηπεδούχο σωματείο.

Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα προκύπτουν βάσει των Πρωτοκόλλων που έχουν δοθεί έως και την συγκεκριμένη περίοδο από την Γ.Γ.Α και τον Ε.Ο.Δ.Υ. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει άμεση ενημέρωση εκ νέου από πλευράς μας.Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ.ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΟΚ

Δευτέρα 07/09/2020
Ώρα: 18:00


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ 3ης Σεπτεμβρίου 2020
ΘΕΜΑ: Παραπομπή Κριτή Ιωάννη Κρούστη

 

Παρασκευή 04/09/2020
Ώρα: 18:10

 

.................................................................................. .................................................................................... ....................................................................................
......Η ανωτέρω συμπεριφορά του ελεγχόμενου πειθαρχικά κριτή, τυγχάνει απορριπτέα και ασυμβίβαστη με την ιδιότητα και το ρόλο του κριτή και τελεί σε κάθε περίπτωση σε αντίθεση προς τα συμφέροντα και την φήμη του Συνδέσμου, όπως τα παραπτώματα αυτά περιγράφονται στο άρθρο 4§7 περ. α, β, γ,δ του Καταστατικού του Συνδέσμου.

Ο κριτής παραπέμπεται για πρώτη φορά ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όμως τα παραπτώματά του κρίνονται ιδιαιτέρως σοβαρά όχι μόνο διότι η συμπεριφορά του αντιτίθεται στους σκοπούς, τη φήμη και την εύρυθμη λειτουργία του ΣΚΚΑ αλλά και διότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τη δική του και τρίτων προσώπων.

Ως εκ τούτου το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και λίαν επιεικώς, να επιβληθεί στον κριτή Ιωάννη Κρούστη η ποινή του πρόσκαιρου αποκλεισμού του από κάθε δραστηριότητα του Συνδέσμου από την επομένη της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου και για χρονικό διάστημα 18 μηνών.

Το Π.Σ.

 


1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΙΑΡΝΤΑ
 

Πέμπτη 03/09/2020
Ώρα: 20:30

 

Προσαρμοστήκαμε στις ανάγκες των καιρών και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κάνουμε το πρώτο μας διαδικτυακό σεμινάριο για τις αλλαγές των κανονισμών που θα ισχύσουν από 1η Οκτωβρίου 2020.

Η σειρά των σεμιναρίων είναι:

-Δευτέρα 14/09/2020
Κριτές Κατηγορίας ΕΣΚΑ (των οποίων τα ονόματα αρχίζουν από Α έως και Λ)
Ώρα 18:30
Κριτές Κατηγορίας ΕΣΚΑ (των οποίων τα ονόματα αρχίζουν από Μ έως και Ω)
Ώρα 20:00

-Τρίτη 15/09/2020
Κριτές Κατηγορίας ΕΟΚ 1, ΕΟΚ 2
Ώρα 18:30
Κριτές Κατηγορίας Διεθνείς, Α1
Ώρα 20:00

Θα σταλεί προσωπικό e-mail με λεπτομέρειες, οδηγίες και διευκρινήσεις σε όσους κριτές έχουν κάνει δήλωση ενέργειας και είναι ταμειακώς εντάξει.

*τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Το Δ.Σ.

 


ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ
 

Πέμπτη 16/07/2020
Ώρα: 23:40

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στη συνεδρίαση της Τρίτης 14.7.2020 η οποία έγινε παρουσία του κριτή Ιωάννη Κρούστη, αποφάσισε  ομόφωνα την παραπομπή του παραπάνω κριτή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση του άρθρου 4 ΠΑΡ.7 (β, γ και δ) του καταστατικού του Συνδέσμου.

Ο παραπάνω κριτής (κατηγορία ΕΣΚΑ, σχολή 2018) κατά την άσκηση των καθηκόντων του δεν τήρησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ισχυρίστηκε ότι αν το έπραττε θα ήταν σαν “ταβερνιάρης σε λαϊκή”.

Με δεδομένο το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε κριτή 2 χρόνων, ο οποίος απασχολεί για δεύτερη φορά,  για παρόμοιους  λόγους τα όργανα του Συνδέσμου μας και προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του χώρου, αποφασίστηκε η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το Δ.Σ.


ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!
 

Τετάρτη 6/05/2020
Ώρα: 15:00

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε το ταξίδι του για τις γειτονιές των αγγέλων ο Δάσκαλος, ο Παναγιώτης Καλιαρντάς, νικημένος από την αρρώστια που τον βασάνιζε δυο χρόνια τώρα.

Μια αρρώστια που την πολέμησε γενναία με πείσμα και δύναμη ψυχής.

Ο Παναγιώτης υπήρξε για χρόνια μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του Συνδέσμου μας και βασικός μας συνεργάτης ακόμα και τα δύσκολα χρόνια που πάλευε για τη ζωή του.

Ήρεμος, δεκτικός, διορατικός, ευθύς, προσιτός στους νέους, πρόθυμος κάθε στιγμή να τους μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του, ένα πραγματικό στολίδι για τον χώρο μας.

Σήμερα ο Σύνδεσμος είναι φτωχότερος, σήμερα για όλους εμάς η μέρα έγινε μουντή και αβάσταχτη, σήμερα όλα τα χρόνια που περάσαμε μαζί έγιναν μια γλυκιά ανάμνηση κι έμεινε ένα δάκρυ να κυλά στα μάτια μας κι ένα βουβό κλάμα για τον φίλο, τον συνεργάτη, τον Δάσκαλο που χάσαμε τόσο νωρίς.

Θα μπορούσαμε να γράφαμε ατέλειωτες ώρες για τον Παναγιώτη όμως, νοιώθουμε ότι είναι καλύτερα ο κάθε ένας από εμάς να αφιερώσει λίγα λεπτά για κείνον και να τον φέρει στη μνήμη του έτσι όπως εκείνος θέλει, να θυμηθεί τις κοινές τους στιγμές και να τον αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο.

Εμείς, με απλανές το βλέμμα στο χθες, με έντονη συγκινησιακή φόρτιση και με τούτη τη νοσταλγία και τη θλίψη να μας διακατέχει, θα του ευχηθούμε καλό ταξίδι εκεί στις γειτονιές του ουρανού.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στις 10 το πρωί στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι θα αποχαιρετήσουμε τον Παναγιώτη, τον Δάσκαλο, όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε.

Δάσκαλε της καρδιάς μας, θα είσαι πάντα εδώ, μαζί μας, στις σκέψεις και στις παρέες μας, στα καρδιοχτύπια και τις ανησυχίες μας!!

Το Δ.Σ.

 

 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΗΥΘΥΝΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣ:
 

 • Η ΕΣΚΑ με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της http://eska.gr/?p=49741
   

 • Ο ΣΠΑΚΕ - Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος
   

 • Ο Πρόεδρος ΣΕΔΚΑ κ. Θεόδωρος Βιδάλης
   

 • Ο Β' Αντιπρόεδρος ΣΕΔΚΑ κ. Κώστας Τεφτίκης
   

 • Ο κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος
   

 • Ο κ. Γιώργος Πλιάκας

 ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ 309!!
 

Τετάρτη 22/04/2020
Ώρα: 23:00


 


Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της δικής σας ενημέρωσης για τις λανθασμένες εγγραφές στον κωδικό 309 της φορολογικής σας δήλωσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά τις μαραθώνιες - αλλεπάλληλες ενέργειες του Απόστολου Τρίχα (φοροτεχνικού και Ταμία του ΣΚΚΑ) όπως σας ενημερώσαμε, έχουμε άμεσα τα παρακάτω αποτελέσματα:

      1. Έγινε διόρθωση και απεικόνιση σωστής αντιστοιχίας εργοσήμου και
           αποζημίωσης στον κωδικό 309 των φορολογικών σας δηλώσεων.

      2. Μικρές εκκρεμότητες συναδέλφων οι οποίοι έχουν μηδενική
           καταχώρηση ή μικρότερο αριθμό εργοσήμων στον ίδιο κωδικό (309),
           αποκαθίστανται σταδιακά.

Τελειώνοντας, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα, παρά το γεγονός ότι ο ενδεικτικός έλεγχος έδειξε πως πράγματι τα μεγάλα ποσά μειώθηκαν απεικονίζοντας πλέον την πραγματική εικόνα.

Όσοι από εσάς είχατε δει στο Ε1 την καταχώρηση στον κωδικό 309 με υπέρογκα ποσά, είναι εύκολο τώρα να αντιληφθείτε ότι η υποδιαστολή, που δεν χρησιμοποιήθηκε, έκανε όλη τη ζημιά. Για παράδειγμα, αντί να καταχωρηθεί το ποσό των 777,68 ευρώ καταχωρήθηκε το ποσό των 77.768 ευρώ.

Ο δρόμος για την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης (σε σχέση με τον κωδικό 309) έχει ανοίξει, μπορείτε τώρα να την υποβάλετε!!


Το Δ.Σ.

 


 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ Α1 ΚΡΙΤΩΝ
 

Τετάρτη 22/04/2020
Ώρα: 11:30
 


 

Συνάδελφοι,

Όπως σας ενημερώσαμε με e-mail τη Μεγάλη Εβδομάδα, έχει παρουσιαστεί δυστυχώς το φαινόμενο της καταχώρησης στον κωδικό 309 της φορολογικής σας δήλωσης, λανθασμένα μεγάλο ή μηδενικό ποσό είσπραξης εργοσήμου. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα ποσά 19.000 ευρώ, 77.696 ευρώ κ.λ.π.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, αφού είδαμε ότι αυτό συμβαίνει σε πανελλαδική κλίμακα σε κριτές, διαιτητές, κομισάριους που αμείβονται με εργόσημο, ενημερώσαμε τον ΕΣΑΚΕ, την ΟΔΚΕ και τους Συνδέσμους Κριτών που συνεργαζόμαστε.

Ο Απόστολος Τρίχας (φοροτεχνικός και Ταμίας του ΣΚΚΑ) προσπαθεί να βρει τρόπο επίλυσης για όλους του μέγιστου αυτού προβλήματος που παρουσιάστηκε.

Είναι ανάγκη εδώ, να σας ενημερώσουμε ότι την πρόθεσή του να βοηθήσει (αν χρειαστεί) στην επίλυση του θέματος δήλωσε και ο ΕΣΑΚΕ ο οποίος ανταποκρίθηκε και συνεργάστηκε άμεσα μαζί μας.

Από τη μέχρι στιγμής διερεύνηση, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το λάθος πιθανότατα οφείλεται στο τμήμα μηχανογράφησης του ΙΚΑ αφού από τον ενδεικτικό έλεγχο που έγινε με το ΙΚΑ Αμαρουσίου δεν προέκυψε λάθος. Έχει σταλεί e-mail σχετικά με το θέμα αυτό στη διοίκηση μηχανογράφησης και περιμένουμε την απάντησή τους.

Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει επαφή και με το TAXISnet, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΟΒΑΡΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ !!

Θα σας κρατάμε ενήμερους σε κάθε εξέλιξη.


Το Δ.Σ.

 


MΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ... ΙΟ!!

Παρασκευή 20/03/2020
Ώρα: 22:00

 

Συνάδελφοι σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους μας, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας.


Μετά το τέλος αυτού του πολέμου που πλήττει θανάσιμα την υγεία μας, πρέπει να καταφέρουμε να φωνάξουμε όλοι "παρών"!!


Πρέπει να βγούμε όλοι νικητές!!


Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες μας.


Να περιορίσουμε τα θέλω μας.


Να υπακούσουμε στις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας.


ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!
 

Και με αυτή μας τη στάση, να παροτρύνουμε τους γύρω μας, να μας ακολουθήσουν!!

Ίσως και να είναι αυτή η στιγμή για να αποδείξουμε το μεγαλείο της ψυχής μας, τη δύναμή μας!!


Εμείς, νομίζουμε ότι όλοι το μπορούμε!!

Ελάτε να το αποδείξουμε!!


Το Δ.Σ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δευτέρα 16/03/2020
Ώρα: 14:00

Με αφορμή τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την προστασία της υγείας όλων μας από τον COVID-19 (κορονοϊό) και για καθαρά προληπτικούς λόγους, τα γραφεία του Συνδέσμου μας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Επίσης η προγραμματισμένη ετήσια εκδρομή μας στο Elite City Resort 3-5 Ιουλίου 2020 ακυρώνεται για τους ίδιους λόγους.

Το Δ.Σ.


ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Κυριακή 2/2/2020
Ώρα: 14:00

 

Την πρόεδρο του Συνδέσμου μας κα. Τάνια Μερίκα, τίμησε ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του Ιωνικού Νικαίας (Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.).


Σε μια εξαιρετική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, οι Παλαίμαχοι του Ιωνικού Νικαίας, τίμησαν την πρόεδρό μας, αναγνωρίζοντας, όπως χαρακτηριστικά είπαν, το έργο της στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης.


Η πρόεδρος, στην ολιγόλεπτη ομιλία της, αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ του Συλλόγου για την ομόφωνη απόφασή του στην τιμητική αυτή διάκριση, αναφέρθηκε στο ρόλο και το έργο των κριτών που, δεν αποτελούν την ανώνυμη, όπως είπε Γραμματεία των αγώνων, αλλά, είναι συγκεκριμένα πρόσωπα με ονοματεπώνυμο και ιδιότητα!!


Με αυτή την έννοια, είπε χαρακτηριστικά, αυτή η τιμητική διάκριση είναι η αναγνώριση της ιδιότητας και της προσφοράς όλων των κριτών στο πρόσωπό της!!


Το Δ.Σ.

 


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ Special Olympics

Πέμπτη 28/11/19
Ώρα: 18:00

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους παρακάτω συναδέλφους οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στους αγώνες καλαθοσφαίρισης των Special Olympics που έγιναν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στο Κολλέγιο Αθηνών.

ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΕΡΑΜΙΩΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
 

Το Δ.Σ.

 


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
 

Τρίτη 29/10/19
Ώρα: 19:30

Η επιτροπή αξιολόγησης συνεδρίασε έκτακτα, σήμερα Τρίτη 29/10/2019, στα γραφεία του Σ.Κ.Κ.Α. προκειμένου να εξετάσει την αγωνιστική παρουσία του κριτή Διεθνών αγώνων Βασίλη Βεμβέτσου.

Ο κριτής κατά την άσκηση των καθηκόντων του (σημειωτής αγώνα):

1. Παραποίησε το φύλλο αγώνος. Αντί τρίποντο, σημείωσε καλάθι και μια βολή και το κατοχύρωσε σε λάθος παίκτη.

2. Σημείωσε 5 πόντους σε παίκτη με αριθμό φανέλας που δεν αντιστοιχούσε σε κανέναν από τους αναγραφόμενους στο Φ.Α. παίκτες της ομάδας.

3. Δεν ζήτησε να υπογράψει το Φ.Α. ο γιατρός του αγώνα.

Η επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε ομόφωνα να θέσει τον κριτή Βασίλη Βεμβέτσο εκτός πινάκων αξιολόγησης στις κατηγορίες Διεθνών αγώνων και αγώνων Α1 (ΕΣΑΚΕ) μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και εκτός πινάκων αξιολόγησης στην κατηγορία ΕΟΚ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Η απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης επικυρώθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συνδέσμου στη συνεδρίασή του, η οποία ακολούθησε.

ΤΟ Δ.Σ.


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΚΚΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ
 

Πέμπτη 24-10-2019
Ώρα: 19:00

Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ, ανάκοινωσε την συγκρότησή του σε σώμα, που έγινε στην πρώτη συνεδρίασή του την Τρίτη 22-10-19.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΝΙΑ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΤΡΙΧΑΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ : ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΑΠΙΤΙΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΕΛΟΣ : ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΠΕΝΗ

 


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ
ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Κυριακή 20-10-2019
Ώρα: 22:40

ΕΚΛΟΓΕΣ – 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σήμερα την 20 Οκτωβρίου 2019 στα γραφεία του Συνδέσμου, έγιναν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής για την εκλογή οργάνων της Διοίκησης. Κατά τις αρχαιρεσίες :

ΨΗΦΙΣΑΝ : 141
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 140
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 1
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 0

Η τελική κατάταξη των υποψηφίων που εκλέγονται και των αναπληρωματικών είναι η παρακάτω:

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Αναστασόπουλος Αναστάσιος   

120

Μερίκα Αναστασία (Τάνια)

116

Θεοδοσάκης Σταμάτιος  

116

Δημητρακόπουλος Αντώνιος    

110

Σαμοίλης Αναστάσιος   

105

Καλκάνη Μαρία  

91

Απιτιαγοπούλου Αγγελική

80

Τρίχας Απόστολος

72

Μουτεβελή Πένη

64

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Χούντας Γεώργιος

38

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Πίττας Σταμάτιος

102

Τριανταφύλλου Μαρία

89

Φουντουκίδου Ελένη  

84

Σκιαδάς Ηρακλής 

83
Δαλιάνη Παναϊτσα 65

 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Πατακός Γεώργιος

56

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μπούκας Γεώργιος  

106

Ιατρού Δημήτριος  

95

Αναγνώστου Γεώργιος

79

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Σπυρλιδάκη Γεωργία 82
Βακαλούδης Χρήστος 80
Αποστολόπουλος Χρήστος 74
Βάγγερ Πωλίνα 72
Φωτής Χαράλαμπος 69
Παπαϊωάννου Βίκυ 65

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Παπαδόπουλος Μίλτος 63
   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΕΠΠΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                            ΜΕΛΟΣ                                  ΤΡΑΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ                          ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

 


Τρίτη 15-10-2019
Ώρα:
18:15

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΚΑ ανακοινώνει επίσημα, σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού μας, τα μέλη που έχουν υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για τις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου 2019:
 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΙΤΙΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΝΙΑ) του ΠΕΤΡΟΥ
ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΡΙΧΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ
ΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΑΛΙΑΝΗ ΠΑΝΑΪΤΣΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΠΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΣΚΙΑΔΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΓΓΕΡ ΠΩΛΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΣΠΥΡΛΙΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 18:41 (δύση του ηλίου).


ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πέμπτη 19-9-2019
Ώρα:
18:30

 

 

 


ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

Τρίτη 17-9-2019
Ώρα:
18:30

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ "Γ. ΡΙΤΣΟΣ" ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 17 & ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ, μετά το κολυμβητήριο, Μετρό στάση ΑΙΓΑΛΕΩ έξοδος πλατεία Εσταυρωμένου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση - ενημέρωση για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.Η παρουσία των κριτών όλων των κατηγοριών είναι υποχρεωτική!Το Δ.Σ.


 
 
ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟ ΒΑΡΥΠΑΤΗ, ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!!!
 

Κυριακή 18-8-2019
Ώρα: 14:3
0

Νιώσαμε μια απέραντη θλίψη στο άκουσμα της αναγγελίας θανάτου του Σπύρου Βαρυπάτη, μια μεγάλη μπασκετική απώλεια για εμάς.

Έφυγε από τη ζωή ένας ευγενής των γηπέδων!!
Έφυγε από τη ζωή ένας λόγιος, ένας άνθρωπος που σεβάστηκε όσο κανείς το ερασιτεχνικό μπάσκετ, που το υπηρέτησε για δεκαετίες μέσα και έξω από θεσμικές θέσεις.

Ο Σπύρος Βαρυπάτης είχε πάντα ένα καλό λόγο να πει για όλους!!

Φιλικός, ανθρώπινος, χαρισματικός, συγκέντρωνε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με το φυτώριο του Ελληνικού Μπάσκετ.

Τα Κύθηρα ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν.

Εκεί θα ταφεί, στη γη που τόσο αγάπησε.
Αγαπημένε Σπύρο Βαρυπάτη, για σένα τα Κύθηρα δε χάθηκαν ποτέ!!

Αντί επιλόγου, αξίζει να θυμηθούμε τις σκέψεις του για όλους εμάς μέσα από τη δική του επιστολή:
 

 
 
 
 

Οι κριτές της Αττικής θα σε θυμούνται πάντα με αγάπη!!

Καλό ταξίδι, εκεί, πάνω απ’ τα σύννεφα!!

 

Το Δ.Σ

 

 

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 201
9-2020

Πέμπτη  9-7-2019
Ώρα: 19:
00

Δόθηκε, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου, στην δημοσιότητα ο τελικός πίνακας αξιολόγησης των κριτών μελών του για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Τον πίνακα μπορείτε να τον δείτε  επιλέγοντας την σελίδα Πίνακες Αξιολόγησης στην αριστερή στήλη των επιλογών.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 201
9 - 2020
 

Τρίτη 02-07-2019
Ώρα: 18:
30
Το Δ.Σ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τις αξιολογήσεις της αγωνιστικής περιόδου 2019 - 2020.

 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΟΚ1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1

ΖΑΒΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΠΕΓΚΥ
 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΟΚ2 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ
1
(Χωρίς εξετάσεις βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού)

ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΠΕΝΗ

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΣΚΑ1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ
2

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ

 


ΛΗΜΝΟΣ

Τρίτη  25-6-2019
Ώρα: 19:
30

Μια εκδρομή ακόμα προστέθηκε στις χαλαρωτικές στιγμές του Συνδέσμου!!

Μια εκδρομή ακόμα θα προστεθεί και στις φωτογραφικές μας στιγμές!!

 

Το Δ.Σ.

 

 


 

 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

ΣΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ Π.Σ.Α.Κ.

Τρίτη  25-6-2019
Ώρα: 19:
30

       Οι συνάδελφοι κριτές που καλύψαν αφιλοκερδώς τους αγώνες  των 2 τουρνουά 3on3 που διοργάνωσε ο Π.Σ.Α.Κ.
στο Χαϊδάρι και στο Γαλάτσι είναι:
                                                                                         

 

ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ Σ - ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Χ. - ΑΠΙΤΙΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Α. - ΒΑΣΙΛΑΣ Ο. -ΒΕΡΒΕΡΗΣ Σ. - ΒΕΡΩΝΗ Κ. - ΓΛΥΚΟΣ Τ. - ΔΕΡΜΟΣΙΝΟΓΛΟΥ Κ. -         ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΑΡ. - ΚΑΚΑΛΗΣ Β. - ΚΑΝΑΒΗ Σ. - ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Β. -
ΚΕΝΤΡΙΦΥΛΛΗΣ Μ. - ΚΟΚΙΖΑΣ Κ.  - ΚΟΥΡΗΣ Β. - ΛΑΓΟΣ Θ. - ΛΑΜΠΡΟΥ Δ. - ΜΑΚΡΙΔΗΣ Γ. - ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ Β. - ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ Θ. - ΜΑΤΘΑΙΟΥ Β. -      ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ Π. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ Χ. - ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ Θ. - ΣΑΓΟΣ Δ. - ΣΙΜΙΑΚΟΣ Δ.  ΣΙΝΤΟΣΗΣ Γ. - ΣΟΥΡΙΛΑΣ Γ. - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Γ. -
ΤΡΑΓΟΥ Φ. - ΤΡΑΓΟΣ Ν. - ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Χ. - ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
 

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους για την προσφορά τους.

 

 

 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Τετάρτη 22-05-2019
Ώρα: 20:00

Την Τετάρτη 22/5/2019 στις 17:30 στα γραφεία του Συνδέσμου μας, συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης προκειμένου να αποφασίσει για τους κριτές που πληρούν τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για να ενταχθούν στις εθνικές κατηγορίες και να αποφασίσει για την ημερομηνία των εξετάσεων.

Οι κριτές που προτάθηκαν από την επιτροπή για να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την κατηγορία ΕΟΚ2 είναι :

1.   ΑΛΙΣΑΒΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2.   ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
3.   ΒΑΣΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
4.   ΒΕΡΩΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
5.   ΓΛΥΚΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
6.   ΚΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
7.   ΚΑΡΑΦΑΝΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
8.   ΚΑΡΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9.   ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10. ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11. ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
12. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
13. ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
14. ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
15. ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
16. ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
17. ΜΠΑΛΤΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
18. ΜΠΑΝΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
19. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΑ
20. ΡΕΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
21. ΣΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
22. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ
23. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΖΑ
24. ΤΑΣΙΑ ΓΚΟΛΦΩ

Οι κριτές της κατηγορίας αυτής, θα δώσουν γραπτές εξετάσεις την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 17:00-18:00 στα γραφεία του Συνδέσμου μας.
 

Η κριτής της κατηγορίας ΕΟΚ2:


1. ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 

Ανεβαίνει στην μεγαλύτερη κατηγορία ΕΟΚ1 χωρίς εξετάσεις σύμφωνα με τον κανονισμό του Συνδέσμου μας.

Για την κατηγορία Α1, πληρούν τις προϋποθέσεις για να δώσουν εξετάσεις οι κριτές:


1.   ΑΜΑΝΤΣΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
2.   ΔΙΟΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
3.   ΖΑΒΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
4.   ΚΑΝΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5.   ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
6.   ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
7.   ΚΛΩΝΗ ΕΥΗ
8.   ΚΥΚΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9.   ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
10. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
11. ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
12. ΤΣΙΠΛΑΚΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
 

Για την κατηγορία των κριτών Διεθνών Αγώνων, πληρούν τις προϋποθέσεις για να δώσουν εξετάσεις οι κριτές:


1. ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
2. ΛΑΖΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
3. ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Οι παραπάνω κριτές στις κατηγορίες Α1 και Διεθνών Aγώνων θα δώσουν γραπτές εξετάσεις, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στις 19:00-20:00 στα γραφεία του Συνδέσμου μας.

Για τους κριτές Διεθνών Αγώνων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση ξένης γλώσσας (Αγγλικά τουλάχιστον) .

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις τις επιτροπής αξιολόγησης επικυρώθηκαν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.

 

Το Δ.Σ.

 

 


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πέμπτη 9-5-2019
Ώρα: 19:
00

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στη συνεδρίαση της Πέμπτης 9/5/2019 στα γραφεία του Σ.Κ.Κ.Α. αποφάσισε ομόφωνα:

·    Να θέσει εκτός πινάκων αξιολόγησης την Παπαδοπούλου Βασιλική κριτή ΕΣΚΑ 2, έναν μήνα από τους αγώνες της Ε.Σ.Κ.Α. και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου από φιλικούς αγώνες και τουρνουά.

Ο λόγος της παραπάνω ποινής είναι ότι, η κριτής δεν προσήλθε (αδικαιολόγητα) σε φιλικό αγώνα Ε.Σ.Κ.Α. (NBA junior).

·    Παράλληλα επικύρωσε την ποινή της μιας αγωνιστικής από αγώνες Α1 Εθνικής Κατηγορίας, των κριτών Βεμβέτσου Βασίλη και Ζέππου Ελισάβετ.

Οι παραπάνω κριτές εγκαλούνται για έλλειψη προσοχής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στον αγώνα Λαύριο – ΑΕΚ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Το Δ.Σ.

 


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τρίτη 23-4-2019
Ώρα: 19:
00

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας συνεδρίασε την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00 στα γραφεία μας προκειμένου να συζητήσει τη συμπεριφορά των κριτών Ζαβλανού Χριστίνας, Κόκοτου Γιάννη και Χατζημάρκου Λευτέρη η οποία απέκλινε από τις οδηγίες της ΕΟΚ και του ΣΚΚΑ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Το Δ.Σ έχει συστήσει κατ’ επανάληψη στα μέλη του τις προϋποθέσεις της παρουσίας τους στα γήπεδα. Επίσης έχει επισημάνει ότι η εικόνα του Συνδέσμου μας, πρέπει να προστατεύεται σε κάθε ενέργεια και κάθε κίνησή τους .

Επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες, για τους παραπάνω κριτές αποφάσισε ομόφωνα να μη συμπεριλαμβάνονται πλέον, στους πίνακες αξιολόγησης εθνικών κατηγοριών μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Το Δ.Σ.

 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Παρασκευή 22-3-2019
Ώρα: 17:
30

     Το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019  και ώρα 18.00 στα γραφεία του Συνδέσμου κατόπιν της ενώπιόν του  παραπομπής της κριτή Αγγελικής Βιντσηλαίου, δυνάμει της σχετικής με αριθμό πρωτοκόλλου 12/2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΚΑ, για παράβαση του άρθρου 4 παράγραφος 7 περ. α, β ,γ του Καταστατικού του Συνδέσμου.

    Συγκεκριμένα, η κριτής παραπέμφθηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου,
με την ως άνω απόφαση του Δ.Σ. διότι την 2-3-2019 ενώ ήταν ορισμένη κριτής σε αγώνες ΕΣΚΑ, ώρες 10.30 και 12.15, στις 9.30 το πρωί της ίδιας ημέρας ενημέρωσε ότι δεν θα προσέλθει στους αγώνες λόγω υψηλού πυρετού, ενώ την ίδια ημέρα αγωνίσθηκε ως αθλήτρια σε αγώνα Α2 Γυναικών στα Χανιά της Κρήτης με προγραμματισμένη ώρα αγώνα 14.00.

     Το Πειθαρχικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη:
1) Τις διατάξεις του άρθρου 4 § 7 περ. α, β, γ του Καταστατικού του Συνδέσμου
2) Την ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου απολογία της παραπεμφθείσας κριτή
κατά την ανωτέρω συνεδρίασή του, η οποία ισχυρίσθηκε ότι:

     Την 2-3-2019, ώρα 9.30, λόγω υψηλού πυρετού επικοινώνησε με τον
κ. Αναστασόπουλο(Γ.Γραμματέα του ΣΚΚΑ) για να τον ενημερώσει ότι δεν θα προσέλθει στους αγώνες στους οποίους ήταν ορισμένη κριτής την ίδια ημέρα λόγω της κατάστασης της υγείας της. Ότι μετά το τηλεφώνημα αυτό, ειδοποιήθηκε από την ομάδα της στην οποία συμμετέχει ως αθλήτρια ότι θα έπρεπε να μεταβεί στα Χανιά για αγώνα που είχε η ομάδα της την ίδια ημέρα και ώρα 14.00.
Ο,τι η πτήση για Χανιά από το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος ήταν στις 10.45.
Ότι έφθασε στο αεροδρόμιο στις 10.40, επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο
που αναχώρησε στις 10.45 και αγωνίσθηκε με την ομάδα της στον ανωτέρω αγώνα.

     Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τα μέλη του Ελένη Φουντουκίδου (Πρόεδρο), Μαρία Τριανταφύλλου (Γραμματέα), Ηρακλή Σκιαδά (μέλος), Σταμάτη Πίττα (μέλος) και Γεώργιο Πατακό (μέλος) έχοντας νόμιμη συγκρότηση και απαρτία προχώρησε στη συζήτηση της υποθέσεως και έκρινε ομόφωνα ότι η παραπεμφθείσα κριτής Αγγελική Βιντσηλαίου έχει τελέσει το πειθαρχικό παράπτωμα της ηθελημένης παράβασης των διατάξεων του Καταστατικού και του
Εσωτερικού Κανονισμού του Συνδέσμου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της συμπεριφοράς που είναι αντίθετη με τα συμφέροντα και τη φήμη του Συνδέσμου (άρθρο 4 παρ.7α,β,γ του Καταστατικου).
    Ειδικότερα έκρινε ότι η κριτής δεν ήταν ειλικρινής ούτε κατά το τηλεφώνημά της προς τον κ. Αναστασόπουλο στις 2/3/2019, ούτε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου σε σχέση με τα όσα παρέθεσε ενώπιόν του καθώς κατά την απολογία της υπέπεσε σε αντιφάσεις, οι ισχυρισμοί της δεν συνάδουν με την κοινή λογική, τα διδάγματα της κοινής πείρας και την εμπειρία σε ανάλογες περιπτώσεις, η δε κριτής δεν προσεκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την επιβεβαίωση έστω και ενός στοιχείου από τα όσα ανέφερε(π.χ. αεροπορικό εισιτήριο).
    Το Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να μην αδικήσει την κριτή και με την υποθετική παραδοχή ότι τα όσα απίθανα επικαλέστηκε θα μπορούσαν να είχαν συμβεί, αναζήτησε τις πτησεις για Χανιά από το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Από την αναζήτηση αυτή προέκυψε ότι δεν υπήρχε πτήση για Χανιά τη συγκεκριμένη ώρα 10.45 και ημέρα 2-3-2019, επιβεβαιώνοντας
την εκτίμησή του ότι η κριτής ήταν ανειλικρινής σε κάθε περίπτωση.

   Από την όλη παρουσία και συμπεριφορά της ως άνω κριτή, αποδείχθηκε ότι ήταν ανειλικρινής κατά την επικοινωνία της στις 2/3/2019 με τον κ. Αναστασόπουλο, ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι ήταν ασθενής με υψηλό πυρετό και δεν θα μπορούσε να προσέλθει στους αγώνες ως ορισθείσα κριτής ενώ την ίδια ημέρα,
αγωνίσθηκε ως αθλήτρια με την ομάδα της στα Χανιά της Κρήτης, κατά δε την απολογία της ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αντί να επιδείξει μεταμέλεια, διάθεση συμμόρφωσης, παραδοχής του λανθασμένου χειρισμού και της αναλήθειας των λεγόμενών της, επιχείρησε να παραπλανήσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο χρησιμοποιώντας εκ νέου ψεύδη, αναλήθειες και ανακρίβειες
και επιδεικνύοντας και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου συμπεριφορά που δε συνάδει με τις αρχές του Συνδέσμου και τις θεσμοθετημένες διατάξεις του.

    Η ανωτέρω συμπεριφορά της κριτή Αγγελικής Βιντσιλαίου, τυγχάνει απορριπτέα και ασυμβίβαστη με την ιδιότητα και το ρόλο του κριτή και τελεί σε κάθε περίπτωση σε αντίθεση προς τα συμφέροντα και την φήμη του Συνδέσμου, όπως τα παραπτώματα αυτά περιγράφονται στο άρθρο 4§7 περ. α, β, γ του Καταστατικού του Συνδέσμου.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:
   α) να επιβληθεί στην κριτή Αγγελική Βιντσιλαίου η ποινή του πρόσκαιρου αποκλεισμού της από κάθε δραστηριότητα του Συνδέσμου από την επομένη της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου και για χρονικό διάστημα δύο ετών
   β) προτείνει την οριστική διαγραφή της ως άνω κριτή από τα μητρώα του ΣΚΚΑ,
δυνάμει του άρθρου 4§7 του Καταστατικού του Συνδέσμου.
 

Το Π.Σ.

 

            


 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

ΣΤΑ SPECIAL OLYMPICS

Τρίτη  27-11-2018
Ώρα: 19:
30

    Την Τετάρτη 28/11/18 στο Κολέγιο Αθηνών στο Ψυχικό θα γίνουν αγώνες των Special Olympics.
    Ο Σύνδεσμός μας ήταν και παραμένει αρωγός στην προσπάθεια των Special Olympics.

   Οι συνάδελφοι κριτές που θα καλύψουν αφιλοκερδώς τους αγώνες είναι:
                                                                                         

Γεωργακοπούλου Θεοδώρα                                                                             Καρούσος Θεόδωρος
Κεραμιώτης Αρτέμης
Οικονομίδης Χρήστος
 

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους για την προσφορά τους.

 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ

Τρίτη  6-11-2018
Ώρα: 19:
30

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων της Σχολής Κριτών του Οκτωβρίου 2018 κατά σειρά επιτυχίας.

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΚΟΡΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΑΦΝΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΦΑΣΟΥΡΑ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
ΚΡΟΥΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΒΕΛΛΗΣΑΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΗΛΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΓΕΝΝΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
ΣΟΥΡΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΙΝΤΣΙΛΑΙΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΔΟΥΓΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ
ΤΣΙΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΑΤΣΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΖΙΩΓΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΚΑΒΕΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ-ΘΕΟΦΑΝΩ
ΦΑΣΟΥΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
 

     Οι νέοι κριτές μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία μας (τηλ:210.6854700) κάθε Τρίτη και Πέμπτη 5-7 το απόγευμα προκειμένου να ενημερωθούν για την εγγραφή τους.

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!

Παρασκευή  26-10-2018
Ώρα: 17:
00

Μετά την σύσκεψη για το εργόσημο, που έγινε στην ΕΟΚ παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη στην οποία είχαμε κληθεί και εμείς να συμμετέχουμε μαζί με την ΟΔΚΕ και τον ΕΣΑΚΕ και αφού καταθέσαμε όπως μας ζητήθηκε,την δική μας πρόταση την οποία και σας παραθέτουμε.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ απεδέχθη την πρότασή μας την οποία θα υλοποιήσει άμεσα.

Είναι ανάγκη να τονίσουμε με έμφαση ότι, υπήρξε μια εξόχως σημαντική συνεργασία τόσο με την Ομοσπονδία του Αθλήματος (ΕΟΚ) όσο και με την διοίκηση της ΟΔΚΕ, με την οποία φάνηκε, αφενός το επίπεδο της επικοινωνίας και αφ'ετέρου η απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Τελικά αποδεικνύεται ότι ο χώρος της διαιτησίας που ανήκουμε εξακολουθεί να απολαμβάνει την στήριξη των ομάδων της Α1 αφού, με την απόφασή τους, αποδέχθηκαν το δίκαιο του αιτήματός μας.

 

Το Δ.Σ.

 


Τρίτη  23-10-2018
Ώρα: 19:30

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΧΟΛΗ - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!

 

 


Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2018-2019

Πέμπτη  5-7-2018
Ώρα: 17:
00

Δόθηκε, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου, στην δημοσιότητα ο τελικός πίνακας αξιολόγησης των κριτών μελών του για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Τον πίνακα μπορείτε να τον δείτε  επιλέγοντας την σελίδα Πίνακες Αξιολόγησης στην αριστερή στήλη των επιλογών.

 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 - 2019
 

Παρασκευή 22-06-2018
Ώρα: 17:
30
Το Δ.Σ. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τις αξιολογήσεις της αγωνιστικής περιόδου 2018 - 2019.


 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ Α1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

ΤΖΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: 4   ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ: 1  

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΟΚ1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1

ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΠΙΤΙΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ
 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: 13   ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ: 12
 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΟΚ2 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ
1
(Χωρίς εξετάσεις βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΑΛΕΙΑ
ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΟΥΛΟΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΣΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ
2

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΑΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΟΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: 22   ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ: 20
  


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Παρασκευή 25-05-2018
Ώρα: 18:00

Την Πέμπτη 24/5/2018 στις 17:00 στα γραφεία του Συνδέσμου μας,συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης προκειμένου να εξετάσει θέματα αξιολόγησης των μελών μας, να αποφασίσει για τους κριτές που πληρούν τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για να ενταχθούν στις κατηγορίες, να αποφασίσει για την ημερομηνία των εξετάσεων και βέβαια να δει τις περιπτώσεις των κριτών εκείνων που συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας.

Οι κριτές που προτάθηκαν από την επιτροπή για να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την κατηγορία ΕΟΚ2 είναι :

1.   ΒΑΣΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
2.   ΓΛΥΚΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
3.   ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
4.   ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
5.   ΚΑΡΑΦΑΝΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
6.   ΚΑΡΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
7.   ΚΟΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8.   ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
9.   ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΛΟΥΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
11. ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
12. ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
13. ΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
14. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
15. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
16. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
17. ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
18. ΣΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
19. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΖΑ
20. ΤΑΣΙΑ ΓΚΟΛΦΩ
21. ΤΡΑΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
22. ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Οι κριτές της κατηγορίας αυτής, θα δώσουν γραπτές εξετάσεις την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 17:00-18:30 στα γραφεία του Συνδέσμου μας.
 

Οι κριτές της κατηγορίας ΕΟΚ2:


1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΑΛΕΙΑ
2. ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
3. ΛΑΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4. ΣΟΥΛΟΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

Ανεβαίνουν στην μεγαλύτερη κατηγορία ΕΟΚ1 χωρίς εξετάσεις.

Για την κατηγορία Α1, πληρούν τις προϋποθέσεις για να δώσουν εξετάσεις οι κριτές:


1.   ΑΜΑΝΤΣΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
2.   ΑΠΙΤΙΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
3.   KAΡΑΒΙΤΗ ΠΕΓΚΥ
4.   ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
5.   ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
6.   ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ
7.   ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
8.   ΠΑΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
9.   ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
10. ΣΤΑΜΕΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
11. ΦΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
12. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ
13. ΚΟΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Για την κατηγορία των κριτών Διεθνών Αγώνων, πληρούν τις προϋποθέσεις για να δώσουν εξετάσεις οι κριτές:


1. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟYΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
2. ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΑΛΚΗΣΤΗΣ
3. ΤΖΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
4. ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι παραπάνω κριτές για τις κατηγορίες Α1 και Διεθνών Aγώνων θα δώσουν γραπτές εξετάσεις, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 19:00-20:30 στα γραφεία του Συνδέσμου μας.

Για τους κριτές Διεθνών Αγώνων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση ξένης γλώσσας (Αγγλικά τουλάχιστον) .

Επίσης η επιτροπή εξέτασε τις περιπτώσεις των κριτών, Βρεττού Ανδρέα (κριτής Διεθνών Αγώνων) και Τασσόπουλου Γεράσιμου(κριτής ΕΟΚ1),
οι οποίοι επέδειξαν συμπεριφορά αντίθετη με την φήμη και τις οδηγίες του Συνδέσμου.
Ο μεν πρώτος, κατά την διάρκεια του Final-Four της Αθήνας τον Μάϊο του 2018, ο δε δεύτερος, σε αγώνες του Τοπικού πρωταθλήματος.

Αποφάσισε δε ομόφωνα οι παραπάνω κριτές να μείνουν εκτός πινάκων αξιολόγησης από τις Εθνικές Κατηγορίες για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019
επανεξετάζοντας το θέμα της ένταξής τους σε αυτές την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο Βρεττός Ανδρέας δεν θα επανέλθει στην κατηγορία των κριτών Διεθνών Αγώνων, με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης.

Όλες οι αποφάσεις τις επιτροπής αξιολόγησης επικυρώθηκαν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.


Οι πίνακες αξιολόγησης όλων των κατηγοριών θα αναρτηθούν μετά τις γραπτές εξετάσεις.
 


                  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!

Πέμπτη 10-5-2018
Ώρα: 18:30

 

 


                       ΜΠΡΑΒΟ  Α.Ε.Κ.!!!

Δευτέρα 7-5-2018
Ώρα: 17:50

Οι κριτές της Αττικής συγχαίρουν την ΑΕΚ για την
κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου
BCL .

 

    Αξίζει να τονίσουμε με έμφαση ότι, στους πανηγυρισμούς
 και στις φιέστες δεν ξέχασαν τους κριτές.
    Φρόντισαν να τους αντιμετωπίσουν όπως πάντα με σεβασμό,
 αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό ,τόσο τον ρόλο όσο και το    έργο τους!!

                

        


       
        ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Παρασκευή 13-04-2018
Ώρα: 11:30


    Η Επιτροπή Αξιολόγησης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018 αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

    Ο κριτής αγώνων Α1(ΕΣΑΚΕ) Ρήγας Χρήστος, να παραμείνει εκτός πινάκων από τους αγώνες Εθνικών
Κατηγοριών (ΕΟΚ) και Α1 ΕΣΑΚΕ μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2017- 18) διότι, άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντα του σημειωτή σε αγώνα Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

    Η απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης επικυρώθηκε από το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία.

 

 
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ
 
Κυριακή 08-04-2018
Ώρα: 21:00

   Το Δ.Σ στη συνεδρίαση της Τρίτης 27 Μαρτίου 2018, μεταξύ των άλλων θεμάτων που είχε στην ημερήσια διάταξη, ασχολήθηκε και με τους κριτές, Βερβέρη Κωνσταντίνα Βασιλική και Βερβέρη  Σπυρίδωνα.

   Οι παραπάνω κριτές, δεν προσήλθαν σε παιχνίδι (τουρνουά) που είχαν οριστεί από τον Σύνδεσμο στις 24 Μαρτίου 2018 στις 12.30, με την αιτιολογία ότι αποκοιμήθηκαν.

   Αναλύοντας τις παραμέτρους και εκτιμώντας το γεγονός σε συνδυασμό με την εικόνα του Συνδέσμου που επλήγη από αυτή τη συμπεριφορά, αποφάσισε ομόφωνα και για τους δυο κριτές:

   α) Ένα (1) μήνα αποκλεισμό από τους αγώνες της ΕΣΚΑ και
   β) Αποκλεισμό μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 από τους ορισμούς σε όλα τα ανεξάρτητα πρωταθλήματα-τουρνουά.

   Έναρξη ισχύος ποινής από σήμερα 27 Μαρτίου 2018.

 


 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
 
Τρίτη 06-03-2018
Ώρα: 22:30


   Η Eπιτροπή Aξιολόγησης στη συνεδρίαση της Τρίτης    6 Μαρτίου 2018 αποφάσισε ομόφωνα :
 
   Ο κριτής διεθνών αγώνων Σκιαδάς Ηρακλής να παραμείνει εκτός πινάκων σε όλες τις κατηγορίες μέχρι τις 31/8/2018 και στις κατηγορίες ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και Διεθνών Αγώνων μέχρι τις 31/12/2018, διότι σε συζήτηση που έγινε πριν την έναρξη αγώνα εκφράστηκε απρεπώς για διεθνή διαιτητή.

   Παρά τη μεταμέλεια που επέδειξε ο κριτής για την άστοχη όπως παραδέχθηκε έκφραση που χρησιμοποίησε, η Eπιτροπή Aξιολόγησης θεωρεί ότι, δεν πρέπει να υπάρχουν συμπεριφορές που ηθελημένα ή αθέλητα δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις διαιτητών – κριτών.

   Η απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης επικυρώθηκε από το Δ.Σ.

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΚΚΑ ΣΤΑ SPECIAL OLYMPICS
 
Δευτέρα  27-11-2017
Ώρα: 18:45 
 
    Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, τα μέλη μας θα συμμετέχουν στους αγώνες των Special Olympics για την 14η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης 2017.
 
    Επειδή ζητήθηκε η εθελοντική μας συμμετοχή στους αγώνες και με δεδομένη την οικονομική κρίση αποφασίστηκε ότι όλα τα μέλη μας που θα συμμετέχουν, θα λάβουν από το ταμείο του Συνδέσμου την αποζημίωση των οδοιπορικών τους, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό o ΣΚΚΑ στα Special Olympics Hellas.

    Οι αγώνες για την Αθήνα θα γίνουν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό.
 

                 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΣΚΑ

Δευτέρα  16-10-2017
Ώρα: 19:3

       Σας κάνουμε γνωστή την παρακάτω υπενθύμιση της ΕΣΚΑ που αφορά στην παρουσία γιατρού στους αγώνες ευθύνης της:

    Σας υπενθυμίζουμε ότι ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΚΑ & ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, την υποχρεωτική παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με ποινή μηδενισμού σε περίπτωση μη παρουσίας του και κατακύρωση του αγώνα υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου. Σημειώνεται ότι ο ιατρός πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα και να υπογράψει στο φύλλο αγώνα.

    Αντιθέτως για ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΣΚΑ (ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄2004,ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄2003, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ-ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ, ΠΡΟΜΙΝΙ & ΤΖΟΥΝΙΟΡ) το γηπεδούχο σωματείο είναι υπεύθυνο για την παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα αλλά χωρίς ποινή μηδενισμού εάν τυχόν ο γιατρός απουσιάζει οπότε και ο αγώνας διεξάγεται κανονικά.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΚΑ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΣ

 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ

Δευτέρα  25-09-2017
Ώρα: 22:30 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων της Σχολής Κριτών του Σεπτεμβρίου 2017 κατά σειρά επιτυχίας.

       

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ

ΖΟΡΜΠΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΙΝΤΟΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΖΑΜΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΙΜΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΡΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΒΙΝΤΣΙΛΑΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΗ
ΜΗΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΒΕΛΙΝΑ
ΜΑΛΑΠΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΦΥΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥΛΑ
ΒΙΝΤΣΙΛΑΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΛΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΗΝΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΤΟΡΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

      Οι νέοι κριτές μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία μας (τηλ:210.6854700) κάθε Τρίτη και Πέμπτη 5-7 το απόγευμα προκειμένου να ενημερωθούν για την εγγραφή τους.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Πέμπτη  21-09-2017
Ώρα: 20:45
 

         Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που πέρασαν με υψηλότατο ποσοστό επιτυχίας τα γραπτά test "FIBA Table Officials Programme (FITOP) Final Test – 2017"  και "FIBA Table Officials Programme (FITOP) Final Test – 2017 – Digital Scoresheet" στην πρώτη τους προσπάθεια και έλαβαν την απαραίτητη πιστοποίηση .  

       Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Σύνδεσμό μας να καταγράφει για ακόμα μια φορά επιτυχημένη παρουσία σε διεθνές επίπεδο.            

       Αξίζει να επισημάνουμε ότι, όλοι οι κριτές του Συνδέσμου μας , τα ονόματα των οποίων μέσω της ΕΟΚ δόθηκαν στην FIBA για την συμμετοχή τους στις διεθνείς εξετάσεις, έλαβαν την πιστοποίηση "FIBA Table Official Certificate".                                                 

       Συνάδελφοι, με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώσατε για άλλη μια φορά τόσο το επίπεδο των γνώσεων όσο και αυτό των ικανοτήτων σας.
 

Σας ευχαριστούμε γιατί με την απόδοσή σας μας δικαιώσατε !!
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σάββατο  09-09-2017
Ώρα: 08:25
 

Η διαφύλαξη της ενότητας  του χώρου μας, ο σεβασμός στις αρχές και τις αξίες που χρόνια τώρα πιστά υπηρετούμε, όπως και  στους φορείς του αθλήματος, καθώς  και στους άμεσους συνεργάτες μας διαιτητές, μας υποχρέωσαν να ζητήσουμε την παραίτηση του επί 25 χρόνια Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Διονυσιάδη για συμπεριφορά που δεν συνάδει με ΟΛΑ τα παραπάνω.

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Διονυσιάδη, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή κατά την  συνεδρίαση του Δ.Σ την Παρασκευή 8.9.2017, ο Γιώργος Χούντας ως πρώτος επιλαχών πήρε την θέση του  στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΚΑ, το οποίο και προχώρησε σε αναδιάρθρωση  με την παρακάτω σύνθεση:

                                       Δ.Σ ΣΚΚΑ

 

 

      ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΝΙΑ

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ:

ΤΡΙΧΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ:

ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΕΛΗ:

ΧΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

 

ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 


ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ
 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Δευτέρα  17-07-2017
ώρα: 21.00

Δεν ήμουν ποτέ καλή στα μαθηματικά, όμως ξέρω καλά ότι ένα και ένα είτε στον μαυροπίνακα, είτε στη ζωή, κάνουν πάντα δύο.
 

Ακόμα και όταν πρόκειται για οφθαλμαπάτη πάλι δύο είναι στην πραγματική εικόνα και αυτοί οι δύο μπορεί να είναι:

Δύο φίλοι, δύο συνεργάτες, δύο γείτονες, δύο ταξιδιώτες, δύο αγαπημένοι, δύο ανταγωνιστές, δύο ετεροδημότες, δύο συντοπίτες, δύο γνώριμοι, δύο από εμάς.

Μοναδικός μου φόβος είναι μήπως μοιάσω σ’ αυτούς που, για να είναι ευτυχείς, ξεχνούν τι είναι ευτυχία.

Έχοντας όλα τούτα στο μυαλό μου και με αφορμή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, στην καρδιά του καλοκαιριού, που κάποιοι προσπαθούν με φωνές απελπισίας θέλοντας να καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια-ανικανότητα να μπλέξουν  τον χώρο μας σε παιχνίδια εξουσίας, νοιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και απόψεις που οριοθετούν τα δικά μας όρια διοίκησης.

Σκέψεις που γίνονται εικόνα και ήχος όταν σταματά το χειροκρότημα.
Απόψεις που ισχυροποιούνται όσο ο θόρυβος μεγαλώνει!.

Να είσαι σταθερή στις απόψεις σου και συγκρατημένη στις ιδέες σου με συμβούλευαν οι δικοί μου. Να βρίσκεις πάντα ένα σημείο συνεννόησης με τους γύρω σου, μου έλεγαν.

ΔΥΣΚΟΛΟ, πολύ δύσκολο στ αλήθεια!

Πώς να είσαι σταθερός στις απόψεις σου όταν οι αξίες δίπλα σου δεν καταρρέουν απλά, αλλά γκρεμίζονται;

Πώς να συγκρατήσεις την ιδέα της σιωπηλής απομάκρυνσης από ότι θεωρείς ξένο στις αρχές και τις απόψεις σου;

Σε ποιο σημείο αλήθεια θα υπάρξει συνεννόηση με εκείνους που σπάζουν το φράγμα της αυταρέσκειας, του ναρκισσισμού της αλαζονείας και του οικονομικού βολέματος, με την εξουσία που νομίζουν ότι έχουν;

Όσο και αν το ακούτε εγωιστικό νοιώθω πραγματικά περήφανη γιατί χρόνια τώρα, οι συνεργάτες μου και εγώ διοικούμε ένα από τα πιο υγιή τμήματα του Ελληνικού Αθλητισμού.

Με πολλή προσωπική δουλειά και την συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις αποφάσεις του ΣΚΚΑ καταφέραμε σήμερα να έχουμε δικαίωμα στα ερωτήματα:

"Εσείς αλήθεια ποιοι είστε ;"

"Πως βρεθήκατε σε αυτές τις δικές μας γειτονιές..."

"Γνωρίζετε ποιοι ήταν πριν από εσάς εδώ που εσείς σήμερα βολτάρετε; "

"Γνωρίζετε τι έχουν προσφέρει εκείνοι; Έχετε καταλάβει τι είναι αυτό που με τόση ευκολία επιχειρείτε να καταστρέψετε;;".

Διατηρώ το δικαίωμα στην ανεξαρτησία της σκέψης, όχι γιατί κατά τον Πλάτωνα είναι η πιο αριστοκρατική υπερηφάνεια αλλά, γιατί έτσι έμαθα να σκέπτομαι.

Έμαθα να θεωρώ παράσιτα όσους ζουν και κινούνται στην σκιά των άλλων και να ονομάζω ετερόφωτο ότι δεν έχει δικό του φως.

Έμαθα επίσης να παρατηρώ την πηγή του φωτός (στην αυτόφωτη περίπτωση) προσπαθώντας να διακρίνω την αυθεντικότητα της εικόνας που προβάλλεται.

Διατηρώ επίσης το δικαίωμα στο σχολιασμό των ειδήσεων και των ακουσμάτων από όπου και αν αυτές προέρχονται. Ακόμα έχω ηθική υποχρέωση αλλά και καθήκον να καταγγέλλω τους αριβίστες που μπερδεύονται στα πόδια μας – έτσι για ποικιλία - διεκδικώντας ετσιθελικά κατασκευασμένες εξουσίες που νομίζουν ότι έχουν ή νομίζουν ότι μπορούν να ασκήσουν.

Οι ρόλοι ΟΛΩΝ αποτυπώνονται στους κανόνες και τις συνισταμένες που διέπουν το άθλημα που υπηρετούμε. Είναι δε ευκρινώς καταγεγραμμένοι στις αντίστοιχες προκηρύξεις των πάσης φύσεως Πρωταθλημάτων και Διοργανώσεων και βέβαια στην Ελληνική Αθλητική Νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς.

Επομένως, σαν ένα πρώτο μήνυμα……

Είναι βασικός κανόνας δεοντολογίας ο σεβασμός στον διπλανό σου, αποτελεί θεμελιώδη αρχή των ανθρωπίνων σχέσεων η τήρηση των διατάξεων εκείνων που καθορίζουν τα όριά σου και κυρίως την συλλογική ύπαρξη ενός αθλήματος,  δεν σου επιτρέπεται δε, να υπονομεύεις με πράξεις και λόγια την θέση των άλλων (κατ' επιλογή των αδύναμων στο χώρο ή αυτών που εσύ θεωρείς αδύναμους), πιστεύοντας ότι έτσι θα ενισχύσεις την δική σου θέση .

Αν και συμφωνώ με την άποψη ότι, μπορεί και να το πετυχαίνεις προσωρινά, θα σας έλεγα ότι, αυτό αποτελεί μια λαθεμένη ενέργεια.

Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι και οι ανθρώπινες σχέσεις στηρίζονται στην ίδια θεωρία του 1+1 και όσο και αν αυτό το αποτέλεσμα καθυστερεί στο τέλος =2 θα είναι το άθροισμα.

Μην ξεχνάτε δε, ότι, το πιο σημαντικό είναι να σας δείχνουν χωρίς να δείχνεσθε και για να το πετύχετε αυτό, το φώς πρέπει να βγαίνει από μέσα σας και βέβαια να είναι αληθινό.

Δοκιμάστε και αυτόν τον τρόπο, μην κυνηγάτε την σκιά κανενός για να καλύψετε τις όποιες πιθανές σας ατέλειες. Αξιοποιήστε τις αρετές σας!!

 Ψάξτε μήπως υπάρχει κάποια αχτίδα φωτός μέσα σας. Ποτέ δεν ξέρεις!!

Πάντα ένας ήλιος περιμένει να τρυπώσει μέσα μας, αρκεί να το θέλουμε.

Και κάτι ακόμα , δεν χρειάζεται να μοιράζετε φιλία, χαμόγελα, αγαπούλες, φιλάκια και καλοσύνη για να φτάσετε στο στόχο σας.

Κοιτάξτε τους άλλους ευθεία στα μάτια και πείτε τους αυτό που πιστεύετε, δείξτε αυτό που πραγματικά νοιώθετε, είναι πιο τίμιο!!

Τάνια Μερίκα
Πρόεδρος ΣΚΚΑ


Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2017-2018

Κυριακή  09-07-2017
ώρα: 13.
30

Δόθηκε, από το Δ.Σ του Συνδέσμου,  στην δημοσιότητα ο τελικός πίνακας αξιολόγησης των κριτών μελών του για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Τον πίνακα μπορείτε να τον δείτε  επιλέγοντας την σελίδα Πίνακες Αξιολόγησης στην αριστερή στήλη των επιλογών.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 - 2018
 

Τρίτη 04-07-2017
ώρα: 10.
30
Το Δ.Σ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τις αξιολογήσεις της αγωνιστικής περιόδου 2017 - 2018.


ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ Α1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: 5   ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ: 3  

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΟΚ1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1

ΖΕΠΠΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΜΠΑΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: 5   ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ: 4
  (ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΡΙΠΛΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΟΚ2 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ
1
(Δίχως εξετάσεις βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού)

ΔΙΟΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΖΑΒΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΝΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΛΩΝΗ ΕΥΗ
ΚΥΚΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΠΛΑΚΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ


ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΣΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ
2

ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: 15   ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ: 13
   (Δεν καλύφτηκαν 2 θέσεις
λόγω κακής βαθμολογίας)


ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 

Δευτέρα 26-06-2017
ώρα: 10.15

Για άλλη μια φορά ακόμα,  οι Κριτές της Αττικής απέδειξαν την αγάπη τους για το άθλημα που υπηρετούν.

Στις 24 και 25 Ιουνίου έγινε στο Γαλάτσι μια μεγάλη διοργάνωση 3Χ3 και οι κριτές του ΣΚΚΑ - όπως πάντα - ήταν εκεί δίνοντας το δικό τους παρόν.

Δεκατέσσερις (14) κριτές, αφιέρωσαν σχεδόν όλη την μέρα τους και μάλιστα με δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, αφιλοκερδώς,  προκειμένου να βοηθήσουν και αυτοί στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Ο Σύνδεσμός μας, τους ευχαριστεί θερμά και σαν μια ελάχιστη χειρονομία αυτού του "ευχαριστώ" δημοσιεύει τα ονόματα τους:

    ΑΠΙΤΙΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  ΑΡΙΣΤΕΑ
    ΓΙΑΚΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΓΛΥΚΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
    ΔΕΡΜΟΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
    ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    ΚΟΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΜΠΙΜΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
    ΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΤΡΑΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
    ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

  


ΟΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
 ΣΤΙΣ 18.00  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Τρίτη 13-06-2017
ώρα:
21.30

Το Δ.Σ του Συνδέσμου ανακοίνωσε ότι, οι γραπτές εξετάσεις για τις αξιολογήσεις της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, θα γίνουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 28-6-2017 στις 18.00 στα γραφεία του ΣΚΚΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία έχουν οι παρακάτω κριτές:

ΚΡΙΤΕΣ ΕΣΚΑ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ2

ΒΛΑΣΤΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΛΥΚΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ (3)

ΚΡΙΤΕΣ ΕΟΚ1 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1

ΖΕΠΠΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΜΠΑΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ (2)


ΚΡΙΤΕΣ Α1 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΣΙΧΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
 
Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΝΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 19-05-2017
ώρα:
21.00

Το Δ.Σ του Συνδέσμου ανακοίνωσε την ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν οι γραπτές εξετάσεις ανόδου  των κριτών, για τις φετινές αξιολογήσεις.

Οι εξετάσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση θα γίνουν , την  ΤΕΤΑΡΤΗ 28-6-2017 στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

Τα ονόματα των κριτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής καθώς και οι ώρες που θα γίνουν,  θα προσδιοριστούν με νέα ανακοίνωση.


ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΚΑ

Τρίτη 27-12-2016
ώρα: 21.45

Όταν παίρνεις αυτή την επιστολή, έχεις μια και μόνη επιλογή, να ευχαριστήσεις τον επί σειρά ετών συνεργάτη σου για την αναγνώριση του ρόλου και του έργου σου.

Μια αναγνώριση που εκφράζεται με σαφήνεια και παρρησία σε αυτήν την επιστολή.

Δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι, είναι πράγματι σπάνιο, θα λέγαμε μοναδικό, αυτό το μήνυμα που ήρθε από την Πάτρα.

Η ευχαριστήρια αυτή επιστολή, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Διότι προέρχεται από εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ιδιαιτερότητες των γηπέδων.

Διότι προέρχεται από ένα συνεργάτη που ολοκληρώνει την αγωνιστική του πορεία.

Αλλά κυρίως διότι προέρχεται από ένα διαιτητή που δεν έχει κανένα απολύτως λόγο, κανένα απολύτως περίεργο κίνητρο, καμία απολύτως υποχρέωση, να πει αυτά που λέει αν δεν τα πιστεύει.

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, σε ευχαριστούμε Κωνσταντίνε Μπούσια.

Δική σας η επιστολή  συνάδελφοι.

Προς: Σύνδεσμο Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής
Πάτρα 19-12-2016

                                          ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κυρία Πρόεδρε

Μετά από σχεδόν 25 χρόνια ενεργής Διαιτησίας και αποχωρώντας από την ενεργή δράση θα ήθελα στο πρόσωπο σας να ευχαριστήσω για την συνεργασία όλων αυτών των ετών τα Μέλη σας.

Είτε σαν αξιολογημένος Διαιτητής είτε στα χρόνια που φιλοξενήθηκα από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής η εκτέλεση καθηκόντων των Μελών σας για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων ήταν πάντα άριστη.

Οι γνώσεις των Μελών σας είναι πάντα πολύτιμες για εμάς όλους τους Διαιτητές και πραγματικά ένιωθα μεγάλη χαρά και ασφάλεια στους αγώνες γιατί ήξερα ότι οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή θα έχω την αμέριστη βοήθεια των Μελών σας.

Σας εύχομαι καλές γιορτές ευτυχισμένο το νέο έτος και να διατηρείται πάντα το υψηλό επίπεδο το οποίο βρίσκεστε.


Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΠΟΥΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πέμπτη 15-12-2016
ώρα: 15.45

Και μετά τι ;; θα μπορούσε εύκολα να διερωτηθεί κάποιος.

 Μετά λοιπόν, γυρίζουμε ξανά από εκεί ακριβώς από όπου ξεκινήσαμε. Δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ευρύ πνεύμα και απόλυτη εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας.

Μετά από την 19/5.12.2016 απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΚ γίνεται περισσότερο κατανοητό ότι κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια εντυπωσιασμού.

Διαβάστε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

 

Στην συνέχεια κρίναμε ότι είναι επιβεβλημένη μια  δική μας επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ.

Διαβάστε:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 83/14-12/2016

ΠΡΟΣ: ΕΣΑΚΕ

Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας για οφειλές των αποζημιώσεων στους αγώνες του πρωταθλήματός σας και για τον τρόπο καταβολής της αποζημίωσης των μελών της γραμματείας στους αγώνες αυτούς και μετά την από 19/5-12-16 απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΚ, η οποία σας γνωστοποιήθηκε, είναι ανάγκη να προβείτε άμεσα στην ενημέρωση όλων των ΚΑΕ- μελών σας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τα προβλήματα του παρελθόντος.
Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε , το δικαίωμα αυτό, του τρόπου δηλαδή, καταβολής της αποζημίωσης των μελών της γραμματείας, ορίζεται με σαφήνεια από την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία την οποία είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εφαρμόζουμε (N. 2725/1999 αρ.44 παρ.2θ).
Μετά τα παραπάνω, σας ζητάμε για μια ακόμη φορά, να καταβάλετε άμεσα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις των μελών μας, οι οποίες προήλθαν από αγώνες του πρωταθλήματός σας.

                                               Για το Δ.Σ
                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ

Θεωρούμε όμως, ότι επιβάλλεται να γνωρίζετε τι ακριβώς αναφέρει ο αθλητικός νόμος, στην επίμαχη διάταξη, που ηθελημένα παρερμηνεύουν ή αν θέλετε προσπαθούν να διαστρεβλώσουν, ανεπιτυχώς!!!

Θέμα: Αθλητικός νόμος 2725/99 με τροπ. το 2002

Άρθρο 44

Όργανα διαιτησίας κωλύµατα

1. Κάθε αθλητική ομοσπονδία που καλλιεργεί οµαδικό άθληµα καταρτίζει
κανονισµό διαιτησίας, ο οποίος θεσπίζεται και ελέγχεται ως προς τη
νοµιµότητά
του σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 27 του παρόντος νόµου. Ο κανονισµός
αυτός οφείλει να κατοχυρώνει τις αρχές της διαφάνειας των διαδικασιών και
της
ισονοµίας µεταξύ των διαγωνιζόµενων και να διασφαλίζει το ανεπηρέαστο έργο
των οργάνων διαιτησίας και γενικά των διαιτητών.

2. Ειδικότερα ο κανονισµός διαιτησίας οφείλει να προβλέπει τουλάχιστον ότι:

θ) Το ύψος και ο τρόπος καταβολής της αποζηµίωσης και των εξόδων κίνησης των διαιτητών, των παρατηρητών και των βοηθητικών οργάνωσης διαιτησίας καθορίζονται από το ∆.Σ. της οικείας αθλητικής οµοσπονδίας, ύστερα από γνώµη της Κ.Ε.∆. και της οικείας οµοσπονδίας διαιτητών πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Από όλα τα παραπάνω μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό ότι, δεν χρειάζεται να δείχνουμε τις φωτογραφίες μας για να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ελέφαντες.


    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ;;;
 

Παρασκευή 02-12-2016
ώρα: 21.00

Ίσως θα ήταν καλύτερα να πούμε, τι είναι αυτό που τους υποχρεώνει να προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν. Τι ακριβώς είναι αυτό, που τους οδηγεί σε διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση.

 Εμείς βέβαια δεν έχουμε μάθει να ακούμε τις Σειρήνες, για αυτό και συνεχίζουμε την δική σας ενημέρωση.

                                              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με μια εξαιρετική επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ, που υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Τάκη Τσαγκρώνη ,η ΕΟΚ οριοθετεί οριστικά και αμετάκλητα τα όρια δικαιοδοσίας όλων των φορέων του Αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης.
Δηλώνει δε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την συμμετοχή της σε ΟΛΑ τα Εθνικά Πρωταθλήματα στα οποία βεβαίως συμπεριλαμβάνεται και αυτό της Α1(ΕΣΑΚΕ).
Τα δικά μας λόγια είναι φτωχά διαβάστε:

Μαρούσι 14 Νοεμβρίου 2016
 
Πάγια θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι ότι τα μέλη της γραμματείας των αγώνων καλαθοσφαίρισης δεν υπάγονται στη υποχρέωση του εργόσημου του ν. 383/2010 και η θέση αυτή έχει γνωστοποιηθεί τόσο προς το Υπουργείο Εργασίας όσο και προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ως ανώτατη διοικητική αρχή του αθλήματος, έχει το δικαίωμα να προβαίνει στο χαρακτηρισμό της ιδιότητας, των καθηκόντων και των υποχρεώσεων των διαιτητών και των μελών της γραμματείας των αγώνων, κριτών και χρονομέτρων, όπως άλλωστε αυτό αναγνωρίζεται σαφώς και από την ίδια την πολιτεία, η οποία θεωρεί ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν εμπίπτει σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Αποδέχεται κατά συνέπεια η πολιτεία ότι τον ειδικό αυτό χαρακτηρισμό της ιδιότητας των μελών της γραμματείας, μόνο η υπεύθυνη Αθλητική Ομοσπονδία έχει δικαίωμα και δυνατότητα να θεσπίσει.

Ο χαρακτηρισμός της ιδιότητας των μελών της γραμματείας των αγώνων έχει τεθεί στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας, ο οποίος έχοντας μάλιστα εγκριθεί ως προς την νομιμότητά του από την Γ.Γ.Α. αποτελεί δεσμευτικό κανόνα δικαίου για όλα τα πρόσωπα, φυσικά, νομικά, όπως και για τις Κ.Α.Ε. που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Σας επισημαίνουμε δε ότι τα μέλη της γραμματεία, δηλαδή οι κριτές και χρονομέτρες συμμετέχουν με την άσκηση του δικού τους έργου στη διεύθυνση των αγώνων, έργο το οποίο είναι βοηθητικό και συμπληρωματικό του έργου των διαιτητών, με τους οποίους η συνεργασία στη διάρκεια του αγώνα είναι καθοριστική για την σωστή διεξαγωγή κάθε αγώνα.

Η Ε.Ο.Κ. επιμένει στην νομιμότητα και την ισχύ της θέσης της αυτής, του χαρακτηρισμού δηλαδή των μελών της γραμματείας των αγώνων ως βοηθών των διαιτητών, θέση την οποία επιβάλλεται να σεβασθούν και να τηρήσουν όλα τα αθλητικά σωματεία και οι Κ.Α.Ε. όλων των Εθνικών Κατηγοριών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Κ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ

Ότι άλλο και αν επιχειρήσουν να πουν , οι όποιοι, είναι αμπελοφιλοσοφίες για την δημιουργία εντυπώσεων και ΜΟΝΟ!!!!!

Παράλληλα, δίνουμε για την δική σας έγκυρη ενημέρωση τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ, για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 & 2016-2017) και την επιστολή που στείλαμε στον Αθλητικό Δικαστή προκειμένου να μας δώσει ο ΕΣΑΚΕ τα οφειλόμενα των μελών μας. Διαβάστε:

Άρθρο 36ο

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΣΑΚΕ ΕΞΟΔΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ, ΚΡΙΤΩΝ κλπ.)

1. Σε περίπτωση κατά την οποία Κ.Α.Ε κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού πρωταθλημάτων αρμοδιότητος Ε.Σ.Α.Κ.Ε ή της οικείας Προκηρύξεως αγώνων, δεν καταβάλει νόμιμα και εμπρόθεσμα στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε τα χρηματικά ποσά που αφορούν τα έξοδα διοργάνωσης και διεξαγωγής εντός έδρα αγώνα της (αμοιβές και έξοδα διαιτητών, κριτών/σημειωτών, τεχνικών παρατηρητών, παρατηρητών διαιτησίας, εκκαθαριστών, θυρωρών κλπ.), επιβάλλεται από το Δικαιοδοτικό Όργανο, μετά από σχετική έκθεση αναφορά του Τεχνικού Παρατηρητή του αγώνα, ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται παρουσία των φιλάθλων της για μία (1) αγωνιστική ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

2. Σε κάθε περίπτωση επανάληψης / υποτροπής στην υπαίτια Κ.Α.Ε, οι ανωτέρω πειθαρχική ποινή, διπλασιάζεται.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ
ΟΡΓΑΝΟ (Αθλητικό Δικαστή)

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

Του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (ΟΑΚΑ) και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή εξόδων αγώνων στα μέλη μας (γραμματεία αγώνων)»

Δια του παρόντος απευθυνόμεθα προς εσάς, το αρμόδιο Δικαιοδοτικό όργανο προκειμένου να επιληφθείτε του θέματος που έχει δημιουργηθεί από τη μη καταβολή προς τα μέλη μας των εξόδων από τη διεξαγωγή αγώνων του επίσημου πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ και συγκεκριμένα:

Καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τα μέλη μας δεν έλαβαν τα χρήματα που προβλέπονται να καταβληθούν στη γραμματεία των αγώνων της Α1 Εθνικής κατηγορίας, αυτό δε συνέβη σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, δηλαδή στους αγώνες που ως γηπεδούχος η ανωτέρω ομάδα υποχρεούτο να καλύπτει τα έξοδα αυτά .

Η συγκεκριμένη ΚΑΕ ήθελε να καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά για τα μέλη μας με εργόσημο ( όπως αυτό αναφέρεται σε όλα τα Φύλλα Αγώνος των εντός έδρας αγώνων), κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία.(Γνωστοποίηση διατάξεων άρθρου 6 του ν 4225/2014 Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.), με τον κανονισμό διαιτησίας τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ και τις αλλεπάλληλες γραπτές ενημερώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς τον ΕΣΑΚΕ.

Επειδή από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 οφείλεται στα μέλη μας το συνολικό ποσό των Ευρώ 2.800,00.

Επειδή έως σήμερα το ανωτέρω ποσό δεν έχει καταβληθεί στα μέλη μας από τον ΕΣΑΚΕ ή την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως προβλέπεται από το άρθρο 36 (κεφ.Γ΄) του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2015-2016.

Επειδή η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η μοναδική ΚΑΕ του πρωταθλήματος η οποία ήθελε να χρησιμοποιήσει ως τρόπο πληρωμής των ανωτέρω εξόδων το εργόσημο και μη αποδεχόμενου του τρόπου αυτού από εμάς δεν κατεβλήθησαν τα προβλεπόμενα ποσά προς την Γραμματεία των αγώνων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Να υποχρεωθεί ο ΕΣΑΚΕ ως εκ των ειδικών ως άνω διατάξεων υπόχρεος για την ως άνω καταβολή άλλως η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, να καταβάλει άμεσα στα μέλη μας το συνολικό ποσό των Ευρώ 2.800,00 (δύο χιλιάδες οχτακόσια ευρώ), άλλως να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 36 (κεφ.Γ΄) του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2015-2016 κυρώσεις.

Στην διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική διευκρίνιση.

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ


Συνημμένα:
1. Άρθρο 6 ν. 4225/2014 & «Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 6»
2. Κανονισμός Διαιτησίας (εγκεκριμένος από την ΓΓΑ)
3. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς ΕΣΑΚΕ(8. Μαΐου 2014)
4. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς ΕΣΑΚΕ(9.Οκτωβρίου 2015)
5. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς τον ΕΣΑΚΕ με κοινοποίηση σε όλες τις Ενώσεις και
Τοπικές Επιτροπές της χώρας(12. Οκτωβρίου 2015)
6. Πίνακας οφειλών ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ προς τα μέλη μας.
 

Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2016, ο Αθλητικός δικαστής έγκρινε το αίτημά μας απαράδεκτο και το απέρριψε.

Θεωρείται  αυτονόητο ότι η διεκδίκηση των οφειλών  προς τα μέλη μας  δεν σταματά εδώ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 

Δευτέρα 14-11-2016
ώρα: 18.30

Όπως είχαμε προαναγγείλει ο δρόμος που καλούμεθα να βαδίσουμε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό όμως δεν μας φοβίζει, έχουμε δοκιμαστεί στα δύσκολα.

Από σήμερα το πρωί, με Αριθ.Πρωτ.186/14.11.2016 είναι στα εισερχόμενα του Δικαιοδοτικού Οργάνου του ΕΣΑΚΕ η αναφορά μας για την μη καταβολή εξόδων αγώνων στα μέλη μας την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Ποσό που ανέρχεται σε 2.800 ευρώ.

Με επιστολή μας προς τον νέο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Μιχάλη Μελή στις 26 Ιουλίου 2016, ζητήσαμε να καταβάλει ως όφειλε (Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός Πρωταθλήματος 2015-2016 ΕΣΑΚΕ) την αμοιβή αγώνων στα μέλη μας, εξ αιτίας της άρνησης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ να αναγνωρίσει ότι, τα μέλη της Γραμματείας ανήκουν στο χώρο της διαιτησίας και έχουν τις αυτές υποχρεώσεις και τα ίδια ασυμβίβαστα και κωλύματα με τους διαιτητές όπως αυτά καθορίζονται στον κανονισμό διαιτησίας, τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ και βέβαια δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 6 του ν.4225/2014 περί εργοσήμου.

Σε συνέχεια αυτής της πρώτης επικοινωνίας , η πρόεδρος του Συνδέσμου μας, κυρία Τάνια Μερίκα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, αμέσως μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 και εκεί αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις παραμέτρους που αφορούν το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την καταβολή της αμοιβής αγώνα με την διαδικασία του εργοσήμου από την συγκεκριμένη ΚΑΕ.
 
Θεωρούμε ότι, πέντε μήνες για να εφαρμοστεί μια ειλημμένη απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ είναι αρκετός χρόνος αναμονής, αν προσθέσουμε και ολόκληρη την περσινή αγωνιστική.

Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από αυτά που μας ανήκουν. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο, από την εφαρμογή των νόμων και των κανονιστικών διατάξεων.
 
Η θεσμοθέτηση του ρόλου και του έργου μας απορρέει από τους διεθνείς κανονισμούς και αποτυπώνεται με ευκρίνεια και σαφήνεια στον κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ (τον οποίο ενέκρινε η ΓΓΑ), η οποία άλλωστε (ΕΟΚ) έχει και την ευθύνη διεξαγωγής ΟΛΩΝ ανεξαρτήτως των αγώνων.

Για τον λόγο αυτό και δεν είμαστε διαθετημένοι να επιτρέψουμε άλλο αυτόν τον διασυρμό από όπου και αν προέρχεται.
 
Οι επιστολές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από τις 4 Μαΐου 2014 μέχρι σήμερα και η θέση του αρμόδιου Υπουργείου για το θέμα του εργοσήμου, θα έπρεπε να είχαν γίνει απόλυτα σεβαστές από όλους και να μη αναμασάμε σαν μηρυκαστικά τα ίδια και τα ίδια για την δημιουργία εντυπώσεων.

Είμαστε όλοι εργάτες στην υπηρεσία του ίδιου αθλήματος και θα πρέπει να μην υπάρχουν άγνωστες λέξεις μεταξύ μας.

Παρόλα αυτά «ο σεβασμός» στο χώρο μας, δυστυχώς, από ορισμένους είναι άγνωστη λέξη και αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΚΚΑ
 

Δευτέρα 24-10-2016
ώρα: 17.50

Με αφορμή τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αγώνων της ΕΣΚΑ, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, το Δ.Σ του ΣΚΚΑ αποφάσισε ομόφωνα να χρησιμοποιηθούν κριτές της κατηγορίας ΕΣΚΑ-3 μαζί με κριτές μεγαλυτέρων κατηγοριών και σε αγώνες Δ και Γ ανδρών προκειμένου να καλυφθούν αγωνιστικά οι ομάδες αυτών των κατηγοριών.

Είναι αυτονόητο ότι οι συμμετοχή των κριτών της κατηγορίας ΕΣΚΑ-3 θα γίνεται πάντα με κριτήριο το βαθμό αξιολόγησης του κριτή την συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο και την εν γένει συμπεριφορά του στους αγωνιστικούς χώρους.


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΚΚΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ
 

Τετάρτη 12-10-2016
ώρα: 15.30

Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ, ανάκοινωσε την συγκρότησή του σε σώμα, που έγινε στην πρώτη συνεδρίασή του την Τρίτη 11-10-16.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΝΙΑ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΤΡΙΧΑΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ : ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ : ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΧΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ
ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Κυριακή 09-10-2016
ώρα: 23.30

ΕΚΛΟΓΕΣ – 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σήμερα την 09 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία του Συνδέσμου , έγιναν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής για την εκλογή οργάνων της Διοίκησης. Κατά τις αρχαιρεσίες :

ΨΗΦΙΣΑΝ : 146
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 143
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 3
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 0

Η τελική κατάταξη των υποψηφίων που εκλέγονται και των αναπληρωματικών είναι η παρακάτω:

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Μερίκα Αναστασία (Τάνια)  

121

Θεοδοσάκης Σταμάτιος  

121

Αναστασόπουλος Αναστάσιος

115

Διονυσιάδης Δημήτριος  

96

Δημητρακόπουλος Αντώνιος  

96

Σαμοίλης Αναστάσιος  

91

Καλκάνη Μαρία  

83

Τρίχας Απόστολος

74

Χιώτης Ανδρέας

58

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Χούντας Γεώργιος

41

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Πίττας Σταμάτιος

104

Τριανταφύλλου Μαρία

90

Σκιαδάς Ηρακλής  

89

Φουντουκίδου Ελένη  

79

Πατακός Γεώργιος 

75

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μπούκας Γεώργιος  

99

Ιατρού Δημήτριος  

89

Αναγνώστου Γεώργιος

82

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μπαλτάσης Θεόδωρος 80
Σπυρλιδάκη Γεωργία 75
Βάγγερ Πωλίνα 71
Αποστολόπουλος Χρήστος 64
Καλιαρντάς Παναγιώτης 64
Παπαϊωάννου Βίκυ 64

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Δαλιάνη Παναϊτσα 55
Παπαδόπουλος Μίλτος 46

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Α' ΜΕΛΟΣ                                      Β' ΜΕΛΟΣ
      ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ             ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Πέμπτη 29-09-2016
ώρα: 20.30

Το Δ.Σ στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016, αποφάσισε σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου (Κεφάλαιο Β άρθρο 7 παράγραφος 3) 

                        ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ

Την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17.00 στα γραφεία του Συνδέσμου, Τακτική Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απολογισμός Διοικητικών και Οικονομικών Πεπραγμένων του Δ.Σ
2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής 
3. Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου, Διοικητικού Συμβουλίου – Εξελεγκτικής Επιτροπής - Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξη (6) μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης.


Σε περίπτωση μη απαρτίας, η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα επαναληφθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 09 Οκτωβρίου 2016 στις 10.30 το πρωί στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Στην Τακτική Γ. Συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής
ΟΛΑ τα ταμειακώς εντάξει μέλη του ΣΚΚΑ.

(Μετά την Συνέλευση η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως την δύση του ηλίου που για την συγκεκριμένη μέρα είναι στις 18.57)

•Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα του ΣΚΚΑ, αποκτούν τα μέλη μετά πάροδο ενός έτους από την εγγραφή τους (άρθρο 4 παρ. 6 του Καταστατικού).


ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΡΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
2016-17

Κυριακή 31-07-2016
ώρα: 12.50

Δημοσιεύουμε σήμερα τους τελικούς πίνακες αξιολόγησης των κριτών, για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 όπως αυτοί διαμορφώθηκαν μετά τις εξετάσεις των κριτών για την κατάταξή τους σε ανώτερη κατηγορία.
                                                                
                                                                     ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ


ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ
ΣΤΑ ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Δευτέρα 04-07-2016
ώρα: 21.50

Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων στα τεστ αξιολόγησης:

Για την άνοδο στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1.

ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΥΡΙΑΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΠΑΡΙΣ

 Για την άνοδο στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ1

ΑΠΙΤΙΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Για την άνοδο στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΟΚ2

ΧΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΟΥΛΟΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Στις κατηγορίες της Α1 και της ΕΟΚ2, επειδή προέκυψε απόλυτη ισοβαθμία μεταξύ των δύο τελευταίων υποψηφίων της κάθε κατηγορίας, το Δ.Σ  αποφάσισε ομόφωνα πως  δικαιότερη λύση, αντί της κλήρωσης, είναι η αύξηση των θέσεων σε κάθε κατηγορία κατά ένα άτομο.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6-6-16

Τετάρτη 08-06-2016
ώρα: 18.30

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΚΚΑ, μετά την συνεδρίασή του, που έγινε την Δευτέρα 6-6-2016, εξέδωσε την παρακάτω απόφαση, που αφορά τους κριτές Ιωάννη Φεστερίδη και Γεώργιο Γουζούαση, την οποία και δημοσιεύουμε.

Οι παραπάνω κριτές είχαν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

                    ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Δια της παρούσης  γνωστοποιούμε την από 6-6-2016 ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΚΚΑ, ληφθείσα κατά τη συνεδρίασή του, της 6ης Ιουνίου 2016, σύμφωνα με την οποία  επεβλήθη, στους κριτές Ιωάννη Φεστερίδη και Γεώργιο Γουζούαση, η ποινή του πρόσκαιρου αποκλεισμού από τις δραστηριότητες του Συνδέσμου για χρονικό διάστημα 6 μηνών, αρχής γενομένης από την επόμενη της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, λόγω τέλεσης εκ μέρους τους, του πειθαρχικού παραπτώματος που προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ.4 περ.β, γ του Καταστατικού του Συνδέσμου.

ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ (ΜΑΙΟΣ 2016) ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Πέμπτη 02-06-2016
ώρα: 19.15

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων της Σχολής Κριτών που έγινε το Μάιο του 2016. Το ονόματα των νέων κριτών που δημοσιεύονται με σειρά επιτυχίας, είναι τα παρακάτω:

1 ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
3 ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
4 ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
5 ΦΑΚΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6 ΒΕΡΒΕΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ
7 ΤΣΟΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
8 ΤΡΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10 ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
11 ΔΕΡΜΟΣΙΝΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
12 ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
13 ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
14 ΜΟΥΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
15 ΚΟΡΟΜΠΟΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
17 ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
18 ΤΖΙΒΑΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΝΑΠΟΛΕΩΝ
19 ΣΠΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
20 ΤΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
21 ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
22 ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
23 ΜΠΡΟΥΜΑ ΔΟΜΝΑ
24 ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Το Δ.Σ του Συνδέσμου, καλωσορίζει τους νέους κριτές στον Σύνδεσμό και τους παρακαλεί, μέχρι τέλος Ιουνίου να προσέλθουν στα γραφεία του Συνδέσμου (κάθε Τρίτη & Πέμπτη 17.00-19.00) και να κάνουν την εγγραφή τους και την Δήλωση Ενέργειας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Για την εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί, αντίγραφο του απολυτηρίου λυκείου, την ταυτότητα τους και μια φωτογραφία μεγέθους αστυνομικής ταυτότητας.


ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Τρίτη 22-03-2016
ώρα: 20.50

Ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, ευχαριστεί τα μέλη του για την ανταπόκριση τους στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τα ενημερώνει πως τα είδη που έχουν συλλεχτεί  παραδόθηκαν στο Σωματείο Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ που με την σειρά του θα τα παραδώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στην φωτογραφία μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου παραδίδουν τα είδη στον εκπρόσωπο του Σωματείου εργαζομένων.


ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Τρίτη 15-03-2016
ώρα: 19.50

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στα μέλη του, απεδέχθη την πρόταση-προσφορά του διαγνωστικού κέντρου medimall.

H πρόταση περιλαμβάνει την κάλυψη των μελών μας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ένα βασικό πακέτο εξετάσεων κοινό για άνδρες και γυναίκες καθώς και επί πλέον εξετάσεις οι οποίες μπορούν να προστεθούν ανάλογα με το φύλλο και την ηλικία.

Οι παροχές αυτές ισχύουν και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών σας.

Θα σταλεί σε όλους τους συναδέλφους τιμοκατάλογος εξετάσεων και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με το medimall.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κυριακή 31-01-2016
ώρα: 17.55

Με ομόφωνη απόφαση, της επιτροπής αξιολόγησης για τους κριτές :

Σιφναίο Θεόδωρο
Λουλόπουλο Αλέξιο
                    Χατζηχρήστου Κατερίνα

Ανακαλείται  από την 1 Φεβρουαρίου 2016 και  μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016, η δήλωση ενέργειάς των. Επίσης δεν επιτρέπεται η  συμμετοχή τους στα ανεξάρτητα πρωταθλήματα ή τουρνουά, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016.

Οι παραπάνω κριτές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε αγώνες ανεξαρτήτων πρωταθλημάτων, αγνόησαν κατ' επανάληψη τις οδηγίες του Συνδέσμου και επέδειξαν συμπεριφορά αντίθετη με τα συμφέροντα και την φήμη του.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής ήταν, να προκληθούν προβλήματα τόσο στους συναδέλφους τους όσο και στον Σύνδεσμο.

Η απόφαση αυτή της επιτροπής αξιολόγησης επικυρώθηκε με ομοφωνία από το Διοικητικό Συμβούλιο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
 ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 ΤΗΣ Α1(ΕΣΑΚΕ)

Πέμπτη 15-10-2015
ώρα: 15.30

Μετά την από 12/10/2015 απαντητική επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς τον ΕΣΑΚΕ για το θέμα του εργοσήμου σας ενημερώνουμε ότι:
Η συμμετοχή μας στους αγώνες της Α1 θα γίνεται ΜΟΝΟ υπό την προϋπόθεση της μη καταβολής εργοσήμου. 


ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ
 ΤΗΝ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ!!!

Δευτέρα 12-10-2015
ώρα: 17.15

Είχαμε υποσχεθεί να σας ενημερώσουμε για τις όποιες εξελίξει γύρω από το θέμα του εργοσήμου.
Δημοσιεύουμε τις επιστολές της ΕΟΚ προς τον ΕΣΑΚΕ και τις Ενώσεις της, που με την σειρά τους καλούνται να τις κοινοποιήσουν σε όλους τους Συνδέσμους Κριτών.

Από την πλευρά μας, εμείς οι κριτές της Αττικής, ευχαριστούμε θερμά την ΕΟΚ για την άμεση παρέμβασή της στο συγκεκριμένο θέμα.

 

 


ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

Δευτέρα 12-10-2015
ώρα: 14.15

Συναδέλφισσες/οι,
Μετά την αιφνίδια και αναίτια απόφαση του ΕΣΑΚΕ να εντάξει τα μέλη της Γραμματείας (κριτές, κομισάριους) στις περί εργοσήμου διατάξεις του άρθρου 6 του νόμου 4225/2014, ένα χρόνο μετά την από 29/4/2014 απαντητική σε αυτούς επιστολή του υπουργείου εργασίας, με την οποία δηλώνουν αναρμόδιοι να μας κατατάξουν ή όχι στο εργόσημο, κρίνουμε ότι είναι ανάγκη να καταγράψουμε πράξεις και γεγονότα, προκειμένου να έχετε μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα. 

Όπως καλά γνωρίζετε, υπερασπιζόμενοι τον ρόλο και το έργο μας - που απορρέουν από τους διεθνείς κανονισμούς, τον αθλητικό νόμο και βέβαια τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ - από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε σε αυτή την απίστευτη λογική της ασφάλισης των μελών μας από τις ΚΑΕ με την «μέθοδο του εργοσήμου».

Η αντίδρασή μας αυτή είχε θετικά για εμάς αποτελέσματα, αφού με την βοήθεια της Ομοσπονδίας του αθλήματος καταφέραμε από τον Μάιο του 2014, να υποχρεωθούν να «δεχθούν», αυτό που θα έπρεπε να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι στην περίπτωση του εργοσήμου. Αυτοί δηλαδή, που έσπευσαν να ξεσηκώσουν , λαθεμένα, τα σωματεία και να τους υποδείξουν να μας εντάξουν στο εργόσημο. Αλλάζοντας ετσιθελικά την διαχρονική μας ταύτιση με την διαιτησία. Τα μέλη της Γραμματείας είναι βοηθοί των διαιτητών και « έχουν τις αυτές υποχρεώσεις και τα ίδια ασυμβίβαστα και κωλύματα με τους διαιτητές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κεφάλαιο Δ του κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ. (επαναλαμβάνουμε τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ).

Εύκολα γίνεται αντιληπτό από όσους δεν εξυπηρετούν κάποια σκοπιμότητα ή δεν έχουν συμφέρον από την προάσπιση αυτής της θέσης ότι, τα μέλη της Γραμματείας, αφού δεν επιλέγονται από τις ΚΑΕ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά ορίζονται από την ΕΟΚ, δεν μπορούν να έχουν εργασιακή σχέση με τις ΚΑΕ και βέβαια δεν μπορούν να ενταχθούν στην ασφάλιση με το εργόσημο.

Να πούμε ακόμη, (για τους βραδύνους), ότι το εργόσημο δεν έχει σχέση με την εφορία. Τα όποια χρήματα παίρνουν οι κριτές ως αμοιβή ( με τίτλο κτήσης ) για τις προσφερόμενες από αυτούς υπηρεσίες, φορολογικά δηλώνονται κάθε χρόνο από το λογιστήριο του ΕΣΑΚΕ στον κάθε ένα από εμάς και είναι αποτυπωμένα στην φορολογική μας δήλωση όπως καλά γνωρίζετε.

Τον ισχυρισμό δε του ΕΣΑΚΕ ότι, όλο αυτό γίνεται , «γιατί ανησυχούν οι ομάδες για την ασφάλεια των μελών μας σε περίπτωση ατυχήματος αφενός και αφετέρου σκέπτονται μήπως κατά την διάρκεια ενός αγώνα έρθει το ΙΚΑ και διαπιστώσει ότι τα μέλη της Γραμματείας είναι ανασφάλιστα και υποχρεώσει τα σωματεία σε πρόστιμο», μάλλον δεν μπορούμε να τον πάρουμε στα σοβαρά όσο καλή διάθεση και αν έχουμε. Άσε που θα αρχίζουν να προβληματίζονται και όσοι βλέπουν τηλεόραση.

Στην συνέχεια, επικοινώνησε μαζί μας ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Χαλβατζάκης, αφού πρώτα μας διαβεβαίωσε για τις καλές του προθέσεις, μας πρότεινε να επισκεφτούμε τον υπουργό αθλητισμού μαζί προκειμένου να λυθεί το θέμα και να μας πει ο υπουργός αν πράγματι είμαστε βοηθοί διαιτητών ή εν πάση περιπτώσει τι είμαστε και που ανήκουμε, αφού όπως είπε υπάρχει διάσταση απόψεων.
 
Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι ακριβώς εδώ είναι το θέμα συνάδελφοι. Αμφισβητούν την ιδιότητά μας. Διότι, ο νόμος είναι σαφέστατος: Ν .4225/2014 άρθρο 6 παράγραφος 11β, εξαιρούνται του εργοσήμου «….. οι διαιτητές, οι βοηθοί διαιτητές………» και θέλουν, αφού δεν το κατάλαβαν από την αρχή και παρέσυραν τα σωματεία στην λογική της επαγγελματικής σχέσης με τους κριτές, να μπούμε τώρα στην λογική της αμφισβήτησης του ρόλου και του έργου μας και να αναρωτηθούμε αν «είμαστε ή όχι ελέφαντες». Να βρούμε δε, και κάποιον (κατά κανόνα ευρισκόμενο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων), αφού δε μας έκατσε η απάντηση του εργασίας, να το σφραγίσει.
 
Εξηγήσαμε στον κύριο πρόεδρο, ότι αυτός που δικαιούται να προσδιορίσει την ιδιότητα που έχουμε στον χώρο είναι, η FIBA και η Ομοσπονδία του Αθλήματος κάτι που και οι δύο το έχουν πράξει. Η μεν πρώτη με την αποτύπωση του ρόλου και του έργου μας στους διεθνείς κανονισμούς, η δε δεύτερη, τόσο με την αναφορά στον κανονισμό διαιτησίας όσο και με τις από 8 Μαΐου 2014 και 9 Οκτωβρίου 2015 επιστολές της προς τον ΕΣΑΚΕ.

Δεν έχουν παρά να το εφαρμόσουν αν πράγματι επιζητούν την επίλυση του θέματος.

Άλλωστε εμείς δεν χρειαζόμαστε παρέα για να πάμε στο υπουργείο. Ίσως να είναι και για εμάς ανοιχτές οι πόρτες του, ποτέ δεν ξέρεις….. αν χρειαστεί. Κρίνουμε όμως ότι δεν χρειάζεται. Τουλάχιστον όχι τώρα. Αν συνεχιστεί αυτή η αυθαιρεσία όλα θα γίνουν και θα καταγγελθούν με ονοματεπώνυμο ( όχι πως δεν τα γνωρίζουν), όλα στην ώρα τους.
 
Δυστυχώς όμως εκτός όλων των άλλων, εδώ υπάρχουν εύλογα ερωτήματα, όχι υποχρεωτικά αναπάντητα. Σας παραθέτουμε κάποια από αυτά.

Γιατί αμφισβητούν την FIBA και τον κανονισμό της;
Γιατί δεν δέχονται την γνωμοδότηση της ΕΟΚ για τον ρόλο και το έργο των μελών της Γραμματείας, αμφισβητώντας στην πράξη το ρόλο της Ομοσπονδίας;
Ποιος και γιατί επιμελώς παραπληροφορεί τα σωματεία;
Ποιος και γιατί αποφασίζει για τον διαχωρισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητών σε αντίθεση με την αθλητική νομοθεσία;

Συνάδελφοι, ο δικός μας ο χώρος έχει αποδείξει ότι μπορεί με την ίδια ευκολία που συγκρούεται με την ίδια και να συνεργαστεί . Δεν κρατάμε κάβα αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες.

Δεν προσφέρουμε όμως και σε κανένα το δικαίωμα του σχολιασμού και της παραπληροφόρησης με βάση την λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Εμείς δεν θα αλλάξουμε την λογική μας, εφ’ όσον πιστεύουμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του χώρου μας, θα το κάνουμε με όποιο κόστος και αυτό το γνωρίζετε καλά. Άλλωστε, αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα.

Θέλουμε ακόμα να σας ενημερώσουμε ότι, με τους Συνδέσμους της Πάτρας ,της Κρήτης ,της Ρόδου και της Καβάλας , έχουμε τις ίδιες θέσεις .

Είναι βασική για όλους εμάς η διεκδίκηση της εφαρμογής της νομιμότητας. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτό που μας ανήκει για το σύνολο των μελών μας και όχι μεμονωμένα, όχι επιλεκτικά.

Οι κριτές στο σύνολό τους δεν είναι ανεπάγγελτοι για να ψάχνουν εργοδότη να τους ασφαλίσει. Προσφέρουν μια υπηρεσία κατά την διάρκεια του αγώνα , όπως και οι διαιτητές, υπηρεσία που προσδιορίζεται επακριβώς στους κανονισμούς διαιτησίας του αθλήματος και γι’ αυτό αμείβονται και φορολογούνται κανονικά.

Κατανοούμε τις πολλαπλές ανάγκες κάποιων που χρησιμοποιούν τον τίτλο του «κριτή», για εξεύρεση εργασίας (προς το παρόν το λέμε κομψά) και για το λόγο αυτό την ταύτιση τους με τους ηλεκτρολόγους, τους ηλεκτρονικούς, τους παρκαδόρους, και όλους όσους εργάζονται υπό τις οδηγίες των ΚΑΕ στην διάρκεια ενός αγώνα και πληρώνονται με εργόσημο . 

Σε όλους αυτούς δηλώνουμε ότι ο κριτής δεν είναι επάγγελμα!!!. Άρα δεν προσφέρει εργασία, άρα δεν μπορεί να συνάψει σύμβαση έργου, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί με εργόσημο.

Αυτό είναι αποτυπωμένο σε νόμους, και διεθνείς κανονισμούς χρόνια τώρα και δεν μπορεί κανείς ηθελημένα ή μη να το αγνοήσει και να το ανατρέψει. Η αναγνώριση του αιτήματός μας από την Ομοσπονδία του Αθλήματος και όχι μόνο, είναι ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα είτε αρέσει είτε δεν αρέσει.

Οι εξελίξεις τρέχουν και θα έχετε συνεχή και βέβαια έγκυρη ενημέρωση.
                                                                                    ΤΟ Δ.Σ


ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΡΙΤΩΝ

Τετάρτη 09-09-2015
ώρα: 17.10

Ενημερώνουμε τους κριτές ότι, οι ορισμοί φαίνονται ανά ημέρα μπαίνοντας πρώτα στο eska.gr, στην συνέχεια αφού επιλέξουμε την σελίδα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2015  -2016 διαλέγουμε την επιλογή  ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΡΙΤΩΝ.


ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πέμπτη  16-04-2015
ώρα: 23.55

Παρά το γεγονός ότι δεν συνηθίζουμε να απαντάμε στα κάθε λογής δημοσιεύματα, επιλέξαμε σήμερα να θυμίσουμε σε όσους ενδεχομένως έχουν ασθενή ή επιλεκτική μνήμη δυο-τρείς βασικούς για εμάς κανόνες, που μας επιτρέπουν να ήμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τον δικό μας χώρο. Απαντώντας έτσι σε ότι μας αφορά, στο κείμενο με τίτλο «Ασυδοσία» που δημοσιεύτηκε στις 15/4 στο eBasket.gr

1.Η προάσπιση του δικαιώματος ύπαρξης του χώρου μας αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί κυρίαρχο λόγο ύπαρξης αυτής της διοίκησης και αυτό, όταν στο παρελθόν, οι σημερινοί «εθνοσωτήρες των κριτών» σφύριζαν αδιάφορα.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μέσα από την δική μας προσπάθεια, μέσα από τους δικούς μας σκληρούς, δύσκολους και μακροχρόνιους αγώνες κερδήθηκαν τα περισσότερα από τα προνόμια των κριτών τα οποία βεβαίως όλοι σήμερα καλώς απολαμβάνουμε.

Δεν θα αποκρύψουμε το γεγονός ότι σε αυτήν την πορεία υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα φίλοι που μας συμπαραστάθηκαν. Έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή με απόλυτη σαφήνεια σε κάθε ένα από αυτούς ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα εμπλακούμε στα κατά καιρούς παιχνίδια εξουσίας.

Ούτε άλλωστε θα φοβηθούμε να καταγράψουμε την αναγνώριση και την αποδοχή του ρόλου και του έργου μας από την ηγεσία του αθλήματος σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο.
 
2.Η συνεχής επιμόρφωση των μελών μας και η συστηματική δουλειά, μας καταξίωσε στην συνείδηση του Ελληνικού μπασκετικού κόσμου.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! 23 χρόνια δίνουμε δείγματα γραφής, δικαιοσύνης, ήθους, εντιμότητας με δεκάδες παραδείγματα.

Τώρα, αν με την αναγνώριση της προσφοράς μας, αρέσκονται κάποιοι να μας χαρακτηρίζουν «ημέτερους», αυτό σημαίνει ότι άρχισαν να βλέπουνε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Το βέβαιο είναι ότι εμείς εξακολουθούμε να βαδίζουμε πάνω στα ίδια αχνάρια, ακριβώς όπως ξεκινήσαμε χωρίς καμιά απολύτως παράκαμψη.

3.Σε ότι δε, έχει σχέση με την αναφορά σε άλλους χώρους κριτών, είναι ανάγκη να τονίσουμε ότι, δεν είναι κανένας τουρίστας στο χώρο των κριτών, όλοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους.

 Περισσότερο όλων, εκείνοι που ζήτησαν μεταγραφή από τον παρακείμενο Σύνδεσμο για να έρθουν στο Σύνδεσμο Κριτών Νομού Αττικής.

Εδώ, αξίζει να δηλώσουμε με έμφαση ότι ο αριθμός των κριτών που ζητούσε να μετακινηθεί σε εμάς ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κριτών που τελικά δεχθήκαμε στον δικό μας χώρο.
Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι η επιλογή για την αποδοχή τους, είχε άμεση σχέση με το επίπεδο επιμόρφωσης ενός εκάστου.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι, ακόμα και σήμερα, ο αριθμός των κριτών που ζητά να έρθει σε εμάς ,από τον ίδιο Σύνδεσμο, χωρίς ανταπόκριση από την δική μας πλευρά, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος. Αυτό λοιπόν, είτε το συνδέσεις με τα όποια ακούσματα , είτε από μόνο του κάτι λέει και βέβαια δεν είναι τυχαίο.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις σαχλές ιστορίες για δράκους και φαντάσματα.

Ο κάθε χώρος είναι ο ίδιος απόλυτα υπεύθυνος για ότι του συμβαίνει.

Όσο για τις θεωρίες περί σεμιναρίων, τις αθλιότητες που διαδίδουν, για τάχα 300 ευρώ την εβδομάδα κέρδος από αγώνες στους κριτές και άλλα πολλά, που μόνο θλίψη για τους εμπνευστές τους προκαλούν, δεν φθάνουν για να εξηγήσουν μια φθίνουσα πορεία ενός χώρου.

Ας αναζητήσουν αλλού τα εξιλαστήρια θύματα αυτής της θλιβερής για αυτούς πραγματικότητας. Κανένας δεν πείθεται με ευρηματικές ιστορίες για τον απλούστατο λόγο ότι, όλοι γνωρίζουν την αλήθεια.

Αυτή, είναι μια μικρή περίληψη για να μην ξεχνάμε που, πως και για ποιό πράγμα ακριβώς μιλάμε.

                                             Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΚΚΑ 2014 Β


Τρίτη 16-12-2014
ώρα: 21.30

Δημοσιεύουμε κατά σειρά επιτυχίας, τον πίνακα των επιτυχόντων στην Σχολή Κριτών του ΣΚΚΑ 2014 Β.

Το Δ.Σ καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους στην μπασκετική οικογένεια και ιδιαίτερα στην οικογένεια  των κριτών.

ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΕΦΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΜΑΡΗΣ
ΤΣΙΒΑΝΑΚΗ ΕΦΗ
ΜΑΡΦΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΑΡΚΑΔΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΑΡΟΥΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΛΑΛΑΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΒΕΪΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΟΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΛΙΣΑΒΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΖΙΜΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
ΤΣΙΡΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΣΚΡΕΠΕΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Οι εγγραφές για τους νέους κριτές θα αρχίσουν από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 και θα συνεχιστούν για κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 17.00 - 19.00.
Για την εγγραφή, πρέπει απαραίτητα ο κάθε κριτής να προσκομίσει, απολυτήριο λυκείου, φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας και μια φωτογραφία (κατά προτίμηση έγχρωμη) διαστάσεων αστυνομικής ταυτότητας.


ΟΔΗΓΙΑ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 

Σάββατο 13-12-2014
ώρα: 20.10

Η ΕΟΚ με οδηγία της καθορίζει τα παρακάτω:

1. Δίπλα στο όνομα του γιατρού του αγώνα στο φύλλο αγώνα, ο σημειωτής  θα αναγράφει τον αριθμό της ιατρικής του ταυτότητάς και θα απαιτεί από αυτόν να υπογράψει δίπλα στο όνομά του.

2. Ο γιατρός του αγώνα είναι υποχρεωμένος να κάθεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όχι όμως στον πάγκο οποιασδήποτε ομάδος.

Παρακαλούμε όλους τους κριτές να εφαρμόσουν πιστά την παραπάνω οδηγία της ΕΟΚ, προφανώς στο κομμάτι που τους αφορά.


ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ

Κυριακή 20-10-2014
ώρα: 19.40

Το Δ.Σ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον υπερβολικό αριθμό κωλυμάτων που δηλώνονται από τους κριτές.

Συνάδελφοι, 
Μπορούμε να κατανοήσουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στην προσωπική σας ζωή. Είναι όμως ανάγκη να γνωρίζετε ότι τα κωλύματα που φτάνουν καθημερινά τόσο στην ΕΣΚΑ όσο και στον ΣΚΚΑ περιορίζουν την δυνατότητα εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων και μας υποχρεώνουν να πάρουμε μέτρα.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να αποφεύγετε να δηλώνετε κώλυμα με ευκολία, όπως κάνατε μέχρι σήμερα.

Η τοπική Ένωση έχει αυξημένες ανάγκες και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση.


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ !!!!!

Παρασκευή 09-05-2014
ώρα: 16.30

Ένα μήνα και 8 ημέρες μετά από την πρώτη αναφορά μας στην λάθος ερμηνεία του άρθρου 6 του Ν 4225/2014, για τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα με εργόσημο στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δικαιωθήκαμε!!

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη ενέργεια η οποία ήταν σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

 Ήταν φαεινότερο του ηλίου, πως είχαμε να κάνουμε με λάθος ερμηνεία από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ, δεδομένου ότι η διαιτησία και τα όργανα της διαιτησίας εξαιρούνται από το εργόσημο (σύμφωνα πάντα με το άρθρο 6 του Ν 4225/2014).
 
Δώσαμε έναν δύσκολο, σκληρό και άνισο αγώνα για να αποδείξουμε το αυτονόητο και τα καταφέραμε!!!

Πρέπει να γνωρίζεται ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας και μαζί με τους συνεργάτες του βοήθησε στην αποκατάσταση της νομιμότητας και της εφαρμογής του επίμαχου άρθρου, που μας εντάσσει στις εξαιρέσεις (δηλαδή στην μη καταβολή της αμοιβής αγώνα με εργόσημο).

Όμως δίπλα μας με έντονη και συνεχή παρουσία ήταν και ένας πραγματικός φίλος, ένας άνθρωπος που είναι χρόνια συνεργάτης και κινείται στους ίδιους χώρους με εμάς. Άνοιξε πόρτες ερμητικά κλειστές, έδωσε την πραγματική εικόνα σε εκείνους που είχαν την ευθύνη για την αποκατάσταση της αλήθειας και κατάφερε να μπούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που μας εξασφάλισε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Κυριάκο, οι κριτές της Αττικής και όχι μόνο, σε ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθεια.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 8/5 βρίσκεται στον ΕΣΑΚΕ επιστολή της ΕΟΚ με την οποία ζητά την παύση της καταβολής της αμοιβής αγώνα με εργόσημο στα μέλη της Γραμματείας.
Ανάλογη επιστολή έφυγε και από το Υπουργείο για τον ΕΣΑΚΕ .

Τελειώνοντας, νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΟΚ που ήταν αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και βέβαια την δική μας Ελένη Φουντουκίδου που ήταν παρούσα με κάθε τρόπο, όσες φορές χρειάστηκε συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος. 
                                                        ΤΟ Δ.Σ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 07-04-2014
ώρα: 15.40

Σήμερα το πρωί η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Τάνια Μερίκα, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εργασίας  είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του γραφείου του υπουργού και κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με το θέμα του εργοσήμου.

Όπως όλα δείχνουν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, στις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει ειδική διάταξη που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο μας.

Για τον λόγο αυτό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Εργασίας που μέσω του γραφείου του, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ

Δευτέρα 31-03-2014
ώρα: 19.30

Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή που έστειλε ο Σύνδεσμος προς το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ , σχετικά με το εργόσημο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της λίγκας κ. Γ. Χαλαβατζάκη:

Κύριε Πρόεδρε,
Σας στέλνουμε τις θέσεις μας σχετικά με την πρόσφατη απόφασή σας να εντάξετε τα όργανα της διαιτησίας( σημειωτές – χρονομέτρες) στην διαδικασία του εργόσημου, αντί της μέχρι σήμερα απόδειξης επαγγελματικής δαπάνης (τίτλο κτήσης):

Με το άρθρο 6 του Νόμου 4225/2014 προστέθηκε υποπερίπτωση στην περίπτωση Δ΄ της παρ.1 του άρθρου 20 του Ν.3863/2010 δια της οποίας επεκτάθηκε η καταβολή της αμοιβής και η ασφάλιση μέσω εργοσήμου στους απασχολούμενους αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και συγκεκριμένα εντάχθηκε στην εφαρμογή του εργοσήμου, ως τρόπο καταβολής της αμοιβής και ασφάλισης και το απασχολούμενο προσωπικό από ΠΑΕ , ΚΑΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, κερδοσκοπικά ή μη, αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων στα γήπεδα παντός είδους αθλητικών αγώνων, αμειβόμενο με την ώρα , την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα. 

To άρθρο 20 του Ν.3863/2010 κατά την έναρξη της ισχύος του, αναφερόταν στο προσωπικό που απασχολείτο περιστασιακά στην οικία του εργοδότη, αμειβόμενο με την ώρα ή την ημέρα είτε σε έναν ή περισσότερους εργοδότες, ο δε σκοπός του Νόμου, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση αυτού ήταν να εντάξει στο εργόσημο του ΙΚΑ την αδήλωτη εργασία η οποία διέφευγε των ασφαλιστικών υποχρεώσεων τόσο από την πλευρά του εργοδότη όσο και από την πλευρά του εργαζόμενου. Με τροποποιήσεις του ως άνω άρθρου εντάχθηκαν στη διαδικασία του εργοσήμου και άλλα είδη εξαρτημένης εργασίας. 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η υποχρέωση ένταξης στη διαδικασία του εργοσήμου αφορά το συγκεκριμένο είδος εργασίας (εξαρτημένη) με όποια μορφή αυτή παρέχεται, περιστασιακή, ωριαία, ημερήσια σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα και βέβαια εξυπακούεται ότι θα πρέπει μεταξύ των συναλλασσόμενων να υφίσταται εργασιακή σχέση με τα στοιχεία της εξαρτημένης εργασίας (διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη για τον καθορισμό του χρόνου, τόπου και τρόπου παροχής της εργασίας, έλεγχος του εργοδότη κατά την παροχή της εργασίας κλπ).

Άλλωστε και το άρθρο 6 του Ν.4225/2014 ρητά ορίζει ότι οι διατάξεις του αφορούν στο προσωπικό που απασχολείται στις ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα ως προαναφέρθηκε κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και αμοίβεται με τους ανωτέρω τρόπους.

Η ένταξη λοιπόν στη διαδικασία του εργοσήμου δεν αφορά τους παρατηρητές, τους επόπτες, τους χρονομέτρες, τους σημειωτές και κάθε άλλο όργανο που ασκεί διαιτησία ή κρίση σε ομαδικό άθλημα διότι:

- Δεν υφίσταται κανενός είδους εργασιακή σχέση μεταξύ των ομάδων με όποια νομική μορφή αυτές λειτουργούν (Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία, σωματείο κλπ) και των ανωτέρω προσώπων διότι τα πρόσωπα αυτά ασκούν έργο διαιτησίας ή κρίσης στους επίσημους αγώνες του αντίστοιχου αθλήματος, επιβλέποντας και εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και δε νοείται να υπάρχει κανενός είδους εξάρτηση (εργασιακή ή άλλου είδους) με τις ομάδες διότι αυτό θα αναιρούσε το ρόλο και τη φύση των καθηκόντων τους, ιδιαίτερα δε θα έθετε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και αμεροληψία των προσώπων και των συγκροτούμενων από αυτά οργάνων.

-Τα χρήματα που καταβάλλονται στα πρόσωπα αυτά σε επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού, με τη διαδικασία που τηρείται έως σήμερα (απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης/ήδη σήμερα τίτλος κτήσης) καλύπτουν όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές υποχρεώσεις ενώ στο επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης όπως προαναφέρθηκε δεν είναι δυνατό να ενταχθούν στη διαδικασία εργοσήμου διότι σύμφωνα με τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τον ισχύοντα Κανονισμό του ΙΚΑ, στο συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα εντάσσεται μόνο η εξαρτημένη εργασία.

 Άλλωστε αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης της απόδειξης επαγγελματικής δαπάνης η οποία από 1-1-2014 έχει μετονομαστεί σε τίτλος κτήσης, η οποία χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις για συναλλαγές με φυσικά πρόσωπα, μη υπόχρεα σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων που παρέχουν υπηρεσίες περιστασιακά χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή έργου και δεν είναι υπόχρεα σε απεικόνιση συναλλαγών. 

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι και στις διευκρινιστικές οδηγίες που αναφέρονται στην εφαρμογή του ως άνω άρθρου( άρθρο 6 του νόμου 4225/14) γίνεται λόγος για το προσωπικό των ομάδων που εντάσσεται στο εργόσημο και ορίζεται ως τέτοιο το προσωπικό υποστήριξης της Γραμματείας Αγώνων (στατιστική υπηρεσία) ενώ εξαιρείται από τη διάταξη αυτή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των αγώνων, οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας κλπ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς καλαθοσφαίρισης, τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ (κεφάλαιο Δ) και το νόμο 2725/99( άρθρο 44 παράγραφος 13), οι σημειωτές και οι χρονομέτρες των αγώνων καλαθοσφαίρισης αποτελούν όργανα διαιτησίας (βοηθούς διαιτητών). 

Με δεδομένο ότι, τα πρόσωπα που συμμετέχουν ως βοηθοί διαιτητών (οι σημειωτές και χρονομέτρες) και συγκροτούν το όργανο της Γραμματείας των αγώνων καλαθοσφαίρισης , δεν αποτελούν προσωπικό των αγωνιζόμενων ομάδων αλλά ανεξάρτητο όργανο και ως εκ τούτου είναι καταφανές ότι εξαιρούνται ευθέως από τη διαδικασία του εργοσήμου, κάτι το οποίο όπως προεκτέθηκε είναι σύμφωνο με το γράμμα, το πνεύμα και το σκοπό νομοθέτησης των συγκεκριμένων διατάξεων.

                                                  Για το Δ.Σ
                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ


ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Κυριακή 30-03-2014
ώρα: 23.20

Με μια λάθος ερμηνεία του νόμου 4225/14  άρθρο 6, ο ΕΣΑΚΕ αντικαθιστά την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης (σημερινό τίτλο κτήσης) με το εργόσημο και επιβάλει αυτόν τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα στα σωματεία μέλη του.

Επειδή η θέση αυτή του ΕΣΑΚΕ έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τον αθλητικό νόμο 2725/99 αρ.44 παράγραφο 13, όσο και με τον κανονισμό της ΕΟΚ (κανονισμός διαιτησίας κεφάλαιο Δ), είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε διεκδικώντας το αυτονόητο.

Για το λόγο αυτό, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε αφενός τον ρόλο και το έργο μας, - έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται τόσο στον κανονισμό της FIBA, όσο και στον κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης- αφετέρου το σύνολο σχεδόν των μελών μας που πλήττονται από αυτή την ερμηνεία – απόφαση .


      ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ
                               ΤΟΥ ΣΚΚΑ 

Τρίτη 19-11-2013
ώρα: 20.45

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 19-11-2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΝΙΑ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ                                   ΤΡΙΧΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ     ΠΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΗ                                      ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
                                                ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!

Παρασκευή 18-10-2013
ώρα: 20.15

Δεν θυμάμαι να διαπραγματευτήκαμε ποτέ την ενότητα του χώρου.

Δεν θυμάμαι καμία στιγμή που να χρειάστηκε να αλλοιώσουμε τους στόχους μας. 

Δεν θυμάμαι να υπήρξε καμία δύναμη που να κατάφερε να διασπάσει αυτό το συμπαγές κομμάτι που όλοι μαζί κτίσαμε λιθαράκι- λιθαράκι.

Χρόνια τώρα δίνουμε μαθήματα, εντιμότητας, ακεραιότητας και σωστής αντιμετώπισης του λόγου υπάρξεώς μας. Όλοι ξέρουν ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

Δεν φιλοδοξούμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, ούτε να αποκτήσουμε τις ιδιότητες του νάρκισσου. Υπάρχουν όμως στιγμές που νοιώθουμε περήφανοι για τις επιλογές μας και ελεύθεροι από τις πάσης λογής δεσμεύσεις  και αυτό είναι ανάγκη και να το πούμε και να το γράψουμε . Ακόμα μπορούμε και να το φωνάξουμε αν χρειαστεί. 

Γιατί πάνω από όλους και πάνω από όλα, εμείς και το μπάσκετ σε πείσμα των καιρών θα παραμείνουμε ενωμένοι!!!

Έτσι, καταφέραμε να κρατηθούμε και τώρα, με εμφανή βέβαια τα σημάδια από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα (πάνω και κάτω από την μέση).

Η Euroleague, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων και μετά από τα τόσα χρόνια λειτουργίας της, κατάλαβε ότι οι κριτές στην Αττική είναι υπεράριθμοι και υποχρέωσε ένα σημαντικό κομμάτι αυτών σε διαθεσιμότητα. Ξεχνώντας γρήγορα την προσφορά τους. 
Καταφέραμε να διατηρήσουμε την παρουσία και των 38 κριτών διεθνών αγώνων την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, αγνοώντας το αίτημα που τέθηκε κατά την διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών.
Δυστυχώς σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε μια σκληρή πραγματικότητα.

Η ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα στον δικό μας χώρο ευθύνης, αντιμετωπίζει πρόβλημα τιμωρίας αν δεν ακολουθήσει τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής.
Αν μέναμε στην αρχική μας θέση θα βάζαμε σε κίνδυνο αυτήν την ομάδα που απειλείται πλέον με πρόστιμο και μηδενισμό από το εν λόγο πρωτάθλημα.


Οι επιλογές μας περιορισμένες, ο χρόνος αντίδρασης ανύπαρκτος.
Οι στόχοι δύο. Το καλύτερο για την ομάδα, το καλύτερο για τους κριτές. Η λύση δυστυχώς μία.

 Να δεχθούμε τον περιορισμό των κριτών για τους αγώνες της Εuroleague ώστε να μην βάλουμε σε περιπέτειες την ομάδα και το άθλημα, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα των κριτών.

Σε έκτακτη συνάντηση στα γραφεία μας, αφού ενημερώθηκαν οι κριτές που επί σειρά ετών (από την ίδρυσή της έως σήμερα) προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Euroleague, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ότι δεν τους χρειάζεται όλους, συζητήσαμε τους τρόπους αντιμετώπισης της νέας τάξης πραγμάτων.

Η απόφαση ήταν δύσκολη, οι κριτές σύρθηκαν σε μια λύση που κανένας δεν ήθελε. Υποχρεώθηκαν να επιλέξουν λύσεις που δεν ήταν ευχάριστες για αυτούς. Ένοιωσαν ότι με τις επιλογές τους πιθανόν να έθεταν σε κίνδυνο την ενότητα του χώρου. 

Παρόλα αυτά πήραν μια γενναία απόφαση που δείχνει το υψηλό επίπεδο ευθύνης τους.

Με δεδομένη την μη συμμετοχή του προεδρείου στους αγώνες της Εuroleague -  όπως άλλωστε ήταν φυσικό - διαμορφώθηκε λίστα των 15 κριτών (τόσους ζήτησαν) που θα χρησιμοποιηθούν προς το παρόν στο εν λόγο πρωτάθλημα.
Είναι δε αυτονόητο ότι η συμμετοχή των 15 στα Εθνικά Πρωταθλήματα και το Πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ θα είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ και όλους τους κριτές διεθνών αγώνων για την εξαιρετική θέση που κράτησαν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον χώρο.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την στροφή της μπασκετικής μας διαδρομής και βέβαια να τονίσω ότι δεν είμαστε απροστάτευτοι.


Οι κανόνες που διέπουν τον χώρο μας δεν μπορούν ούτε να αλλάξουν, ούτε να αλλοιωθούν από ενέργειες και πράξεις που δεν πείθουν κανένα για τον λόγο ύπαρξής τους.

Για τον λόγο αυτό, οι κριτές της Αττικής δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την ιδιωτικοποίηση του αθλήματος πολύ δε περισσότερο την δική τους. 

                                                                                      Τάνια Μερίκα


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΕΣ

Παρασκευή 22-3-2013
ώρα: 20.20

Το Δ.Σ του Συνδέσμου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κριτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν με την ιδιότητα του σημειωτή συμπληρώνουν το φύλλο αγώνα καταγράφοντας τα δελτία των παικτών που τους έχουν δοθεί.
Συνιστά μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση των διαιτητών, να προβαίνουν και αυτοί στον έλεγχο των δελτίων και  ιδιαίτερα στην διαπίστωση ότι το δελτίο του παίχτη ανήκει στην ομάδα που θα λάβει μέρος στον αγώνα.
Σκοπός αυτής της οδηγίας είναι, η διαχρονική ανάγκη ως κριτές να βοηθάμε στην σωστή διεξαγωγή ενός αγώνα προλαβαίνοντας ατυχή γεγονότα και βέβαια η δική μας προστασία από ενέργειες που η αδυναμία ελέγχου των, θα μας οδηγούσε στο παράπτωμα της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων μας.


ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΣΚΑ

 Δευτέρα  10-12-2012
ώρα: 18.40

Στην προσπάθειά μας να υπάρχει όσο το δυνατό ίση κατανομή στους ορισμούς των αγώνων στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και πάντα σε συνεργασία με την τοπική Ένωση.
 Αποφασίστηκε ο αριθμός των αγώνων που θα συμμετέχει ο κάθε κριτής να μην υπερβαίνει τους 20 αγώνες τον μήνα.
Οι κριτές των Εθνικών κατηγοριών που δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων ΕΣΚΑ, για την συμμετοχή τους στις Εθνικές κατηγορίες σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Συνδέσμου μας, θα πρέπει να απευθύνονται έγκαιρα στον αρμόδιο υπάλληλο της ΕΣΚΑ κύριο Μιχάλη Ανδριόπουλο επισημαίνοντας το γεγονός.
Τέλος να σημειώσουμε ότι θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθεια που γίνεται για ισοκατανομή και διαφάνεια και σε αυτόν τον τομέα
.


 

     
    ^
αρχή
σελίδας