Κεντρική σελίδα

 

 

                                                   Τελευταία ενημέρωση 09/06/2021


 

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:00-19:00 ΑΠΟ ΤΙΣ 15/06/2021 ΕΩΣ 27/07/2021


ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021

Τετάρτη 09-06-2021
Ώρα: 19:45 
 

Άλλη μια αγωνιστική χρονιά έφθασε στο τέλος της αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την αγωνιστική συμπεριφορά των μελών μας.

Με αρχή το 1ο δια ζώσης Δ.Σ, που θα γίνει την Τρίτη στις 22 Ιουνίου 2021 στα γραφεία του Συνδέσμου μας, θα εξεταστούν λεπτομερώς όλες εκείνες οι φάσεις που εξέθεσαν αγωνιστικά τον χώρο μας.

Όπως γνωρίζετε, χρόνια τώρα, καταβάλλουμε όλοι μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους αγωνιστικούς χώρους με την παρουσία μας.

Με τη λογική αυτή και με γνώμονα πάντα, τη διαφάνεια και την αντιστοίχιση ευθυνών σε όλους, θα γίνει η αξιολόγηση της αγωνιστικής συμπεριφοράς των μελών μας.

Το Δ.Σ.


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τετάρτη 19-05-2021
Ώρα: 23:30 
 

Την Τρίτη 18/5/2021 συνεδρίασε διαδικτυακά η επιτροπή αξιολόγησης προκειμένου να συζητήσει τις εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΚΑ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, με γνώμονα πάντα το καλύτερο για τα μέλη μας και εξ’ αιτίας των ειδικών συνθηκών, έκρινε σκόπιμο να μην ακολουθήσει τον εσωτερικό κανονισμό για τις αξιολογήσεις των κριτών και να δεχθεί τις προτάσεις του Δ.Σ.

Με τη λογική αυτή, η επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε ομόφωνα:

 1.  Να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κριτές οι οποίοι έχουν ικανοποιητική ενεργό συμμετοχή και κρίνονται ικανοί από την επιτροπή, να δώσουν εξετάσεις προκειμένου να ανέβουν κατηγορία.
   

 2.  Οι εξετάσεις προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο του 2021.

 3.  Τον Ιούλιο θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης για να ανακοινώσει τους υποψήφιους κριτές, για άνοδο κατηγορίας.

 4.  Να επαναφέρει σταδιακά στην κατηγορία του (κριτής διεθνών αγώνων) τον Ανδρέα Βρεττό.

 5.  Να γίνουν αυστηρές συστάσεις για την εν γένει αγωνιστική του παρουσία και να δώσει μια τελευταία ευκαιρία, στον κριτή διεθνών αγώνων Βασίλη Βεμβέτσο μετά την τελευταία του τιμωρία, για λάθος χειρισμούς σε αγώνα του BCL, διατηρώντας τον στην κατηγορία του.

 6.  Οι κριτές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ολοκλήρωσαν την αγωνιστική τους παρουσία, πρέπει να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση στις εθνικές κατηγορίες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τους νεότερους.

 7.  Μετά την δια ζώσης συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης τον Ιούλιο του 2021, θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ., όπως άλλωστε προβλέπει το καταστατικό μας και ο εσωτερικός κανονισμός σχετικά με την ανάληψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 17/05/2021

Τρίτη 18-05-2021
Ώρα: 20:30 
 

Το απόγευμα της Δευτέρας 17/5/2021 το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:

 1.  Το άνοιγμα των γραφείων μας από τις 15/06/2021 έως τις 27/07/2021 κάθε Τρίτη 17:00-19:00. Αυτές τις ώρες θα μπορούν να προσέρχονται οι κριτές, μόνο κατόπιν ραντεβού και βέβαια με θερμομέτρηση, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους (θα ενημερωθούν όλοι με σχετικό email).
   

 2.  Να εισηγηθεί μια σειρά μέτρων στην επιτροπή αξιολόγησης, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι αξιολογήσεις όλων των μελών σε όλες τις κατηγορίες.

 3.  Την εγγραφή των νέων κριτών της σχολής του Οκτωβρίου 2020 (οι νέοι κριτές θα ενημερωθούν με σχετικό e-mail).

Παράλληλα συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα, τα οποία αποτελούν κομμάτι των υποχρεώσεων και των εργασιών της Διοίκησης του ΣΚΚΑ.

Με την ελπίδα πάντα, ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Σάββατο 20-3-2021
Ώρα: 16:45 
 

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση το Σάββατο 20/3/2021, εξέτασε τα προβλήματα που δημιούργησε στον χώρο μας και στους κριτές μέλη μας, η συνεχιζόμενη πανδημία.

Παρά το γεγονός της δυσκολίας εξοικονόμησης χρημάτων για τη λειτουργία του Συνδέσμου, έκρινε ότι προέχει η προσπάθεια οικονομικής ελάφρυνσης των μελών του.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε ομόφωνα τη μείωση της ετήσιας συνδρομής για το έτος 2021 ως ακολούθως:

 1.  50% μείωση της ετήσιας συνδρομής στους κριτές των κατηγοριών ΕΣΚΑ1 και ΕΣΚΑ2
   

 2.  40% μείωση της ετήσιας συνδρομής στους κριτές των κατηγοριών ΕΟΚ1 και ΕΟΚ2

Για τους κριτές των πρωταθλημάτων που διεξάγονται (Α1 και Διεθνείς), η ετήσια συνδρομή παραμένει ως έχει.

Με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε όλοι, να βγούμε αλώβητοι από αυτή την σαρωτική πανδημία, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε πάντα, για το καλύτερο στον χώρο μας.

Το Δ.Σ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Σάββατο 13-3-2021
Ώρα: 21:30 
 

Το Σάββατο 13/3/2021 σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση, το Δ.Σ του Συνδέσμου μας , εξέτασε σε βάθος την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά  από λάθος  χειρισμούς του κριτή διεθνών αγώνων Βασίλειου Βεμβέτσου  στο πρωτάθλημα του Basketball Champions League.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι η παρουσία των μελών μας σε όλους τους αγώνες ανεξαρτήτου κατηγορίας, θα πρέπει να αναδεικνύει την υπευθυνότητα, τον σεβασμό στο ρόλο και το έργο μας, τις γνώσεις μας στους κανονισμούς και παράλληλα να εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμμετέχοντες.

Δυστυχώς, παρά την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν, τα λάθη του κριτή και γενικά η διαχείριση της θέσης του, σε συνδυασμό με τα καθήκοντα του χρονομέτρη που είχε στον  αγώνα, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Ενδεικτικά:

 1.  Σε αίτημα τάιμ-άουτ, αφού έκλεισε τον χρόνο σωστά, στη συνέχεια όταν διαπίστωσε  ότι οι διαιτητές δεν άκουσαν το ηχητικό σήμα,  άνοιξε εκ νέου τον χρόνο με αποτέλεσμα, να μπει καλάθι και βέβαια στη συνέχεια να έχουμε ακύρωση και επιστροφή του χρόνου.
   

 2.  Στην ερώτηση του κομισάριου δε, ήταν κατηγορηματικός πως ο χρόνος που αρχικά  σταμάτησε το χρονόμετρο του αγώνα για το τάιμ-άουτ, ήταν  7.59 και όχι 8.01 (που ήταν ο σωστός χρόνος), κάτι που αναφέρθηκε μεταξύ των κριτών, πριν δοθεί η τελική λανθασμένη απάντηση στον κομισάριο από τον χρονομέτρη.

Το Δ.Σ. για το παραπάνω θέμα αποφάσισε ομόφωνα, την αναστολή της δήλωσης ενέργειας  του κριτή διεθνών αγώνων  Βασίλειου Βεμβέτσου για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και την επανεξέταση του θέματος και την εν γένει αγωνιστική παρουσία του, από την ολομέλεια της επιτροπής αξιολόγησης  του Συνδέσμου μας.

Το Δ.Σ.

 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ 1ης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Τρίτη  10-11-2020
Ώρα: 19:30 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων της Σχολής Κριτών του Οκτωβρίου 2020 κατά σειρά επιτυχίας.

       

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ


1. ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΜΟΥΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΠΑΤΣΙΩΝΑ ΕΛΕΝΗ
4. ΤΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
5. ΔΙΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΤΣΟΤΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
8. ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
9. ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
11. ΚΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
13. ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
14. ΡΑΔΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
15. ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
16. ΞΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17. ΠΕΛΕΚΗ ΕΛΕΝΗ
18. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
19. ΑΓΡΑΦΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ-ΜΑΡΙΑ
20. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

      Οι νέοι κριτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μας μέσω τηλεφώνου (210.6854700) ή μέσω e-mail (skka77@hotmail.com) μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ενημερωθούν για την εγγραφή τους.

Το Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΚΑ

Πέμπτη 05/11/2020
Ώρα: 18:
40

Σε συνέχεια της κυβερνητικής ανακοίνωσης για το δεύτερο lockdown που ξεκινά το Σάββατο 7/11/2020 και σε συνδυασμό με την διακοπή των Πρωταθλημάτων ΕΟΚ-ΕΣΚΑ, σας ενημερώνουμε, ότι τα γραφεία του Συνδέσμου μας θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη 10/11/2020 και μέχρι νεοτέρας.
Διευκρινίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α1(ΕΣΑΚΕ) διεξάγεται κανονικά.

Το Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΟΚ-ΕΣΚΑ

Δευτέρα 2/11/2020
Ώρα: 19:00

Την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων τους αποφάσισαν σήμερα τόσο η ΕΟΚ όσο και η ΕΣΚΑ.

Πιο αναλυτικά, η ΕΟΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 2/11 με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται στον χώρο του αθλητισμού μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Με βασικό δεδομένο την απαγόρευση εισόδου στα κλειστά γυμναστήρια και συνυπολογίζοντας τον περιορισμό των μετακινήσεων αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ομάδες, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, πρωταθλημάτων και κυπέλλων, μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών."

Ενώ και η ΕΣΚΑ ανακοίνωσε:

"Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση που ισχύουν για την Περιφέρεια Αττικής προς αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού, το ΔΣ της ΕΣΚΑ ανακοινώνει την αναστολή όλων των αγώνων της Ένωσης (Πρωταθλήματα & Τουρνουά), καθώς και των φιλικών αγώνων που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της, από Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Το ΔΣ της ΕΣΚΑ"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΕ ΑΕΚ

Δευτέρα 26/10/2020
Ώρα: 20:00


Για τη συμμετοχή των μελών μας στο Final 8 του Basketball Champions League, η ΚΑΕ ΑΕΚ μας απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σάββατο 24/10/2020
Ώρα: 13:00

Τα γραφεία του Συνδέσμου μας θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 27/10/2020.

Το Δ.Σ.ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ! 

Τρίτη 13/10/2020
Ώρα: 17:40

Για μια ακόμη φορά χτυπήθηκαν τα γραφεία μας στο ΟΑΚΑ.

Άγνωστοι έσπασαν το διπλό τζάμι του παράθυρου και αφαίρεσαν μαζί  όλο το αλουμινένιο πλαίσιο, προκειμένου να  μπορέσουν να βγάλουν από τα γραφεία μας  και να πάρουν την  μεγάλη τηλεόραση μαζί  με άλλα πράγματα.

Παράλληλα υπήρξαν ίχνη παραβίασης στην κεντρική πόρτα των γραφείων, την οποία ευτυχώς, δεν κατάφεραν να ανοίξουν.

Όλα δείχνουν, ότι  η διάρρηξη έγινε από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 10/10/2020 (διότι τα γραφεία ήταν ανοικτά  μέχρι εκείνη την ώρα), μέχρι το πρωί της Δευτέρας12/10/2020, που το διαπιστώσαμε.

Αξίζει να σημειωθεί , ότι αμέσως  κινητοποιήθηκαν  όλες οι υπηρεσίες  και η αστυνομία  του ΟΑΚΑ, με τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Χαλιόρη να δίνει άμεσα ουσιαστικές λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και όχι μόνο.

Ας θεωρήσουμε ότι είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας, διότι θα μπορούσαν να είχαν εισβάλει στα γραφεία όταν είμαστε εκεί (αφού το απόγευμα του Σαββάτου δεν υπήρχε κόσμος στο κτήριο), ή να είχαμε περισσότερες απώλειες.

Κοιτάμε  μπροστά και συνεχίζουμε!!

Το Δ.Σ.


ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!

Τρίτη 05/10/2020
Ώρα: 19:
00

"ΥΠ ΟΨΗ ΔΣ

Αγαπητή Τάνια

Αγαπητοί φίλοι κ φίλες,

Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του F8 του BCL θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τόσο τις δικές μου όσο κ των υπόλοιπων μελών (διαιτητών, κομισάριου αλλά κ του υπεύθυνου διαιτησίας της FIBA ΚΟΥ D NAKIC) για τον ΑΨΟΓΟ επαγγελματισμό αλλά κ την τέλεια γνώση των κανονισμών που είχατε σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης καθώς επίσης κ της πολύ καλής συνεργασίας που είχαμε!! Χαρακτηριστικά σας αναφέρω οτι ο κος NAKIC μετά την λήξη του μικρού τελικού μου είπε ότι οι ενέργειες που έγιναν, ( κατά την χορήγηση του time out που δεν αντιλήφθηκαν οι διαιτητές ) από τα μέλη της γραμματείας είναι παράδειγμα για όλους κ μάλιστα θα το βάλει σε video clip στην πλατφόρμα της FIBA!
Εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία κ μακριά από τον COVID19!!!

Με εκτίμηση κ αγάπη

ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΛΑΝΟΣ"

 

Οι κριτές της Αττικής σε ευχαριστούν πολύ, αγαπητέ φίλε, Νίκο Ζαβλανέ!

 


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ!

Τρίτη 22/09/2020
Ώρα: 18:
30

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπενθυμίζουμε, ότι είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα εντός του γηπέδου ΟΛΟΙ οι παρευρισκόμενοι, ΕΚΤΟΣ από τους διαιτητές, τους δύο προπονητές και τους παίκτες των ομάδων (οι οποίοι είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος).

Το Δ.Σ.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Πέμπτη 17/09/2020
Ώρα: 18:20

Διευκρινιστικές Οδηγίες για το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων & Τουρνουά ΕΣΚΑ 2020-2021


Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2020


Προς τα Σωματεία

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από την Ε.Σ.Κ.Α (Πρωταθλήματα, Κύπελλα & Τουρνουά).

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων, δικαίωμα εισόδου και παραμονής κατά την διάρκεια των αγώνων της Ένωσης θα έχουν οι κάτωθι:

1. 18 άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 4 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)

2. 3 ή 4 κριτές, ανάλογα με τα χρονόμετρα που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο

3. 2 ή 3 διαιτητές, ανάλογα τον αγώνα

4. 1 γιατρός αγώνα

5. 1 κομισάριος αγώνα (αν έχει οριστεί)

6. 1 ή 2 άτομα ως προσωπικό γηπέδου (φύλακες)

7. 2 παράγοντες από κάθε ομάδα, οι οποίοι θα κάθονται στην εξέδρα έχοντας απόσταση 2 μέτρων